EETDAGBOEKJE AMANDA HOUBEN

HET EETDAGBOEKJE VAN @AMANDAHOUBEN

Hallo allemaal! Mijn naam is Amanda en ik ben het zusje van Cynthia :). Ze heeft mij gevraagd een eetdagboekje bij te houden omdat ik gluten en lactose vrij eet. Veel mensen denken dat dit duur is of dat je weinig keus hebt. Maar ik kan je vertellen er is genoeg keus zolang je je er maar een beetje in verdiept!
Eten als medicijn

Waarom ik gluten en lactose vrij eet? Ik had altijd buikpijn , had non stop hoofdpijn en het moment dat ik wakker werd was ik altijd eigenlijk al moe. Dit is nu allemaal verdwenen! Ik ben erachter gekomen wat het was, niet via de dokter…want die konden me geen duidelijkheid geven maar via een mesoloog! Ze heeft me zo enorm geholpen ik raad het iedereen aan die denkt ergens last van te hebben bij haar langs te gaan. Ook heb ik diabetes type 1. Mijn suikerwaardes zijn veel beter geworden, ik ben zelfs van 4 controles per jaar naar 1 controle gegaan! En dat alles binnen 1 jaar:)!

Al mijn dagen zien er best wel hetzelfde uit, maar probeer toch wat afwisseling in mijn eten te houden zodat het niet zo saai wordt. 🙂

 

MAANDAG

Ontbijt: Ik ontbijt meestal met 30 gram glutenvrije havermout, een eetlepel kaneel, en 1 biologsche banaan van de Albert Heijn. Ik eet biologisch fruit omdat ik voor veel fruit (ook) allergisch ben. En ik merk dat het bij biologisch fruit stukken beter gaat! Ook pak ik s ochtends meestal een shake van Orange Fit chocolade smaak.

gymjunkies

Tussendoor: 3 biologische rijstwafels (ah) met Old Amsterdam. Old Amsterdam is van nature lactose vrij en in biologische rijstwafels zitten ook geen sporen van gluten of lactose, bij andere merken zit dat er soms nog wel in.

Lunch: Twee glutenvrije geroosterde boterhammen  met hummus en komkommer. Deze keer had ik bij de Albert Heijn brood gehaald, daar hebben ze brood van Genius. Persoonlijk vind ik het brood van de Jumbo van het merk Yam beter. Vandaar dat ik deze geroosterd heb, maakt het net wat lekkerder:).

Na het sporten: Een zonnatura notenreep en een orange fit shake van Health Advies Breda. 

health advies breda

Avondeten: Aardappeltje, courgette en sweet chilli kip. Allemaal gebakken in olijfolie. Aardappels en groenten zijn eigenlijk altijd gluten en lactose vrij als er verder niks aan toegevoegd is. Als het vlees gepaneerd of gekruid is kijk ik bij de Albert Heijn altijd eventjes naar de tekentjes, dit wordt super goed aangegeven!

gymjunkies

gymjunkies

Tussendoor: Handje pistache nootjes en een bakje lactose vrije yoghurt. De yoghurt is gewoon te verkrijgen bij de Jumbo of de Albert Heijn. Voor de nootjes geldt hetzelfde als groentes en aardappels, zolang er niks is toegevoegd zijn ze eigenlijk altijd wel gluten vrij!

 

DINSDAG

Ontbijt: Een mugcake gemaakt van glutenvrije havermout met banaan, lactose vrije yoghurt en een orange fit shake. Ik was een ochtendje vrij, dus dacht maak er een mugcake van i.p.v. een havermout papje!

mugcake

Tussendoor: Drie rijstwafels! één met hummus en komkommer, en één met Old Amsterdam en ééntje met ei.

gymjunkies

Lunch: Vier glutenvrije crackers met avocado en kip. Let goed op als je beleg uitkiest! Vaak is er lactose of tarwe aan toegevoegd.

Tussendoor:  Sesambar van Bio Today en een handje pistachenoten.

bio today

Avondeten: Twee glutenvrije boterhammen met lactose/glutenvrije vissticks (Jumbo) gebakken in vloeibare boter van Blueband en een salade erbij. Deze boter is op soya basis. Alles wat van soya is, is ook lactose vrij trouwens! Ik was laat klaar met werken dus dacht ik kies lekker wat simpels uit. 🙂

Tussendoor: Ik ging een avondje naar vriendinnen en hier stonden Nachos op tafel! Deze zijn van maïs gemaakt, dit is ook altijd glutenvrij! Nog meer voorbeeldjes van producten die van maïs zijn gemaakt, zijn bijvoorbeeld popcorn en taco’s.

 

WOENSDAG

Ontbijt: 30 gram glutenvrije havermout met kaneel en banaan. Ik was wat later wakker dus heb hierna niks tussendoor gegeten.

Lunch: Twee glutenvrije boterhammen met Old Amsterdam wat augurkjes en een Orange fit shake.

Tussendoor: 1 Bio sesambar en een glutenvrije cracker met kip.

Avondeten: 100 gram glutenvrije pasta met zalm, biologische pesto (ah), pijnboompitjes en bladspinazie.

gymjunkies

Tussendoor: Bakje lactosevrije yoghurt en een handje pistachnootjes.
 

Ook heb ik wat tips voor in het weekend als je een keer wilt cheaten ;)!

  • Bitterkoekjes zijn altijd gluten en lactose vrij!
  • Van Genius hebben ze enorm lekkere muffins en cupcakes.
  • Tegenwoordig hebben ze bij de Albert Heijn gluten en lactosevrije pizza en bij de Jumbo gluten en lactose vrije snacks!
  • Frietjes mag je altijd eten let alleen op de sauzen!
  • Pannenkoeken zijn er ook glutenvrij. Van koopmans vind ik ze het lekkerst. Lactosevrije melk zijn ook in allebei de supermarkten te verkrijgen.
  • Tegenwoordig als je ergens wilt lunchen en je vraagt naar glutenvrij brood is het bijna overal te verkrijgen.
  • Bij Ja Breda! op de Grote markt kun je gluten+lactose vrij high tea’en.

Ik hoop dat ik zo een beetje een duidelijk beeld heb gegeven dat gluten/lactose vrij eten niet duur of saai hoeft te zijn. Je kunt er zelf het beste van maken. 🙂

xxx Amanda

Je kunt ons blijven volgen via Instagram ! @amandahouben & @gymjunkies_NL


2 Reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.