eetdagboekje

EETDAGBOEKJE GYMJUNKIE LIFESTYLE PLAN – AZRA

Elke week delen wij een eetdagboekje van iemand die het Lifestyle Plan volgt, zodat jij daar inspiratie uit kunt halen. Ieder persoon is anders en past het plan volledig aan naar zijn/haar behoeftes, wensen en doelen. Vandaag vertelt Azra haar verhaal en deelt ze haar eetmomenten.

Hoi! Mijn naam is Azra en ik ben 25 jaar oud. Ik werk in de hulpverlening voor doven en slechthorenden, want ik ben zelf ook doof. Ik vind mijn werk in gebarentaal heel leuk! 😉

Als kind heb ik heel lang aan wedstrijdzwemmen gedaan samen met andere dove kinderen en jongeren. Daarnaast heb ik ook aan paardrijden en badminton gedaan. Al met al dus wel redelijk sportief, maar dat stopte rond mijn 18e.

Ik had vaak een opgeblazen en pijnlijke buik…

Ik ging steeds meer afspreken met vrienden, leuke dingen doen en lekker eten. Naast de leuke dingen waren er ook nog mijn studie, stage, werk en daar kwam vaak comfort food (aka heel veel chocolade) bij kijken in gevallen van stress. Het hielp ook niet bepaald mee dat ik PDS heb (Prikkelbare Darm Syndroom) en ik niet goed wist hoe hiermee om te gaan. Hallo recept voor een enorm opgeblazen en pijnlijke buik!

Ik werd steeds onzekerder over mijn lichaam en merkte ook dat mijn kleding niet zo goed meer paste. Van mensen kreeg ik verschillende opmerkingen te horen: “zo wat ben jij dik geworden zeg” tot en met “ben je zwanger?”

Deze opmerkingen deden veel met mij.

“Ineens” was ik bijna 15 kilo zwaarder. Door de jaren heen zijn er wat kilo’s af gegaan maar daarna ook weer eraan gekomen. Ik heb van álles geprobeerd om blijvend af te vallen maar omdat ik een alles-of-niets mentaliteit had en mezelf steeds restricties oplegde, viel ik steeds weer terug in mijn oude eetgewoonten.

eetdagboekje

Ik ontdekte het lifestyle plan

En toen waren daar @diedejoosten_ en @fitmetlotte_ op Instagram die mij weer hoop gaven en mij lieten geloven dat IK dit ook wel kan! Ik ontdekte het Gymjunkies Lifestyle Plan van Cynthia Houben en ik wil echt niet meer anders. De maaltijden zijn zo simpel en lekker. De ingrediënten heb ik meestal al in huis en anders zijn ze heel makkelijk te vinden in de supermarkt.

Dit plan voelt totaal niet aan als een dieet, eerder als een nieuwe en gezonde leefstijl die ook nog gewoon goed vult. Tegenwoordig ga ik ook dagelijks lekker naar buiten want dat is zó goed voor je mindset. Soms ga ik wandelen en soms ga ik skeeleren. Mijn Apple Watch motiveert mij om te blijven bewegen.

Naast dat ik mij beter in mijn vel voel, passen mijn broeken ook steeds beter! Op mijn progressie foto’s zag ik een groot verschil aan mijn buik. Mijn buik is een stuk minder opgeblazen, enkel door anders te eten en voldoende beweging te pakken. Ik vind het op dit moment nog wat te spannend om de progressie foto’s te delen, wie weet zal ik dat ooit op mijn Instagram pagina doen @sportiice.

Ik vind het zo mooi en leuk dat er een community is en dat we elkaar zo makkelijk kunnen vinden zowel op Instagram als op Facebook. Vanwege mijn doofheid vind ik het namelijk lastig om bijvoorbeeld in de sportschool gesprekken aan te knopen met anderen. Op deze manier (via social media) gaat het mij zoveel makkelijker af, dat maakt het extra leuk voor mij! Aan al de enthousiaste gymjunkies: veel dank voor jullie openheid en jullie inspiratie. <3

Ontbijt

Ik houd heel erg van smoothiebowls en ze zijn makkelijk te maken!

  • Magere lactosevrije kwark, bevroren blauwe bessen en een kleine banaan in de blender.
  • Met als topping chiazaad en pure chocola.

Tussendoortje

Zelfgemaakte granola koekje (lekker en makkelijk te maken!)

Lunch

Volkoren wrap met rosbief, sla en een theelepel groene pesto + komkommer.

Tussendoortje

De zelfgemaakte granola koekjes moesten op 😊.

Avondeten

Aardappelkrieltjes met kip krokant schnitzel, salade en een beetje Yofresh mayonaise.

Pre bed snack

Optimel magere kwark aardbei met een beetje pure chocolade.

eetdagboekje

En toen was het mijn cheat day, ondertussen noem ik het liever een “treat” day.

Op mijn treat day ontbijt ik normaal en eet ik meestal een afgebakken broodje carpaccio en/of tonijn als lunch. Het avondeten verschilt, dat ligt eraan wat ik gepland heb maar vaak is het gewoon een zelfgemaakte soepje omdat ik dat ook heel lekker vind! Vaak zit ik namelijk nog vol van mijn lunch.

Maar…

Vandaag was een goede vriendin jarig! Dit vierden we héél klein. Ik heb getwijfeld hoe ik dit zou aanpakken. Wilde ik terug op deze dag kijken en denken: “wat was ik veel met eten bezig” en vergat ik te genieten van het feit dat mijn lieve vriendin weer een jaartje ouder heeft mogen worden?

Of wilde ik trots op deze dag terug kunnen kijken en denken: “wat was dat lekker en ik ben op tijd gestopt met eten omdat ik verzadigd was!” Ik koos voor het laatste. Wel heb ik gemerkt dat het daarin nog soms een beetje zoeken is. Ik zat namelijk zó vol aan het einde van de dag. Heel bizar om mij te bedenken dat ik dit vroeger makkelijk op kon.

Ontbijt: Smoothiebowl!

  • Magere lactosevrije kwark, bevroren aardbeien en een kleine banaan in de blender.
  • Met als topping chiazaad en pure chocola.

Lunch op verjaardag

  • 2x het bordje: pannenkoek met jam en pannenkoek met stroop/poedersuiker.
  • Wraps met kip en pesto en sla.
  • Deeg gevuld met witte kaas.

Tussendoortje

Een paar handjes M&M chocolade en een stukje slagroomtaart.

Avondeten

“Zelfgemaakte” pizzaatje bij mijn ouders.

En toen kon ik echt niks meer op!

eetdagboekje

Ik vind het heerlijk om te schrijven over verschillende dingen in het leven op mijn blog.

Leuk als je dit ook checkt!

Liefs, Azra

Wil jij ook starten met ons Lifestyle Plan? Check hier of het iets voor jou is.

Je kunt Azra volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.