cheatmeal of cheatday

CHEATDAY OF CHEATMEAL?

Cheaten is eigenlijk maar een stom woord πŸ˜…, maar het is nou eenmaal de meest gebruikte term in de fitness wereld. Wat wordt er eigenlijk mee bedoeld? Een cheatmeal of cheatday wordt gebruikt om even zonder schuldgevoel, bewust te genieten van iets ”slechts” zoals alcohol, een etentje of een lekkere zak popcorn in de bios.Β 

Is een cheatday of cheatmeal nodig?

Nee zeker niet, voor veel mensen is dit helemaal niet nodig en zij genieten net zoveel van gezonde voeding als van een dikke vette pizza. Met een cheatmeal of cheatday hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat je je doelen niet gaat behalen. Het is de 80/20 regel die vaak goed werkt voor mensen. Bewust gezond eten doordeweeks en in het weekend even loslaten. Wij schrijven dit ook voor in ons Gymjunkie Lifestyle Plan, omdat mensen het hierdoor veel beter volhouden en het dan ook leuk blijft om deze levensstijl te volgen.

CHEAT DAY πŸ•πŸ«πŸ·

Op een cheat day mag je de hele dag eten en drinken wat je maar wilt, dit is geen probleem maar besef wel dat het resultaat wat langer uitblijft en je vooruitgang iets minder snel gaat dan als je alleen een cheatmeal zou nemen. Dat is logisch, omdat je gewoonweg meer kcal eet op een cheatday dan met een chatmeal.

Last van eetbuien? Dan raden we cheat days af, omdat dit vaak een trigger is en je dan vaak moeite hebt om het weer op te pakken de dag erna. Je kunt dan beter een cheat meal nemen en daar extra van genieten.

CHEATMEAL πŸ½πŸ›

Met een cheatmeal kies je een maaltijd uit voor jezelf waar alles in kan en mag, no rules. Gewoon iets wat jij lekker vindt en waar je zin in hebt. Bijvoorbeeld een pizza of een zak m&m’s. De rest van de dag maak je dan gezonde keuzes. Als je al langer bezig bent zul je merken dat je niet eens zo’n behoefte hebt aan een hele cheatday en kies je vaak voor een cheatmeal.

CONCLUSIE

Zie het allebei niet als falen, verliezen, toegeven of welke ander negatief gevoel dan ook. Cheat meals en days kunnen je juist helpen om je doelen te bereiken! Het geeft je lichaam en mindset vaak ook een boost als je één keer per week iets eet wat je normaal niet neemt. De meeste mensen stoppen met een gezonde levensstijl/dieet omdat de cravings naar ongezonder voedsel te erg worden. Door jezelf elke week een pleziertje te gunnen, slaag je er beter in om de rest van de tijd goed bezig te blijven. En dat werkt positief bij aan je gewichtsverlies! πŸ’―πŸ˜

TIPS

πŸ‘‰πŸΌ Plan je cheatday of cheatmeal van te voren.
πŸ‘‰πŸΌ Één cheatday of meal per week, voor de beste resultaten.
πŸ‘‰πŸΌ Eet niet te snel, maar geniet er bewust van.
πŸ‘‰πŸΌ Geen schuldgevoel, het gaat erom dat je een balans creΓ«rt, geen restricties.

Liefs, Valesca

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.