eetdagboekje mirjam

EETDAGBOEKJE GYMJUNKIE LIFESTYLE PLAN – MIRJAM

Mirjam volgt sinds kort het Gymjunkie Lifestyle Plan, vandaag deelt zij haar verhaal en haar eetdagboekje. Het eetdagboekje is niet bedoeld om over te nemen, maar om inspiratie uit te halen! 

Doel: van een burn-out naar fysiek en mentaal fit.

25 jaar, mooie carrière als tv-redacteur, vast contract, liefdevolle relatie, warm gezin, leuke vrienden. En dan zit je opeens thuis als 25-jarige… Voor mijn gevoel werd ik half slapend door de conducteur uit die sneltrein getrapt.  BAM, BURN-OUT! Totaal verward, angstig, gespannen en vermoeid werd ik naar huis gestuurd. Ik snapte er geen reet van! Wat?! Ik?! Dat kan toch niet?! Waarvan dan?! Ik ken mezelf toch?! 

Dat laatste bleek niet te kloppen. Althans, niet helemaal. Van de huisarts ging ik naar een psycholoog, een fysio, een kaakchirurg, een logopedist, een ademtherapeut enzovoort. De eerste maanden was ik vooral op zoek naar oplossingen van buitenaf. Later leerde ik dat de antwoorden vooral binnenin waren te vinden. Alle fysieke klachten waren puur een reactie op mijn gedachtegang en oude gedragspatronen. Ik was over mijn eigen grenzen gegaan en bleek ver verwijderd geraakt van mijn eigen gevoel. Mijn innerlijke criticus had de overhand genomen waardoor ik niet meer hoorde wat ik diep van binnen echt wilde. Zo ook op het gebied van afvallen.

Ik was ‘afval-moe’

Als geboren plussize ben ik opgegroeid met diëten. Cambridge, Sonja Bakker, keto, Personal Body Plan, Weight Watchers, ik heb ze allemaal uitgeprobeerd. Ik kan je vertellen, na 10 jaar jojoën was ik afval-moe. De zoektocht vrat energie. Uit vermoeidheid accepteerde ik 2 jaar geleden mijn 20 kg overgewicht, maar diep van binnen verlangde ik naar een fitter lichaam. Ga ik mezelf zo accepteren of blijf ik vechten voor een gezonder lichaam? Deze strijd heeft ook een grote rol gespeeld in mijn opgebrande situatie. Of course, een baan in de televisiewereld is hard werken, maar onderschat de innerlijke onrust niet. 

Afgelopen maanden heb ik mij volledig op mijzelf gericht. Rust ingebouwd, beweging, gezond eten en een luisterend oor voor mezelf geworden. Zo dacht ik happy plussize te zijn, maar al snel kwam ik erachter dat mijn overgewicht mijn geluk en herstel juist in de weg stond. Ik was niet per se ongelukkig met mijn uiterlijk. Ik werd ongelukkig van alle beperkingen die overgewicht met zich meebracht. Het werd duidelijk; ik wilde van die belastende kilo’s af. 

Tijd voor verandering

Ik stuitte op het kanaal van Lotte. Wat een inspiratiebron! Zeker bij het zien van haar Gymjunkie eetdagboek was mijn brein geprikkeld. Wat? Afvallen met al die “normale” producten? Hoe dan? Ik besloot op onderzoek uit te gaan. Wat mij het meeste aansprak was het feit dat alle voedingsgroepen waren toegevoegd aan het plan. Zelfs koekjes, pasta en chocolade. Nu, 8 weken later, spreek ik vol lof over het Lifestyle Plan. Ik heb een betere kennis opgebouwd wat betreft product- en portie keuze, het is overzichtelijk en het allerbelangrijkste; het bezorgt mij geen stress meer. Ik ben inmiddels 3 kg kwijt. Eindgewicht? Geen idee, dat voel ik als het goed is vanzelf wel. 

Mede dankzij dit Lifestyle Plan werk ik aan een fitter lichaam, een rustige geest en een goede relatie met eten.  Ik weet nog steeds niet waar mijn stoptrein eindigt, maar één ding weet ik wel; ik kom gelukkig aan op mijn plaats van bestemming. 

NORMALE DAG:

Ontbijt: selderij sap en een stuk fruit.

eetdagboekje

Lunch: 2 speltboterhammen met hummus, rosbief en sojabonen en filet Americain.

eetdagboekje

Tussendoor: maiswafels met pindakaas.

Diner: kabeljauw, spinazie en spaghetti.

eetdagboekje

Snack: kwark met muesli en frambozen.

eetdagboekje

CHEATDAY/CHEATMEAL:

Ontbijt: Bananenpannenkoeken met kwark en pure hagelslag.

eetdagboekje

Snack: Borrelplank.

eetdagboekje

Diner: Sushi.

Zou jij ook ons Gymjunkie Lifestyle Plan willen volgen? Dan krijg je als trouwe lezer 10% korting met de code “gymjunkies10”.

Groetjes, Mirjam.

Je kunt Mirjam volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.