workout motivation

10 WORKOUT VRAGEN AAN CHANTAL

Chantal heeft het niet makkelijk gehad. Ze kwam in een depressie na een relatie waarin ze mishandeld werd. Ze vond de kracht om beter voor zichzelf te zorgen en ze ging de gym in! Wat een mooi en sterk persoon is ze, laat je inspireren door haar verhaal. 

Hoelang train je al, en wat was de reden dat je bent gaan sporten?

”Ik train sinds september 2016. Ik zat op dat moment al iets langer dan een jaar erg depressief thuis in de ziektewet, en had erg veel overgewicht. Ik heb in 2015 mijn relatie van bijna twee jaar mishandeling kunnen stoppen. Daarna is het de verkeerde kant op gegaan met me. Mijn psychologe stimuleerde mij om één keer per week naar de sportschool te gaan en een beetje op mijn voeding te letten. Volgens haar zou dit mij al een beetje helpen om iets beter in mijn vel te gaan zitten. Mijn broer ging toen bij een bodybuilding-wedstrijd kijken van iemand. Nadat hij daar was geweest en mij foto’s en video’s liet zien, vroeg ik mezelf af of ik ook de motivatie en discipline zou kunnen hebben om dit te kunnen bereiken. Ik heb toen de stap gezet om een coach in handen te nemen.”

Welke spiergroep vind je het leukste om te trainen?

”Mijn favoriete spiergroep om te trainen is: SCHOUDERS! Je zou natuurlijk denken dat het billen was maar nee, ik hou echt van mooie grote ronde schouders. Ik train deze maar 2 keer per week omdat ik in mijn klasse niet te grote schouders mag hebben. Het is ook zo mooi om te zien in de sportschool hoe al die jongens kijken als ik weer lekker heavy dat bovenlichaam aan het trainen ben, en dat ze weten dat ik zwaarder als hen kan, haha. Dat geeft ook wel gewoon een beetje een kick.”

workout motivation

Welke oefening deed je tijdens je laatste workout voor die spiergroep?

”Bij mijn laatste schouder-workout heb ik de volgende oefeningen gedaan : Seated Shoulder Press, Side Raises, Front Raises, Barbell Upright Row & Bent over Raises.”

Welke muziek luister je tijdens je workout?

”Ik luister echt mega veel verschillende soorten muziek tijdens mijn trainingen. Het ligt een beetje aan wat voor dag ik heb gehad. De ene keer is het keiharde hardcore/hardstyle en de andere keer weer chill hits of latin village stijl.”

Train je liever samen of alleen?

”Over het algemeen train ik het liefst alleen. Vooral als ik in wedstrijdvoorbereiding zit dan ben ik echt een autist en kan ik er echt niet tegen om samen met iemand te trainen. Dan irriteer ik me alleen maar. Ik train altijd op tijd tussen mijn sets, dus het is niet prettig als je samen traint. Nu in mijn off season train ik wel eens met iemand samen, maar ook niet zomaar met iedereen haha. Er wordt me vaak gevraagd om samen te trainen en het antwoord is meestal nee.”

workout motivation

Hoeveel dagen train je in de week?

”Ik train zes dagen per week. Op vrijdag werk ik van 8.00 – 20.00 uur, dus dat is mijn rustdag in de week en verder ben ik elke dag in Golds Gym te vinden.”

Ben je wel eens je motivatie kwijt, zo ja wat doe je dan?

”Toevallig ben ik dit jaar voor het eerst sinds drie jaar een poosje mijn motivatie compleet kwijt geweest. Ik had drie wedstrijden gedraaid dit jaar. Daarna is alles nog goed gegaan qua motivatie en trainingen, totdat ik in het ziekenhuis belandde met een ernstige nierbekken-ontsteking. En omdat het ook niet goed ging met zowel mijn opa en oma, was ik het daarna even helemaal kwijt. Ik had geen zin meer om naar de gym te gaan en ook niet om op mijn voeding te letten. In eerste instantie was ik er een beetje boos om want dit kon toch niet. Maar uiteindelijk heb ik geaccepteerd dat het helemaal niet erg was en dat het vanzelf wel weer terug zou komen. Dus ik ging gewoon wanneer ik wél zin had, en zo niet dan was het ook prima. En zo heb ik mijn motivatie weer terug gevonden, en ben weer helemaal terug in mijn routine gekomen 😊”

Train je vooral voor een mooi lichaam, je gezondheid of allebei?

”Voor mij is het vooral voor mijn mentale gezondheid dat ik train. Het is mijn moment van rust en het is ook echt mijn therapie. Natuurlijk is het ook voor de buitenkant, want het is amazing om te zien wat je lichaam allemaal aan kan, en het is ook heerlijk om er goed uit te zien. Door het trainen en de wedstrijden zit ik weer lekker in mijn vel. Ik heb vrede met de persoon die ik in de spiegel zie en heb enorm veel rust in mijn hoofd, wat ik voorheen nooit had. We zijn helaas nooit tevreden want het kan altijd beter, maar het geeft zo’n heerlijk gevoel als ik mijn training heb gedaan en zo de dag van me af laat glijden.”

workout motivation

Wat neem je voor supplementen en/of voeding voor, tijdens en na je training ?

”Ik eet zes maaltijden per dag. Deze zijn op mij gebaseerd, op hoeveel ik weeg, hoe lang ik ben en wat het doel is. Drie kwartier voordat ik ga trainen eet ik op het werk mijn rijst, kip en groenten en tijdens het trainen heb ik mijn BCAA’s met Glutamine en EAA’s. Na mijn training heb ik weer mijn rijst, kip/vis/beef en groenten en voordat ik ga slapen nog kwark of eieren.”

Waar koop je jouw workout kleding het liefst ?

”Mijn favoriete merk is DoYouEven. De kleding zit echt GEWELDIG! Het sluit aan als een tweede huid en, heel belangrijk, het zakt niet af. De prijs valt ook nog wel mee. Het is dan ook niet erg om zo af en toe een set daarvan aan te schaffen”

Je kunt Chantal volgen via instagram.

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.