7 tips tegen cellulite

7 TIPS TEGEN CELLULITE

Cellulite, de zogenaamde sinaasappelhuid. Bijna alle vrouwen hebben er last van. De één meer dan de ander, dit is ook genetisch bepaald. We krijgen hier ook regelmatig berichtjes over. En nee, het maakt niet uit wat voor gewicht je hebt, het kan zich elk moment op je lichaam ontwikkelen. Uit persoonlijke ervaring hebben we gemerkt dat je je huid zeker kunt verbeteren, bij ons is de cellulite nu minimaal en in dit artikel delen we een aantal dingen met je die kunnen helpen. Let op, ieder lichaam is anders, als jij al deze dingen al doet en je blijft cellulite houden, dan kun je het beter omarmen want ook jij bent mooi met of zonder cellulite. 

Wat is cellulite precies?

De vrouwen onder ons kennen het wel; een deukachtige vervormde huid op de bovenkant van je benen en billen. Het kan vaak ook ontstaan op andere delen van het lichaam, waar meer vet wordt opgeslagen. En zo vervolgens als deukjes aan de oppervlakte zichtbaar worden. Cellulite is een natuurlijke verandering in de huidlagen.

Meer vrouwen (90 procent) dan mannen (2 procent) hebben last van cellulite: dit komt vooral omdat vrouwen van nature zwakker bindweefsel, minder collageenvezels en minder spieren hebben.

Ga lekker sporten!

Als je je spieren traint, krijg je automatisch een stevigere huid. En door meer spiermassa te krijgen, kunnen de vetcellen zich daar niet vestigen. Hoe minder vetcellen/vetweefsel, hoe minder de kans op cellulite. Buiten dat stimuleert het de stofwisseling en bevordert het de bloedsomloop, wat cellulite ook tegengaat. Maar hoe vaak moet ik dan gaan sporten? Minimaal twee tot drie keer per week krachttraining i.c.m. cardiozoals bijvoorbeeld fietsen, hardlopen of zwemmen.

Start met een gezonde, gebalanceerde levensstijl

We willen onze vetcellen niet teveel voeden, want dit kan zorgen voor die zichtbare deukjes. Vermijd daarom zo veel mogelijk geraffineerde suikers, verzadigde vetzuren, koffie en alcohol. Vooral alcohol weglaten heeft bij ons een enorm verschil gemaakt.

Zorg voor een gezond, gebalanceerd voedingspatroon dat eiwitten, koolhydraten en de juiste vetten en voldoende vitamines bevat. Zo werkt vitamine C en vitamine E positief voor een sterk bindweefsel. Deze vitamines kun je vinden in citrusvruchten, groente, noten en volkorenproducten. Aminozuren helpen je lichaam bij de opbouw van nieuw bindweefsel. Deze zitten onder andere in vis, vlees, eieren, soja en lupine. Let op, teveel van deze producten is ook niet goed, dus vind ook hierin een balans.

Voedingsmiddelen waarmee je cellulite kunt verminderen: fruit (bessen), groente (broccoli, venkel, paprika), peulvruchten (soja, kikkererwten, bonen, lupine), vis (zalm, makreel, tonijn), mager vlees, eieren, water en kruidenthee.

Producten tegen cellulite

Er bestaat (helaas) nog steeds geen wondermiddel tegen cellulite. Je kunt de sinaasappelhuid niet zomaar wegsmeren, maar bepaalde ingredi√ęnten kunnen de bovenste laag van de huid verstevigen. Zo vallen de onderliggende deukjes minder op. Je zou dan de producten meerdere keren per week aan moeten brengen/masseren. De bewezen¬†ingredi√ęnten die werken tegen cellulite¬†zijn: cafe√Įne, glycolzuur, zoethoutextracten, groene thee, salicylzuur en ginseng.

7 tips tegen cellulite

Massages

Massage denk je nu? Ja, op die manier worden afvalstoffen beter verwijderd. Je bindweefsel krijgt belangrijke voedingsstoffen binnen en je voorkomt dat je vocht vasthoudt. Met een massage stimuleer je de bloedcirculatie en lymfestroom. Door regelmatige beenmassages, bijvoorbeeld met een massageroller, kun je je huid versterken en een sinaasappelhuid voorkomen of verminderen.

Tijd voor een beauty behandeling

Er bestaan behandelingen die helpen bij het tegengaan van cellulite. Zo heb je de echo of radiofrequente golven. Echo golven verwarmen het vetweefsel en laten deze trillen. En als er voldoende vocht wordt opgenomen, kan deze worden afgevoerd. De warmte zou ook de collageenproductie van de huid bevorderen, wat kan zorgen voor een stevigere huid.

De juiste zithouding/kleding

Als je met je benen over elkaar zit, wordt door de druk op je bovenbenen de bloedsomloop verstoord. Dit kan zorgen voor meer deukjes in het huidoppervlak. Dit geldt ook voor strakke kleding of schoenen die het weefsel samenknijpen.

Acceptatie

Het is bijna onmogelijk om volledig cellulite vrij te zijn, tenzij je hele goede genen hebt. Daarom is de beste oplossing voor cellulite zelfacceptatie. Je lichaam accepteren zoals het is. Je kunt die deukjes nooit helemaal voorkomen, dus zet jezelf niet onder druk en focus op al je positieve kanten als je in de spiegel kijkt. Bijna alle vrouwen hebben ze, dus je bent niet alleen. Bovenstaande tips kunnen dus helpen om het te verminderen of te voorkomen dat het erger wordt, maar mocht dat bij jou niet het geval zijn, besef dan dat je ook mooi bent met cellulite. It’s normal :).

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.