fitroosje

5 RANDOM QUESTIONS: ROOS @FITROOSJE

Roos, of misschien beter bekend als fitroosje op Instagram. Ze inspireert en motiveert dagelijks meer dan 40.000 volgers. Ze heeft lipoedeem waardoor haar lichaam niet altijd meewerkt, maar dat houdt haar niet tegen om echt van zichzelf te houden!

Wat is je leukste herinnering aan je kindertijd?

“Vroeger gingen we na school altijd naar een soort speelpleintje.

Tussendoor gingen we naar huis wat eten en daarna weer buiten spelen totdat de lantaarnpalen aan gingen. En dan kwam ik vaak te laat thuis en zei ik dat ik de tijd niet in de gaten had, haha. Naast het buitenspelen dat nu bijna niet meer voorkomt had ik vroeger ook helemaal geen zorgen over dingen, je had geen deadlines, je hoefde eigenlijk nergens aan te denken. HEER-LIJK!”
fitroosje

Wat wilde je worden toen je klein was?

“Toen ik klein was wilde ik kapster, juf of princes worden. Wel een beetje de “standaard” beroepen denk ik van jonge meisjes. Daarnaast wilde ik altijd super graag caissière worden in de supermarkt. Dat scannen vond ik zo leuk. Ik had zo’n nepkassa thuis en daar speelde ik ook vaak mee. Uiteindelijk heb ik het nooit echt gedaan, maar stiekem vind ik het nu wel leuk dat je bij veel winkels zelf mag scannen.”

 fitroosje cynthia houben

Wat doe je écht nooit meer?

“In 2012 liep in stage in Zuid-Afrika en toen besloot ik 2 piercings in mijn oor te laten zetten. Uiteindelijk ging dit dus helemaal ontsteken. Dus op mijn verjaardag zat ik daar 4 uur lang in het ziekenhuis omdat mijn oor zo dik was dat de oorbellen helemaal in mijn oor zaten. Ja, kan je het je voorstellen? Ik heb een hoge pijngrens, maar ik heb zo hard geschreeuwd en gehuild. Men.. wat deed dat pijn! Nooit meer dus!”

 fitroosje

Wat is je grootste droom?

“Mijn grootste droom is het om zoveel mogelijk vrouwen te bereiken en hun zelfvertrouwen te zien groeien. Dat ze zich gaan accepteren voor wie ze zijn en van zichzelf gaan houden. Iedereen verdient het om van zichzelf te houden en naar mijn idee doen we dat niet genoeg. Daarnaast wil ik mensen stimuleren om beter voor zichzelf te zorgen. Gezond eten of bewustere keuzes maken hoeft namelijk niet saai en vies te zijn. En daarnaast hoef je niet persé te fitnessen, maar zijn er een tal van andere mogelijkheden om te bewegen. Ik vind het juist leuk om te zien hoe je lichaam reageert op bepaalde voeding en/of trainingsveranderingen! Mijn enthousiasme hierin wil ik dan ook graag overbrengen.”
fitroosje

 Waar kan jij onzeker over zijn?

“Soms kan ik onzeker zijn over mijn benen. Ik heb lipoedeem aan mijn benen, vandaar dat deze best zwaar zijn vergeleken met de rest van mijn lichaam. Al moet ik zeggen dat mijn zelfvertrouwen de afgelopen jaren wel erg is gegroeid. Ik heb mezelf dan ook eindelijk geaccepteerd voor wie ik ben. Alleen zijn er soms uiteraard nog momenten wanneer de onzekerheid weer even boven komt. Dit is vaak het moment wanneer ik mezelf met andere meiden ga vergelijken. Iets wat ik vind dat je niet moet doen, omdat iedereen anders is en ieder persoon een ander lichaam heeft. Daarnaast komt het soms door negatieve reacties, waar je dan ineens heel erg over na gaat denken. Ook dat zou nergens voor nodig moeten zijn, omdat iedereen een eigen mening heeft en kijk eens hoeveel mensen er op deze aardbol leven..”

Volg Roos op Instagram!

Wil jij zelf meer over voeding leren + 105 eiwitrijke recepten ontvangen? Dan is dit boek waarschijnlijk wel iets voor jou!

1 Reactie
  • Mirella Janssen
    Geplaatst op 07:39h, 08 mei Beantwoorden

    Als ik dit lees denk ik wat knap. Ik ben al jaren zeer ontevreden over mijn lichaam daarvoor zelfs in 2013 een gastric bypass ondergaan maar daar door was het probleem zeker niet mee opgelost. Ben dag in dag uit bezig met hoe ik er uit ziet. Lijnen bewegen en steeds iets anders bedenken om kilootjes kwijt te raken. Vorige jaar zomer de diagnose fibromyalgie gekregen en daardoor wordt bewegen heel beperkt.
    En dan denk ik waarom kan ik nu nooit eens te vrede zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.