appel kaneel wafels

APPEL KANEEL WAFELS


Na het succes van de bananenbrood wafels, is Linda aan de slag gegaan met een recept voor appel kaneel wafels. En ook dit was weer een schot in de roos. Inmiddels is zij onafscheidelijk met haar wafelijzer. Ze zou hem echt niet meer willen inruilen. Je kan deze wafels al binnen 5 minuten in het ijzer hebben zitten. En binnen 10-15 minuten kan je al heerlijk ontbijten. Super ideaal, zeker als je niet altijd zin hebt om uitgebreid in de keuken te staan voor je ontbijt maar wel graag lekker wilt ontbijten. En daarmee bedoel ik uitgebreider ontbijten dan alleen met een bakje kwark of havermout.

Voor wie mij kent, weet dat ik dol op appeltaart. Vroeger was dit zelfs het enige gebak dat ik altijd at. Ik lustte verder niets anders. En nog steeds word ik erg blij van de geur en smaak van warme appeltjes met kaneel. Het kon daarom ook niet anders dan dat ik ook een recept voor appel kaneel wafels zou maken. En inmiddels heb ik dit recept alweer een paar keer gemaakt, want ik kan er geen genoeg van krijgen. Het fijne aan dit recept is dat je zowel kunt kiezen voor bloem, als eiwitpoeder. Vaak maak ik de wafels met eiwitpoeder en havermout, omdat ik op die manier net wat extra eiwitten binnenkrijg. Mocht je dat niet nodig vinden of heb je geen eiwitpoeder in huis, dan kun je dus ook prima bloem en havermout gebruiken.

Om de wafels wat smeuïg te maken, gebruik ik in dit recept appelmoes. Hiervoor koos ik de biologische appelmoes van Koro. Deze is gemaakt van 100% appel en er is dus geen suiker aan toegevoegd. Ook in de supermarkt kun je tegenwoordig appelmoes zonder toegevoegde suikers vinden, je moet wel even goed de etiketten lezen. En ook appelmoes op basis van 100% appel is zoet genoeg! Heb je al trek gekregen in de wafels? Lees dan snel verder.

Recept (voor 4-5 wafels)

  • 50 gram appelmoes 0% suiker
  • 30 gram havermout
  • 20 gram eiwitpoeder (naturel)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 ei

Bereiding

  1. Verwarm het wafelijzer voor volgens de aanwijzingen van het apparaat.
  2. Klop het ei samen met de appelmoes los. Roer hier de droge ingrediënten doorheen. Laat het beslag even staan, totdat het wafelijzer warm is.
  3. Verdeel een ruime eetlepel beslag over elke deel van het wafelijzer.
  4. Bak de wafels in ongeveer 3 minuten gaar. Ga door tot het beslag op is.

Voedingswaarde per portie (4-5 wafels, excl. toppings)

284 kcal, 28 gram eiwit, 24 gram koolhydraten, 7 gram vet.

Je kunt Linda volgen via Instagram, ze deelt hier super lekkere en gezonde recepten.

Volg je ons Lifestyle Plan? Dan kun je dit tussendoortje, ontbijt of lunch toevoegen!

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.