motivatie tips

5 MOTIVATIE TIPS VOOR JOUW GEZONDE LEVENSSTIJL

Vind jij het lastig om jouw motivatie vast te houden terwijl je werkt aan je nieuwe, gezonde levensstijl? De meeste mensen vinden dit onwijs uitdagend om vol te houden omdat zij liever vandaag nog resultaat zien. Kon dat maar en werkte het maar zo makkelijk.. Echter komt (blijvend) resultaat niet binnen één dag of één week. Je zult genoeg doorzettingsvermogen en discipline moeten hebben om het doel te kunnen behalen wat jij graag wilt bereiken. Nu hebben wij vandaag 5 motivatie tips, die jou erbij kunnen helpen om je doelen te behalen. Go check them out!

1. bewust besluiten wat je wilt en waarom

Om te beginnen is het belangrijk om je doelen duidelijk te hebben en vooral  waarom je dit doel zo graag wilt bereiken. Stel; je wilt gezond gaan eten. Dat is natuurlijk een heel mooi doel, maar het is wel handig als je voor jezelf weet waarom je dit wilt. Je weet dan heel duidelijk voor jezelf: dit is de reden waarom ik het doe. Dat geeft je motivatie. Zonder die motivatie wordt het heel lastig om het vol te houden. Dus, doelen stellen en nog belangrijker, weten waarom je iets doet! 

2. meet je vooruitgang

Er zijn allerlei manieren om je progressie in de gaten te houden. Je kunt de weegschaal erbij pakken, maar wij raden het toch altijd wel aan om foto’s of omtrekmetingen te gebruiken. Hierop zie je veel meer dan wat het cijfertje op de weegschaal aangeeft.

3. gezond maar lekker eten

Alleen nog maar droge rijst, broccoli en kip eten.. daar wordt niemand vrolijker van en de drang naar iets lekkers wordt op die manier alleen maar groter. Het is voor je motivatie om gezond te eten, beter als je ook voor lekker gezond eten kiest. Wanneer je bij iedere maaltijd aan het genieten bent, zul je een stuk minder behoefte hebben in ongezond voedsel. Ga op zoek naar lekkere recepten of breng jouw maaltijden op smaak met wat verse kruiden of specerijen. Wij hebben ook genoeg recepten op onze website staan. Je kunt er jouw feestje van maken!

4. nieuwe sportkleding 

Geen motivatie om te sporten? Dan kan nieuwe sportkleding jou daar bij helpen! Het wordt een stuk makkelijker als je een leuke sport top of sportlegging en sportschoenen hebt. Echt! Leuke sportkleding kan jouw uitje naar de sportschool een stuk leuker en makkelijker maken. Nu gaat het in de sportschool in eerste instantie niet om het uiterlijk, maar er leuk uitzien en fijne sportkleding dragen helpt zeker bij aan je motivatie. Het is juist heel belangrijk om sportkleding te dragen waar jij je goed in voelt. Heb jij de sportcollectie van Hunkemöller al bekeken? Dat is zeker een kijkje waard.

5. Laat het een gewoonte worden

Weet jij wat het geheim is van mensen met een gezonde levensstijl? Het is een gewoonte of automatisme geworden. Ze hebben er geen moeite mee, ze doen het gewoon. Punt. Ze pakken hun spullen gaan sporten, ze koken iets gezonds, omdat ze de boodschappen al in huis hebben. Begin klein en bouw dit steeds verder op voor jezelf. Wees lief voor jezelf en gun jezelf de tijd. Onthoud altijd dat je dit voor jezelf doet. Het is voor jouw gezondheid, jouw lichaam, jouw bestwil. Geloof in jezelf! En lukt het een dag even niet? Geef de moed niet op en pak de draad morgen (of nu) weer op.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook

[lifestyle-widget]
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.