eetdagboekje joanne

EETDAGBOEKJE GYMJUNKIE LIFESTYLE PLAN – JOANNE

Joanne volgt sinds kort het Gymjunkie Lifestyle Plan, vandaag deelt zij haar eetdagboekje. Niet alleen dat, ze heeft ook nog eens een enorm inspirerend, mooi verhaal wat ze met ons wilt delen. Het eetdagboekje is niet bedoeld om over te nemen, maar om inspiratie uit te halen! 

Vroeger als jongere meid was ik nooit stevig. Ik was juist het meisje waar altijd tegen gezegd werd: “moet je niet wat meer eten, lieverd?”. Het was alleen zo dat ik alles kon eten wat ik wilde, maar ik kwam geen gram aan.. Pas toen ik in de puberteit kwam en met anticonceptie begon, kwam ik aan.

Toen ik op mijn 21ste op kamers ging wonen in het mooie Groningen ging het helemaal de andere kant op. Ik kon eten wat ik zelf wilde (het liefste elke dag pasta, pizza of eten bestellen) en dat was aan mijn figuur ook te zien. Ik werd steeds wat zwaarder en merkte aan mezelf dat ik mijn grenzen begon te verleggen. Eerst wilde ik niet zwaarder worden dan 80 kg. Daarna niet meer dan 85 kg… 90 kg…

In November 2017 overleed mijn neef (mijn beste vriend) aan een auto-ongeluk. Mijn wereld stond op zijn kop. Twee maanden later verbrak mijn toenmalige vriend onze relatie. Ik had het idee dat alle veiligheid die ik had, plots verdwenen was. Het enige dat nooit bij mij ging, was eten. En daar ging ik dan ook behoorlijk mee door. Elke avond snacks, geen motivatie meer om te bewegen.. De kilo’s kwamen er zo snel weer bij, en ik wist niet meer wat ik er tegen kon doen en liet het los.

Ik ben uiteindelijk depressief geraakt en heb een intensief therapeutisch traject gevolgd om tegen deze depressie te vechten. Ik ben er na een hele tijd weer een beetje bovenop gekomen en toen gaf de weegschaal het volgende aan: 99,9 kg…. Verschrikkelijk vond ik het! En toen ging de zogenoemde knop om. Ik heb het Gymjunkie Lifestyle Plan aangeschaft en ging ervoor! Inmiddels ben ik 5,4 kg kwijt en ben ik er steeds meer van overtuigd dat de rest van de kilo’s die ik nog graag wil verliezen zullen volgen. Ik kan dit en ik ben er trots op dat ik eindelijk in mezelf geloof!

Ik hou het Gymjunkies Lifestyle Plan aan als richtlijn. Zo geef ik er wel mijn eigen draai aan, wat het plan juist zo bijzonder maakt. Ik ontbijt, lunch en eet de snacks zoals in het plan. Dit heeft me zoveel inzicht gegeven, want ik eet veel voedzamer dan voorheen, toen ik ook dacht dat ik gezond at. Avondeten doe ik ook regelmatig uit het plan, al geef ik hier natuurlijk ook mijn eigen draai aan. Ik ben gelukkig dol op koken, dus vind het leuk om nieuwe dingen uit te proberen.

NORMALE DAG:

Ontbijt: Smoothiebowl (bevroren bosvruchten, eiwitpoeder, yoghurt, banaan, brownie bites & speculaasbolletjes).

eetdagboekje joanne

Snack 1: Een appel. Ik werk in de zorg op een dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking en in onze dagstructuur zit gelukkig een fruit-moment. Zo weet ik zeker dat ik altijd een stuk fruit eet

Lunch: Een volkoren wrap met smeerkaas sambal, kipfilet, tomaatjes, rucola en ei.

eetdagboekje gymjunkie lifestyle plan joanne

Snack 2: Een snack-a-jack kaas.

Diner: Volkoren noodles met garnalen, thaise wokgroenten en sojasaus.

eetdagboekje gymjunkie lifestyle plan joanne

Snack 3: Als laatste snack at ik nog een mueslireep.

CHEATDAY/CHEATMEAL:

Het Gymjunkie Lifestyle Plan bevat dagmenu’s voor 6 dagen. Dag 7 is een “cheatday”. Op deze dag kun je je voeding kun je invullen zoals je zelf wilt. In het verleden zou ik dan alles eten wat ik maar kon vinden (voornamelijk suikers) en daarna zou ik me heel schuldig voelen dat ik dat gedaan had en had ik het idee dat alle voortgang die ik behaald had, weer voor niets geweest was. Daarom kies ik er voor om op een cheat dag hetzelfde te eten als op een normale dag, behalve tijdens mijn diner. Dan kies ik iets wat ik echt heel lekker vind; bijvoorbeeld lasagne. Ik maak dan wel de keuze om verse groenten te gebruiken en volkoren lasagnebladen.

eetdagboekje gymjunkie lifestyle plan joanne

Liefs,

Joanne

Je kunt Joanne volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.