gymjunkies

10 WORKOUT VRAGEN AAN @RONALDSPORTS

Hoelang train je al? En wat was de reden dat je bent gaan sporten?

” Ik train al in de sportschool met tussenpozen sinds 2007, ik was een tenger jochie van 67 KG en voelde mij daar niet prettig bij, ik begon in een klein sportschooltje en al snel was ik helemaal verkocht, ik zocht alles uit qua voeding, anatomie, trainingsmethoden en trainingsschema’s omdat ik erg geïnteresseerd was in het functioneren en reageren van het lichaam op de zware belasting. Ook is het voor mij een hele belangrijke uitlaatklep geweest om dingen te verwerken en dat is het natuurlijk nog steeds. ” 

Welke spiergroep vind je het leukst om te trainen?

” Borst, altijd zo geweest, daarna benen, al heb ik niet iets wat ik niet leuk vind om te trainen. ”

gymjunkies

Welke oefeningen deed je tijdens je laatste workout voor die spiergroep?

” Tijdens mijn laatste workout voor mijn borst ben ik begonnen met zware reps incline bench press, daarna dumbbell fly’s, cable fly’s, dumbbell presses, en decline bench press, vervolgens heb ik op de chest press machine het laatste beetje energie eruit getraind. ”

Welke muziek luister je het  tijdens je workout?

” Ik luister geen muziek tijdens het trainen, meestal ben ik zo gefocust dat ik niet eens door heb dat er muziek op staat. Onderweg naar de gym pep ik mezelf een beetje op met een lekkere beat, maar eenmaal binnen is het vaak beastmode haha. ”

gymjunkies

Train je liever samen of alleen?

” Ik heb altijd alleen getraind en dat vind ik ook het fijnst, in de gym zit ik in mijn eigen wereldje.  Ik ben dan echt met mijn training bezig, op mijn tempo en niveau. Ik denk dat dit wel herkenbaar is voor veel gymjunkies. Ik train wel eens met anderen omdat ik het ook leuk vind om kennis met elkaar te delen en mensen te helpen, sinds kost heb ik een fijn trainingsmaatje waar ik op zondag mee train in een andere sportschool, we zitten op hetzelfde niveau en hebben dezelfde instelling, en kunnen elkaar spotten dus zondag is vaak volle bak erop. ” 

Hoeveel dagen train je in de week?

” Ik train momenteel 6 dagen per week, ik ben een groot voorstander van upper/lower schema’s omdat ik zo alles 3x per week kan trainen, verder doe ik nog aan hardlopen, mountainbiken en racefietsen. ”

Wat doe je als je niet meer zo gemotiveerd bent?

” Eigenlijk heb ik dat niet zo vaak, ik ben een positief ingesteld persoon die heel bewust is van het hier en nu, als ik om mij heen kijk ben ik blij dat ik dit allemaal in goede gezondheid kan doen, daarbij geeft het trainen mij een gevoel van voldoening dus dat zijn voor mij genoeg redenen om elke dag dat ijzer op te tillen. ”

Train je vooral voor de buitenkant of voor je gezondheid?

” Beide, zoals ik al zei ben ik begonnen wegens de buitenkant, maar de laatste jaren is gezondheid voor mij ook veel belangrijker geworden. Dusja.. lekker in je vel en een gezonde levensstijl is voor mij een top combinatie. ” 

Wat neem je voor supplementen of voeding voor, tijdens en na je training?

” Ik begin de dag met brood en dan neem ik mijn creatine. Ik heb een intensief beroep, dus heb best wat voeding nodig op een dag. Twee uur later neem ik kwark met brood en weer twee uur later eet ik warm. Pasta/rijst/broccoli/kip je kent het wel, met een whey shake. Twee uur later weer brood en een stuk fruit, 2 uur daarna ga ik avondeten wat vaak bestaat uit biefstuk/kip en groenten. Een paar keer per week maak ik dan een fruit smoothie erbij. Na het trainen neem ik vaak een cracker o.i.d. met een whey shake. ”

Waar koop je jouw workout kleding het liefst?

” Ik ben niet het type dat hele gym outfits draagt haha. Ik heb fijne trainingsbroeken van Nike met soepele sneakers en vaak een shirtje van under armour, of een simpel hempje. ”

Je kunt Ronald volgen via Instagram!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.