motivatie joyce

10 WORKOUT VRAGEN AAN JOYCE

Sporten is goed voor iedereen en wij vinden het belangrijk dat we elkaar motiveren om dit te blijven doen! We hebben vandaag een inspirerend interview voor je zodat je lekker gemotiveerd blijft om te bewegen. 

Hoe lang train je al? En wat was de reden dat je bent gaan sporten?

”Drie jaar geleden heb ik mij samen met een vriendin ingeschreven bij de sportschool om gezellig samente gaan sporten. Al snel was ik er dagelijks te vinden en moest dan ook flink aan de bak. Het enige probleem was dat ik vrijwel geen kennis van het fitnessen of voeding had waardoor ik ongeveer twee jaar lang dagelijks maar wat deed. Hierdoor was er geen ritme en werden zeker niet alle spiergroepen getraind. Qua voeding wist ik niet zo goed wat het beste voor mij was, wat resulteerde in weinig progressie.”

”Na twee jaar had ik besloten dat het anders moest en ben ik in contact gekomen met een coach. Een jaar lang heb ik onder begeleiding van de coach gestaan. Hij maakte voor mij maandelijks nieuwe voedings- en trainingsschema’s. Daarnaast had ik elke twee weken een meting waarbij mijn resultaten
gemeten werden!”

”Op dit moment maak ik mijn eigen voedings- en trainingsschema’s en kijk ik naar de veranderingen
van mijn lichaam. Door de schema’s zelf te maken leer je ook weer een hele hoop dingen bij. Eén
ding blijft wel zeker en dat is: als je iets niet weet of er niet zeker van bent vraag het dan aan een
deskundige!”

motivatie joyce

Welke spiergroep vind je het leukst om te trainen?

”Het liefste train ik upperbody! Chest-days, biceps, triceps, schouders en rug trainen is echt helemaal mijn ding. Tijdens deze dagen sta ik dan ook extra te genieten in de gym. Met leg-days heb ik een beetje een haat-liefde verhouding. Ik train veel benen en billen maar mijn favoriet blijft nog altijd upperbody.”

Welke oefeningen deed je tijdens je laatste workout voor die spiergroep?

”Een aantal oefeningen die ik eigenlijk altijd wel mee pak met upperbody dagen zijn:
bench press (zowel normaal als incline), dumbbell floor press, bicep curls (met barbell of dumbbells),
shoulder press, reverse flyes, skull cruchers, cable pushdown en nog heel veel andere fijne
oefeningen. Teveel om op te noemen!”

Welke muziek luister je tijdens je workout?

”Meestal veel rap, pop of metal muziek, heel verschillend! Altijd fijn om even een lekker muziekje
erbij te hebben en een goede workout te knallen!”

Train je liever samen of alleen?

”De gym waar ik train is altijd super gezellig, maar ik train het liefst alleen! Eenmaal in de gym doe ik mijn ding, maar gedurende de training maak ik me af en toe wel schuldig aan het maken van de nodige praatjes haha. Ruim een jaar geleden leerde ik @sandrellaka uit de gym kennen waar ik heel veel bewondering voor heb! Haar shape en doorzettingsvermogen zijn nog steeds voor mij topmotivatie! Zij is een hele goede vriendin en gympartner in crime! Vaak train ik tegelijkertijd met Sandra. We volgen dan ieder onze eigen trainingsschema’s en helpen elkaar waar nodig. Zo kunnen we ieder ons eigen ding doen en alsnog er een gezellige goede training van maken.”

motivatie joyce

Hoeveel dagen train je in de week?

”Op dit moment train ik 5 dagen in de week kracht. Na elke training volgt een cardio sessie van 20 minuten. Daarnaast pak ik ook zo nu en dan een boksles mee, gewoon voor de lol. 😊

Ben je wel eens je motivatie kwijt en zo ja wat doe je dan?

Geen motivatie om te sporten is iets wat bij mij gelukkig nauwelijks voorkomt! Ik train graag en sta
dan ook zo weer in de gym. Mocht ik toch een mindere dag hebben en moeite hebben om te gaan, dan
komt dit meestal door vermoeidheid. Op dit soort dagen is het dan ook belangrijk dat ik naar mijn
lichaam luister en lekker een rustdagje pak zodat ik die dag daarna weer lekker kan knallen in de
gym!”

Train je vooral voor een mooi lichaam, je gezondheid of allebei?

”Beide! Ik sport heel graag. Hierdoor zit ik lekker in mijn vel! In het dagelijks leven studeer ik nog waardoor ik veel zit. Daarom is het belangrijk dat ik mijn dagelijkse beweging krijg. Qua gezondheid merk ik dat ik een stuk fitter ben en dat mijn weerstand ook veel beter is!”

motivatie joyce

Wat neem je voor supplementen en/of voeding voor, tijdens en na je training?

”Ik ben mijn gehele leven al vegetariër! Als vegetariër is het belangrijk om te zorgen dat ik de juiste en
voldoende vitamines en eiwitten binnen krijg. Bij het ontbijt neem ik dan ook behoorlijk wat
vitaminepillen in om mijn bloedwaarde (met name B12) op pijl te houden. Betreffende eiwitten gebruik ik dagelijks bij het ontbijt Whey Isolate en gedurende de dag gebruik ik eiwitrijke producten zoals cottage cheese, cashewnoten en vleesvervangers! Na de training neem ik creatine in, eet ik rijstwafels en af en toe gebruik ik ook nog caseïne. Het gebruik van caseïne is afhankelijk van mijn voedingsschema. Ik wissel graag af om de zoveel tijd.”

Waar koop je jouw workout kleding het liefst?

”Het grootste gedeelte van mijn workout garderobe bestaat uit Gymshark, Ryderwear, Nike en XXL
Nutrition kleding! Daarnaast draag ik ook nog een aantal andere merken. Ik ben niet erg merk
gebonden. Qua kleding vind ik het belangrijk dat het van een goede kwaliteit is en dat het een
leuke uitstraling heeft!”

Groetjes Joyce!

Je kunt Joyce volgen via Instagram : @joycevanberloooo

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.