recept, voeding, smoothie bowl

FLOWER POWER SMOOTHIE BOWL

Gezond eten moet vooral leuk zijn, als je ’t mij vraagt! Vandaar vandaag deze heerlijk gezonde smoothie bowl. Goed voor mezelf en mijn lichaam zorgen door gezonde voeding en beweging, zie ik niet als hard werken. Ik zie het eerder als een interessante uitdaging, waarbij ik niet streef naar een einddoel, maar oprecht geniet van de reis op zich.

Yoga is één van mijn passies. Daarom volg ik momenteel een opleiding tot docent, waar ik erg enthousiast over ben. Yoga brengt mij zo veel! Het zorgt ervoor dat ik rustiger word in mijn hoofd en ik krijg een steeds betere connectie met mezelf en mijn lichaam. Ik merk dat dit positieve effecten heeft op mijn zelfvertrouwen en zorgt voor meer zelfacceptatie. Bewust eten hoort ook bij yoga. In mijn vrije tijd maak ik graag nieuwe gerechtjes waar zowel mijn geest als mijn lichaam happy van worden.

Graag deel ik mijn bevindingen en kan ik je inspireren met mijn recepten.

recept, voeding, smoothie bowl

Ik ben enorme fan van smoothie bowls, en wel om deze 5 redenen:

 1. Makes me happy! Als ontbijt, als tussendoortje, na een work out, AL-TIJD lekker!
 2. Voedzaam! Door het combineren van fruit, groenten, noten, zaden en granen wordt het een bom van voedingsstoffen. De mix van proteïnen, gezonde vetten, vitamines en mineralen zorgen lange tijd voor een verzadigd gevoel.
 3. Fijner voor de spijsvertering dan een smoothie die je uit een glas drinkt. Een smoothie bowl is dikker van structuur, eet je uit een schaaltje en bevat toppings. Doordat je jouw bowl met een lepel eet en erop kauwt, maak je het gemakkelijker voor je spijsvertering. Een goede spijsvertering begint namelijk al in de mond.
 4. Nooit saai! Je kan eindeloos variëren en jouw smoothie bowl zo voedzaam (en mooi) maken als je zelf wilt!
 5. Makkelijk! Je hebt alleen maar een blender nodig. 😉

Kortom, puur genot voor jou én je body.

recept, voeding, smoothie bowl

RECEPT: FLOWER POWER BOWL
INGREDIËNTEN VOOR 2 BOWLS
 • 75g bevroren aardbeien
 • 75g bevroren frambozen
 • 1 banaan
 • ½ courgette
 • ½ avocado
 • 1 schep eiwitpoeder vanille
 • Toppings-
 • Whey crispies
 • Gepofte quinoa
 • Frambozen
 • Pindakaas
 • Pure chocolade
 • Marble- (boeren)yoghurt
BEREIDING
 1. Snijd alles in kleine stukjes.
 2. Mix alle ingrediënten in een blender. Roer af en toe met een lepel, als je merkt dat de stukjes blijven vast zitten.
 3. Het is dus de bedoeling dat de textuur wat dikker is, dan bij een smoothie die je uit een glas zou drinken. Als het echt nodig is, kan je eventueel een klein scheutje amandelmelk/yoghurt/water toevoegen.
 4. Werk af met toppings, op jouw eigen manier.
 • Calorieen: 366 kcal
 • Koolhydraten: 35 gram
 • Vezels: 8,5 gram
 • Vetten: 16 gram
 • Eiwitten 19 gram

Enjoy!

Check mijn instagram voor meer ideetjes.

Ik bewonder graag jullie creaties, dus taggen mag, 😉

Liefs <3,

Lil

gezond afvallen gymjunkies

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.