eetdagboekje kriss

EETDAGBOEKJE GYMJUNKIE LIFESTYLE PLAN – KRIS

Kris volgt sinds kort het Gymjunkie Lifestyle Plan, vandaag deelt zij haar verhaal en haar eetdagboekje. Het eetdagboekje is niet bedoeld om over te nemen, maar om inspiratie uit te halen! Iedereen volgt het op zijn eigen manier, wat bij hem/haar past.

Hoi allemaal! Ik ben Kris van Harten, 20 jaar oud en ben sinds 4 januari bezig met het Gymjunkie Lifestyle Plan. Inmiddels ben ik al 8 kilo afgevallen. Ik geef elke dag mijn eigen draai aan het plan, wat mega makkelijk kan door de wissellijsten. Ik vind het plan heel goed vol te houden en in de besloten Facebookgroepen motiveert iedereen elkaar op een hele fijne manier. Op dit moment wandel ik heel veel en probeer ik elke dag een kwartier te hoepelen. Ik kan niet wachten tot de sportscholen weer open mogen, want ik vind home workouts niet zo leuk…

Al jaren lang zit ik niet lekker in mijn vel. Vroeger vond ik mezelf altijd al ‘dik’ terwijl ik dat nu totaal niet begrijp als ik foto’s terugkijk. De reden dat ik nu begonnen ben met afvallen is omdat ik het wil en weet dat ik het kan! Ik zou het ontzettend leuk vinden als jullie mij volgen op Instagram: @weightlosskriskross. Ik startte dit als een motivatie voor mezelf waar ik andere Gymjunkies op kon volgen en zij mij, maar inmiddels durf ik het ook met mijn persoonlijke kring te delen.

Uit schaamte durfde ik dit eerst niet, maar ik mag juist trots zijn dat ik hiermee bezig ben! Op mijn profiel deel ik alles waar ik tegenaan loop tijdens mijn afvalproces, de positieve maar ook de negatieve dingen. Daarnaast ben ik langzaam aan het herstellen van een depressie en een burnout en ook hier ben ik open over op mijn profiel. Mijn instagram is mijn uitlaatklep en naast dat helpt schrijven en dingen delen mij in mijn proces. Ik hoop hier ook anderen mee te kunnen helpen. Samen staan we sterker 💛🌻 Veel plezier met het lezen van mijn eetdagboekje en ik hoop dat je er wat inspiratie uit kunt halen.

NORMALE DAG

Ik doe aan intermittent fasting, wat betekent dat ik tussen 20:00 en 12:00 niet eet. Het ontbijt en de ochtendsnack haal ik altijd weg. Ik verdeel de aantal kcal die ik mis in de ochtend over de dag. Zodat ik toch alles binnen krijg.

Lunch: Ik hou ontzettend van kwark met fruit en een beetje muesli! Ik heb een enorme bak in mijn berging staan met walnoten, amandelen, cashewnoten, hazelnoten, haver-, spelt-, gerst- en rijst vlokken, rozijnen, lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten, inca bessen en rozijnen. Je kan hier heel lang mee doen en het is ook nog eens gezond! Eerst nam ik dit altijd als ontbijt, maar nu lunch ik er dus regelmatig mee. Ik nam hierna ook nog een plakje ontbijtkoek 0% suiker.

Snack: Dit is mijn favoriete snack van het moment. De smaken kaas en sour cream & onion vind ik het lekkerst.

Diner: Als avondeten maakte ik een van mijn lievelingsgerechten op dit moment, het is heel simpel maar zo lekker! Gisteravond marineerde ik alvast zalm met geperste knoflook en een beetje ketjap en sojasaus zodat het goed kon intrekken. De zalm bak je ongeveer 10 minuten in de oven op 200 graden. Ondertussen kook je zilvervliesrijst en bak je ui en spinazie in een pan. Als alles klaar is doe je dit samen op een bord en voeg je nog een paar pompoenpitten toe. Enjoy!

Snack: Ik ben gek op alles van de Italiaanse keuken en mijn toetje was dan ook een gezonde versie van tiramisu! Je giet een kopje espresso over een spelteierkoek (of een volkoren eierkoek), vervolgens doe je daar Optimel Griekse stijl 0% vet koffie smaak bovenop en dan natuurlijk nog wat cacaopoeder on top!

eetdagboekje kris

CHEAT DAG

Lunch: Als lunch at ik 2 plakjes ontbijtkoek 0% suiker, 2 crackers met vega filet americain en een ei! Ik eet vaak vegetarisch en vind de vega filet americain nog lekkerder dan normale, echt een aanrader.

Snack: Omdat het mijn cheatday is eet ik een aantal stukjes van een tony’s chocolonely reep die mijn moeder al ongeveer 2 weken geleden naar me had opgestuurd. Ik vind het heel knap van mezelf dat ik er al die tijd, eigenlijk zonder moeite van af ben gebleven!

Diner: Als avondeten had ik 2 volkoren pita broodjes met: gebakken ui, kipdijfilet en paprika met shoarmakruiden. Tomaat, komkommer en ijsbergsla. Mijn eigen gemaakte tzatziki: griekse yoghurt 0% vet met komkommer, knoflook, bieslook en peper!

Snack: Als toetje bakte ik een appel en wat rozijnen met kaneel in een pannetje en deed ik dit in een bakje samen met Optimel Griekse stijl 0% vet appel kaneel smaak, yummmm echt net of je appeltaart eet.

eetdagboekje kris

Verder drink ik de hele dag door altijd heel veel water en thee.

Ik hoop dat je het leuk vond om mijn eetdagboekje te lezen en hopelijk zie ik je terug op mijn Instagram.

Liefs, Kris

Je kunt Kris volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.