workout

10 WORKOUT VRAGEN AAN MENNO

Sporten helpt bij aan je gezondheid en is goed voor iedereen. Wij houden ervan om elkaar te motiveren hierin! Vandaag hebben we Menno een aantal vragen gesteld die jou kunnen inspireren, zodat je lekker in beweging blijft. 

Hoelang train je al? En wat was de reden dat je ging sporten?

Ik train nu al zo’n 8 jaar bijna. Ik ben begonnen toen ik 19 was. Voordat ik begon met fitness heb ik jaren gevoetbald. Hoe ik in een sportschool ben beland? Nou met voetbal heb ik een een blessure aan mijn rechter kniebanden opgelopen. Ik moest hiervoor weer op kracht komen d.m.v. krachttraining in de sportschool. Eenmaal weer hersteld kreeg ik een terugval. Vol goede moed weer begonnen met een revalidatie.

Totdat ik ook het bovenlichaam mee ging pakken en het sprak mij eigenlijk wel aan. Voornamelijk het constant van jezelf willen verbeteren en alles uit jezelf willen halen. In het begin was het allemaal nog niet serieus en ging het met af en aan. Eigenlijk deed ik maar wat.. Tot op het moment dat ik mijzelf erin ging verdiepen en ook echt eigen schema’s ging maken en op mijn voeding ging letten. De rest spreekt voor zichzelf.

Welke spiergroep vind je het leukst om te trainen?

Dat is een lastige, ik ga in ieder geval niet voor de klassieker: Borst. Ik ga denk ik voor benen. Misschien komt het ook omdat, ik daar ook wel sterk in ben met de compounds. Uiteindelijk geeft een benen training mij zoveel voldoening. Ik moet echt altijd even bijkomen na zo’n training!

workout

Welke oefeningen deed je tijdens je laatste workout van die spiergroep?

De oefeningen die ik deed waren:
– Barbell squats
– Barbell romanian deadlifts
– Walking dumbbell lunges
– Leg extensions
– Seated calf raises

Welke muziek luister je tijdens je workout?

Ik luister altijd naar keiharde hardstyle! Dit begint al voor de training. Ik hou van muziek die mij energie geeft en oppept om het maximale eruit te halen.

Hoeveel dagen train je in de week?

Ik train op dit moment 6 dagen. Eigenlijk bijna altijd 6 dagen. Als ik diep in een cut zit wil ik soms wel eens 2 keer op een dag gaan. Dan split ik mijn kracht en cardio op in twee.

workout

Ben je wel eens je motivatie kwijt? Zo ja, wat doe je dan?

Ja die ben ik wel eens kwijtgeraakt. Vaak gebeurt dit in mijn cut, toevallig dit jaar nog. Mijn energie is dan zo laag en heb zo weinig zin om te trainen dat ik er niet de fut voor heb. Door wat extra rust te nemen en mijzelf op te laden komt de motivatie weer terug. Op dat moment zit het gewoon tussen je oren en is het een kwestie van mindset.

Een ander moment was een keertje na de vakantie. Ik had letterlijk geen zin meer erin, in alles qua fitness. Ik bleef wel naar de gym gaan, maar de workouts waren niet om naar huis te schrijven. Op een gegeven moment ging ik mezelf de vraag stellen: ‘Ga ik nu alles opgeven wat ik allemaal heb opgebouwd en wat ik eigenlijk leuk vind om te doen?’ ‘Get your shit together!!’ Ik zette de knop en was weer back on track.

Train je vooral voor een goed lichaam, je gezondheid of allebei?

Gezondheid staat bij mij voorop, maar ik doe het voor beide. Ik zeg altijd maar: ‘Als je goed traint en eet, ben je gezond en komt dat mooie lichaam vanzelf!’

Wat neem je voor supplementen en/of voeding voor, tijdens en na je training?

Ik ben zelf van mening dat supplementen niet je pré moeten zijn, maar een aanvulling van. Probeer als eerste je voeding op orde te hebben en daar zoveel mogelijk uit te halen.

Ik heb zelf altijd een ochtend routine, waarin ik bij mijn eerste drinkmoment gelijk al mijn supplementen tot mij neem. Ik neem dan creatine, omega 3, vitamine D en soms een multivitamine. Ik haal al mijn andere voedingsstoffen uit mijn maaltijden. Voor het trainen neem ik altijd een pre workout, en qua voeding hangt het een beetje af van de tijd. Ik ben vaak niet zo van veel eten voor het trainen, ik eet liever goed daarna.

Verder neem ik door de dag heen wat whey eiwit. Ik neem eigenlijk nooit zo een shake, want dat vind ik boring. Ik houd van lekker eten dus ik verwerk het vaak in maaltijden zoals een smoothie of proteine ijs.

Waar koop je jouw workout kleding het liefst?

Ik koop mijn gym kleding eigenlijk altijd bij Gymshark of machine fitness.

Train je vooral voor een mooi lichaam, je gezondheid of allebei?

Ik train voor allebei! Een gezond lichaam is het belangrijkst, maar goed verzorgd is voor mij belangrijk. Het geeft toch een bepaalde indruk.

Je kunt Menno volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.