gymjunkie van de maand amanda houben

GYMJUNKIE VAN DE MAAND: AMANDA

Hoi hoi! Ben ik weer, het zusje van Cynthia. 🙂

Een tijdje geleden had Cynthia mij gevraagd een eetdagboekje bij te houden over lactose en gluten vrij eten die ook is gedeeld op Gymjunkies. Ondertussen een paar onderzoeken en wat maandjes verder heb ik ontdekt dat allergisch ben voor melkproducten en dus niet alleen lactose. Hierdoor ben ik nog strenger op mijn eten gaan letten en het voelt fantastisch! Ik ben nog energieker geworden, sporten en werken gaat ook 10 keer beter! Mijn concentratie op het werk is beter, ik slaap beter en heb geen pijn meer in mijn lichaam!

gymjunkie van de maand amanda houben

IK VOEL ME GOED

Ik kom net terug van vakantie en dit was mijn eerste vakantie waarbij ik mij merendeels goed voelde! Bijna niet ziek zijn op vakantie is gewoon bijna een droom die uitkomt..? Ik heb vooral gelet op mijn eten en in plaats van stil te liggen aan het zwembad hebben we heel veel ondernomen! Na mijn vakantie ben ik zelfs 2 kg afgevallen! Dat betekent dat ik in totaal 13.5 kg kwijt ben in 1.5 jaar tijd! ?

gymjunkie van de maand amanda houben

BALANS

In de jaren hiervoor heb ik het al zo vaak geprobeerd. Ik ging van 62 kg naar 81 kg in 4 maanden tijd. Van te weinig eten naar niet meer kunnen stoppen met eten. Ik werk bij een bakker dus de verleidingen werden op een gegeven moment te groot… ? Ook heb ik diabetes en mijn suikerspiegel was helemaal van slag hierdoor. De eenheden die ik toen per maaltijd spoot, spuit ik nu soms nog niet eens op een hele dag!

gymjunkie van de maand amanda houben

Ik ben heel erg blij dat ik nu de balans gevonden heb van af en toe wat lekkers eten of een drankje doen, weten wanneer ik moet stoppen en weer eens de sportschool in wil gaan! Sporten probeer ik wanneer ik zin en tijd heb. Ik ga mezelf niet meer dwingen want dat deed ik vroeger ook nog wel eens. Je moet het doen voor je plezier, anders doe je iets niet goed. ?

gymjunkie van de maand amanda houben

VEGANISTISCH ETEN

Vanaf nu ga ik een nieuwe uitdaging aan. Ik begin met veganistisch (glutenvrij) eten! Ik heb laatst een documentaire gezien die zegt dat je door plantaardig en vet arm eten je diabetes kunt omkeren. Mensen hebben hier hun vraagtekens bij en ik zelf ook. Maar ik vind het het proberen waard! Ik wil gewoon van die rotziekte af en ga er alles voor doen! Als je benieuwd bent hoe dit verder gaat verlopen kunnen jullie mij volgen op Instagram. Hier zal ik alle stappen die ik neem gaan delen met jullie. ?

Kus amanda

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.