behaal resultaten brian van leeuwen

Zo behaal jij jouw doelen gemakkelijker

Denk jij dat je mooie resultaten boekt en veel spiermassa kweekt door alleen naar de sportschool te gaan? Sorry, maar dan heb ik slecht nieuws voor je, want zo werkt het helaas niet. Naast het intensief trainen van onze spieren (het liefste alle spiergroepen twee keer per week met de nodige rust er tussen), moeten we ook nog eens letten op onze voeding… En alsof dat nog niet genoeg was, krijgen we ook nog eens te maken met motivatie. Onszelf motiveren om naar de gym te gaan, discipline creëren om dit vol te houden en gezond blijven eten… Het kan een enorme uitdaging zijn als anderen om je heen ongezond eten, negatief zijn en/of alleen maar aan het feesten zijn.

 

Hoe vaak heb jij bijvoorbeeld al opmerkingen gekregen over je geprepte maaltijden of als je een keer ongezond eet.. Mag jij dat wel eten? Daar gaan je spieren.. Als ik het zo opsom klinkt het best wel als een struggle en een uitdaging toch? Terwijl het dat helemaal niet hoeft te zijn! Het is jouw beleving die deze struggle creëert.

Jouw blik op het leven en op bepaalde topics bepaalt hoe jij in het leven staat en hoe je je voelt. En aan het eind van de dag gaat het er toch om dat we ons goed en gelukkig voelen? Dit is de basis en daar zou het altijd om horen te gaan naar mijn mening en omdat dit de basis is gaan we ons hier eerst focussen op onze gedachtegang. Vanuit die gedachtegang gaan we vervolgens richting fitness en voeding om het pakket compleet te maken.

 

Zo ga je om met negatieve invloeden en blijf je positief

Dat is niet altijd even makkelijk. Zeker niet in het begin en als je, net zoals ik, uit een situatie komt waarin je veel te veel geeft om wat anderen van je denken. Dit vraagt om veel oefening, jezelf en je gedachten leren kennen en vertrouwen creëren in een goede afloop. Zo heb ik veel boeken gelezen, zoals “De Edele Kunst van Not Giving a Fuck” en “The Secret”. Dit zijn boeken die je leren te focussen op wat voor jou belangrijk is en je niet zoveel van anderen moet aantrekken.

 

behaal resultaten spongebob

 

Je kiest waar je om geeft en waar je je iets van wilt aantrekken. Je zoekt naar de dingen in het leven die jou gelukkig maken en zo ga je je steeds beter, gezonder en gelukkiger voelen. Beetje bij beetje wordt je steeds meer de baas over je eigen gedachtegang en krijg je meer invloed op de keuzes die je maakt. Als je weet te beseffen dat jij diegene bent die bepaald hoe je jezelf voelt dan kun je je afsluiten voor negatieve invloeden.

 

En dat is het moment…

Dat is het moment dat je echt al je doelen kunt gaan bereiken. Met een goed gevoel, focus en vertrouwen. Je laat je niet meer afleiden door invloeden van buitenaf en je weet eindelijk van doorzetten. Ik kan hier uren over doorpraten, maar dat bespaar ik je voor nu. Als jij nu bij jezelf denkt: shit.. Ik trek me echt veel te veel aan van anderen, ik ben niet blij, niet gelukkig of ik behaal telkens mijn doelen niet, dan kan ik je helpen door middel van online coaching. En sowieso.. Investeer in die boeken! Je krijgt er geen spijt van 🙂

 

Fitness en voeding op elkaar afstemmen

Of je nou geen last hebt van bovenstaande situatie of wel. Het vervolg is hetzelfde. Vanuit jouw motivatie/focus werk je richting je gestelde doelen en ga je deze realiseren. Maar hoe behaal je jouw gestelde doelen? Om te beginnen heb je een trainingsschema en voedingsschema nodig die gericht zijn op jouw lichaam en hoe vaak je beweegt per week.

Zo is elk lichaam uniek en heeft elk lichaam een andere caloriebehoefte nodig. Ben je benieuwd naar jouw dagelijkse caloriebehoefte? Die kan je hier uitrekenen. Als je jouw caloriebehoefte weet dan wordt het tijd om deze te gaan onderverdelen in je macronutriënten. Dit zijn eiwitten, vetten en koolhydraten. En ja ook dit is afhankelijk van jouw lichaamsbouw en fysieke doelstellingen. Alleen met de juiste combinatie tussen fitness en voeding ga je pas echt resultaten zien.

Als één van de twee niet in orde is dan kan het zijn dat je geen resultaten boekt, maar in ieder geval wel stukken minder dan mogelijk is. Als je behoefte hebt aan kant-en-klare schema’s of persoonlijke begeleiding dan wil ik je best helpen! Voor Off-Limit heb ik meerdere fitness schema’s en voedingsschema’s uitgewerkt die op elkaar zijn afgestemd. Dit alles is een lifestyle pakket samengevoegd, omdat ja.. Fitness, voeding en mindset samen de beste resultaten opleveren.

 

Fitness, Voeding en Mindset

Fitness, voeding en mindset hebben dus alle drie invloed op elkaar. Direct en indirect. Zonder goede voeding minder of geen resultaat. Zonder focus niet de discipline om te blijven sporten of gezond/gevarieerd te blijven eten en zonder een goed eetpatroon of geen fitness een minder goed gevoel. Gymjunkies ziet dat ook in en ik ben daarom extra blij en dankbaar dat ik voor hun maandelijks mag bloggen.

 

behaal resultaten brian van leeuwen

 

Mijn volgende blog komt eind december online. Ik blijf namelijk tot en met 8 december in Thailand. Het is mijn eerste reis alleen en naast stappen, ontspannen en rondreizen wil ik ook gaan sporten. Hoe die drie weken me zijn afgegaan lezen jullie eind december. Wil je me drie weken volgen en zien wat ik allemaal meemaak? Ladyboys, pingpongshows, full moon party, fitness en vooral de mooiste locaties ontdekken. Volg me dan op Instagram.

 

body&fit

 

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.