9 hacks thuissporten

9 HACKS OM HET THUISSPORTEN VOL TE HOUDEN

Helaas, nog geen groen licht voor de sportscholen.. Een gezonde levensstijl aanhouden is tijdens de lockdown voor vele lastig. Vooral het volhouden van het sporten is een uitdaging. We sporten allemaal veel minder dan voor de lockdown. Ik, Valesca merk het ook enorm en struggel er zo nu en dan ook mee. Wat kunnen we daar nu aan doen?

Wat enorm positief is, is dat er veel mensen tijdens deze periode meer bezig geweest zijn met een gezonde levensstijl. Door voldoende te bewegen en een gezond voedingspatroon. Dat moedigen wij ook zeker aan en we zijn enorm trots op degene die deze stap al gemaakt hebben. Voor de mensen die deze stap nog niet gemaakt hebben of twijfelen; waar wacht je nog op? Jij verdient het beste en gun jezelf dat ook!

Wie wilt sporten en bewegen zal in dit toch vaak alleen thuis kunnen doen in deze tijd. Maar hoe maak je dat thuis sporten nou leuk? En wat doen actievelingen die het thuis sporten volhouden anders? Wij geven je vandaag 9 hacks om je op weg te helpen.

STEL DOELEN

Doelen geven richting en helpen om gefocust te blijven. Voor de een werkt het goed om een doel te stellen in de vorm van kilo’s. De ander heeft meer baat bij een doel als ‘3 keer in de week een half uurtje sporten om me fit te blijven voelen’. Door je uiteindelijke doel op te delen in kleinere doelen kun je je tussentijdse voortgang bijhouden. Elk behaalt tussendoel zal als een kleine overwinning voelen en zo houd je jezelf continu gemotiveerd.

RUSTIG OPBOUWEN

De meeste mensen die beginnen met trainen gaan te fanatiek van start. En we houden van dit enthousiasme, alleen is het beter om het sporten rustig op te bouwen. Start bijvoorbeeld met 2 keer in de week een half uurtje. Zo kunnen je gewrichten, spieren en pezen wennen aan het sporten en voorkom je blessures.

YEAH IT’S MONDAY

De meeste thuissporters trainen aan het begin van de week; maandag is over het algemeen de meest populaire dag. Door aan het begin van de week te sporten, begin je je week fit en sterk. Bovendien heb je na het sporten op maandag al een eerste kleine overwinning van de week op zak. Dat voelt goed en geeft motivatie om die healthy lifestyle de rest van de week vol te houden!

PLAN JE SPORTMOMENTEN IN

Onderzoek vooral welk tijdstip voor jou prettig werkt en zet die sportsessies alvast in de agenda, zodat je er niet onderuit kan. Naar verloop van tijd raak je aan het sporten gewend en vormt het thuis sporten een standaard onderdeel van jouw fitte lifestyle.

9 hacks thuissporten

VOLG EEN BEPAALD PROGRAMMA/PLAN

Wat kan helpen is om een programma te vinden dat je het leukste vindt en het beste bij je past. Wij mensen vinden het toch vaak fijn om ons ergens aan vast te kunnen houden, vaak ook omdat we niet weten waar we kunnen beginnen. Belangrijk is dus om uit te zoeken welke sport jij leuk vindt. Je hoeft niet gelijk te kiezen voor cardio of fitness. Misschien past yoga of dansen veel beter bij jou!

GEZONDE ETERS HOUDEN SPORTEN LANGER VOL

Genoeg bewegen is één onderdeel van een gezonde leefstijl, gezonde voeding een andere. Wanneer je gezond eet dan heb je vaak meer motivatie om te sporten. Deze mensen sporten niet alleen vaker in de week, maar houden het sporten ook langer vol. Heb jij alleen geen idee waar je kan beginnen met gezonder eten of hoe je dit aan moet pakken? Neem dan eens hier een kijkje of het Gymjunkie Lifestyle Plan iets voor jou is? Mocht het iets voor jou zijn en wil je het graag gaan volgen? Als trouwe lezer krijg je 10% korting met de code “gymjunkies10”.

RUST IS ENORM BELANGRIJK VOOR JE LICHAAM

Na inspanning komt ontspanning. Gun je spieren na het sporten voldoende rust. Zo is het slim om een aantal rustdagen tussen je trainingen te plannen. Anders raken je spieren eerder overbelast en kun je blessures oplopen. Je kunt op deze rustdagen natuurlijk wel lekker in beweging blijven maar het is verstandiger om dan geen intensieve sporten te gaan beoefenen.

9 hacks thuissporten

SPORT MINIMAAL 5 KEER VOORDAT JE EEN BESLISSING MAAKT

Probeer het sporten langer uit dan één keer een workoutje of training. Je hebt ongeveer 5 keer nodig om het leuk te gaan vinden. Na gemiddeld vijf keer begint het thuis sporten in je systeem te komen. Geef het sporten daarom niet te snel op.

GENIET VAN DE VOLDOENING

Misschien wel het belangrijkste: vergeet niet om na elke training te genieten van de voldoening die het sporten je weer heeft gegeven. Je hebt weer een goede prestatie geleverd! YOU DID IT! Pak even een momentje om hierbij stil te staan en wees trots op jezelf voordat je weer overgaat tot de orde van de dag.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.