eetdagboekje esmee

HET EETDAGBOEKJE VAN ESMEE

Esmee heeft haar levensstijl helemaal omgegooid. Van altijd diëten, aankomen en afvallen naar een gezonde, gebalanceerde leefstijl. Ze is 20 kilo afgevallen en heeft nu een goede balans. Ze is gaan beseffen dat het perfecte lichaam niet bestaat en dat je altijd imperfecties zal blijven zien.

Hoi! Ik zal mijzelf even voorstellen. Ik ben Esmee en woon in Alkmaar. Op dit moment ben ik nog bezig met mijn studie (HBOV), werk als verpleegkundige IO in een ziekenhuis en met mensen met een verstandelijke handicap. Ook heb ik een eigen bedrijfje binnen de sportwereld. Ik werk daar als personal trainer, voedingsdeskundige/gewichtsconsulente en als freelance lifestyle coach voor Personal Body Plan.

In mijn vrije tijd hou ik een feestje, kleren kopen, een wijntje drinken met vrienden (inclusief borrelplank natuurlijk) en van sporten. Ik hockey in een selectieteam, bootcamp graag, doe heel af en toe een poging tot hardlopen (iets van een haat-liefdeverhouding; ben helaas nog nooit verder gekomen dan 5km maar oke) en ben zo’n beetje verliefd op krachttraining.

eetdagboekje esmee

Ik was niet gelukkig meer

Ik zelf was nooit helemaal tevreden met mijn lichaam, altijd iets te zwaar en altijd bezig met diëten, afvallen, aankomen en sporten. Toen ik in 2017 na een ernstige blessure nog meer aankwam en ik echt niet meer gelukkig was met mijn lichaam, was de grens voor mij bereikt. Ik besloot af te vallen door al het (in mijn ogen) ongezonde eten te schrappen en ik stond het liefst 2 keer per dag in de sportschool.

Op een gegeven moment merkte ik dat mijn sociale leven eronder ging lijden; ik ging namelijk etentjes en borrels afzeggen omdat ik dan niet precies wist wat ik binnen zou krijgen qua calorieën. Eten en sporten werden een (ongezonde) obsessie. Ondanks dat ik wel afviel, werd mijn leven er simpelweg niet leuker op dus in mijn ogen moest en kon dit anders. Met behulp van professionals en ook omdat ik mijzelf ben gaan verdiepen in sporten en voeding, heb ik mijn levensstijl volledig om kunnen gooien. Ik geniet op dit moment zeker van een wijntje, die borrelplank en chocola (soms ook een hele reep) zonder schuldgevoel, maar ook kan ik de balans vinden.

eetdagboekje esmee

Mijn doel & het Gymjunkie Lifestyle Plan

Op dit moment is mijn doel vooral om weer wat kilo’s kwijt te raken die er helaas in de coronatijd weer bijgekomen zijn, en dat doe ik dus met behulp van het Gymjunkie Lifestyle Plan, wat mij echt onwijs goed bevalt! Ondanks dat ik zelf ondertussen wel wat verstand heb van voeding, is het altijd fijn om weer wat input van anderen te krijgen en een nieuwe prikkel te creëren. Hier en daar pas ik het plan een beetje aan, maar de grote lijnen zijn een hele fijne houvast.

Dag 1:

Ontbijt: kwark met blauwe bessen, noten en kaneel.
Snack: een appel.
Lunch: 4 crackers met magere leverpastei, tomaatjes, paprika en wortels.
Snack: B’tween zero mueslireep.
Avondeten: salade met gerookte kip en pompoen uit de oven.

eetdagboekje esmee

Dag 2:

Ontbijt: kwark met aardbeien, druiven en kaneel.
Snack: paar Engelse dropjes.
Lunch: wrap met tomatensaus, cottage cheese light en tomaatjes uit de oven.
Avondeten: Kip jambalaya met bloemkoolrijst.
Snack: Ehrmann protein vanilla mousse.

eetdagboekje esmee

Streef naar een goede mindset en hou van jezelf

Natuurlijk zijn er altijd dagen dat ik niet zo lekker in mijn vel zit en ook niet tevreden ben, maar dit heeft iedereen. Als ik terugkijk waar ik vandaan kom kan ik niets anders dan heel erg trots zijn. Ik ben nu in totaal 20 kilo afgevallen, waardoor ik lichamelijker gezonder ben geworden, maar ook mijn mentale gezondheid is echt zo veel beter.

Ik ben eten niet meer als een vijand gaan zien en dat is zo fijn! Je hebt eten nodig, ook om af te vallen. Er bestaat geen gezond of ongezond, het is de balans. Het is daarom ook zo belangrijk dat je je gaat beseffen dat het perfecte lichaam niet bestaat en dat je altijd imperfecties zal blijven zien. Streef dus niet naar een droomlichaam maar naar een goede mindset en hou vooral van jezelf, dan komt de rest namelijk echt vanzelf!

eetdagboekje esmee

Heb je vragen of heb je ergens hulp bij nodig? Dan kan je mij altijd vrijblijvend volgen of een berichtje sturen via mijn Instagram of Facebook of een mailtje naar esmee.pbp@gmail.com

Heel veel liefs, Esmee

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook! 

Wil jij ook starten met het Gymjunkie Lifestyle Plan? Lees hier meer informatie en krijg de gehele maand augustus korting op verschillende producten in onze webshop!

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.