havermout favorieten recept

De 3 lekkerste havermout recepten


Ontbijten met havermout is HOT. Dat is niks nieuws. De gezonde receptjes vliegen je om de oren. En dat is met een reden want het is hartstikke voedzaam én lekker. Door de hoeveelheid vezels ben je langer verzadigd dan met gewoon brood of crackers. Het is van nature glutenvrij (vinden we ook leuk), bevat antioxidanten en heeft een gunstige invloed op je cholesterolgehalte. Doordat je zelf nog smaakmakers en ingrediënten kunt toevoegen zoals whey, fruit en noten, kun je de maaltijd zo lekker en gezond maken als je zelf wilt.

Vandaag deel ik mijn drie favoriete havermoutjes met je:

 

HAVERMOUT MET BANAAN & PINDAKAAS

Banaan en pindakaas is een geweldige combinatie. Niet alleen op brood, maar ook in de havermout. De Chunky Monkey onder de havermout ontbijtjes maak je zo:

  • 200 ml ongezoete amandelmelk (eventueel aanlengen met water)
  • 50 gram havermout
  • 30 gram whey banaan smaak
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ banaan in stukjes
  • 1 eetlepel pindakaas
  • Garnering: walnoten en kokos

Verwarm de melk op het vuur en voeg de havermout toe. Houd het vuur laag zodat het lekker kan pruttelen en gaar kan worden. Roer de whey, kaneel en pindakaas erdoorheen. Haal de pan van het vuur en giet in een bowl. Roer de bananenstukjes er door en versier met pindakaas, walnoten en kokos snippers.

 

HAVERMOUT MET AARDBEIEN EN KOKOS

Een zomerse havermout. Je kan gewoon diepvries aardbeien gebruiken.

  • 200 ml ongezoete amandelmelk (eventueel aanlengen met water)
  • 50 gram havermout
  • 30 gram whey aardbeien smaak of vanille smaak
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram aardbeien bevroren
  • Garnering: kokos

Verwarm de melk op het vuur en voeg de havermout toe. Houd het vuur laag zodat het lekker kan pruttelen en gaar kan worden. Roer de whey en aardbeien erdoorheen. Je zult zien dat de aardbeien langzaam ‘ontdooien’ en daarmee de pap een roze kleur geven. Haal de pan van het vuur en giet in een bowl. Versier met kokossnippers.

 

HAVERMOUT MET BLAUWE BESSEN EN CASHEWNOTEN

Een frisse havermout, met blauwe bessen en noten. Ook pindakaas is hier lekker bij.

  • 200 ml ongezoete amandelmelk (eventueel aanlengen met water)
  • 50 gram havermout
  • 30 gram whey vanille smaak of white chocolate smaak
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram blauwe bessen bevroren
  • Garnering: cashewnoten, pompoenpitten, kokos, pindakaas

Verwarm de melk op het vuur en voeg de havermout toe. Houd het vuur laag zodat het lekker kan pruttelen en gaar kan worden. Roer de whey en kaneel er dan doorheen. Haal de pan van het vuur en giet in een bowl.  Roer de blauwe bessen erdoorheen en versier met cashewnoten, pitten etc.

 

havermout favorieten recept

 

havermout recepten

Wil je meer zien van Thalita? Je kunt haar volgen op InstagramFacebook of haar eigen blog!

 

1 Reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.