AFVALLEN? AANKOMEN? TIPS OM JE DOELEN SNELLER TE BEHALEN

Vaak zie ik dat mensen graag willen afvallen, maar het lukt ze niet. Je doet alles goed maar op de een of andere manier kom je maar niet verder richting je doel.. In deze blog schrijf ik over een aantal dingen die veel mensen tegenhoudt bij het behalen van hun doelen zonder dat ze het zelf echt doorhebben.

 

VOOR WIE DOE JE HET, EN WAAROM?

Doe je het wel echt voor jezelf? Als je het niet voor jezelf doet, dan gaat het sowieso niet werken. Je bezorgt jezelf alleen maar stress omdat je iets doet wat tegenstrijdig is met je gevoel. Die stress veroorzaakt dat je de processen in je lichaam stilzet die ervoor zorgen dat je afvalt (bij mensen die last hebben van ondergewicht vaak andersom).

Het grootste deel van je gedrag heb je niet zelf in de hand en komt vanuit je gevoel, vandaar dat de vraag ‘waarom doe ik het?’ zo belangrijk is. Als je gevoel er niet goed bij is gaat het je erg veel energie kosten. Dan zullen de resultaten vaak ook achterblijven.. Weet waarom je het doet en doe het altijd voor jezelf!

 

BEN JE WEL EERLIJK TEGENOVER JEZELF?

Je doet het dus voor jezelf en je weet ook waarom je het zo graag wilt. Maar eet en drink je ook wel echt richting je doel. Of doe je dit alleen om aan mensen te laten zien hoe gezond je wel niet eet?

Al die dingen die je tussendoor pakt zoals dat stuk chocolade, die koek of dat blikje cola.. Dat zijn de dingen die je tegenhouden. Dus nog een keertje.. doe je het echt voor jezelf?

Je kan beter al die dingen gewoon bijhouden. Dan zie je tenminste echt waar je aan toe bent en weet je ook waarom je niet vooruit gaat. Je bent eerlijk, dus je weet dan maar al te goed wat je moet veranderen om vooruit te gaan. Zolang je doet alsof je al die dingen niet eet, maar ze toch stiekem weg zit te werken elke dag, zal je hierin blijven hangen en jezelf enorm tegenhouden.

Het is echt niet erg dat je af en toe wat lekkers tussendoor pakt, je hoeft voor niemand perfect te zijn. Wees alleen wel eerlijk tegenover jezelf.

 

Stress en gedrag zijn dus twee dingen die je erg kunnen tegenhouden. Dan heb je nog een andere vorm van stress die je kan tegenhouden, ook al doe je het toch echt voor jezelf.

 

HOE GA JE OM MET STRESS?

Je maakt je veel te druk om bepaalde dingen.. Is het wel goed wat je binnenkrijgt aan voeding? Ga je wel echt afvallen? Is er niet iets mis met je?.. Je denkt te veel na!

Dit kan zo ver gaan dat wanneer je precies eet wat je moet eten, je nog steeds niet vooruit gaat. Dit komt omdat je lichaam helemaal volgeladen zit met stress. Stop met nadenken, accepteer jezelf precies hoe je bent nu en weet dat je er vanzelf komt zolang je voeding juist is.

Dit kan voor sommige mensen een hele opgave zijn en vaak helpt het dan ook om begeleid te worden door iemand. Je houdt jezelf aan het schema en denkt er verder niet over na omdat je diegene vertrouwt met zijn of haar kennis. Jezelf vertrouwen is voor veel mensen moeilijker dan iemand anders vertrouwen.

Weg stress, je lichaam functioneert weer normaal, weg vet.

 

HEB GEDULD..

Dan nog een laatste ding.. Dat lichaam wat je voor ogen hebt is vaak een lichaam van iemand die je ziet als je voorbeeld, als jouw inspiratie. Bedenk dan dat die mensen er vaak jaren en jaren over gedaan hebben om die fysieke staat te bereiken.

Shortcuts zijn er niet, niet op een gezonde manier in ieder geval. Ben dankbaar voor waar je nu bent en bedenk dat alles alleen maar beter wordt zolang je je niet zo druk maakt en gewoon geduldig bent.

Hier vind je meer mindset blogs

Wil je meer zien van Mark? Je kunt hem volgen via Instagram!

Voor online coaching kan je mailen naar cynthia@gymjunkies.nl

 

body en fit gratis creatine bij whey protein

 

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.