fit couple, workout vragen, interview

FITCOUPLE INTERVIEW MET DIMITRI EN STEPHANIE

Vandaag hebben we een interview met fitcouple Dimitri & Stephanie. Ze zijn al 12 jaar samen en delen de passie om de gym in te gaan en met gezondheid bezig te zijn. Ze zijn ook eigenaar van het fitness merk Strk! 

Hallo iedereen, wij zijn Dimitri en Stephanie. Samen wonen we in Gent waar we onze bijzondere passie voor fitness en het aanhouden van een gezonde levensstijl delen. Op ons Instagram account laten we jullie een klein stukje van ons leven zien, met vooral de nadruk op gezond eten en sport. Niet enkel in de sportschool maar ook in het dagelijkse leven doen we er steeds alles aan om elkaar te motiveren om zo samen naar een betere versie van onszelf te groeien.

fit couple, workout vragen, interview

Hoe lang hebben jullie al een relatie en hoe hebben jullie elkaar ontmoet?

” We zijn momenteel al meer dan 12 jaar samen. We leerden elkaar kennen op de middelbare school op een sportdag (heel toevallig). We waren toen nog piepjong en hadden geen idee waar onze relatie ooit naartoe zou groeien. Tijdens onze verdere studies hebben we in verschillende steden gestudeerd waardoor we elkaar soms minder vaak zagen, maar dat maakte onze band niet minder sterk. Uiteindelijk kwamen onze wegen weer samen in het Gentse, waar we tot heden samen ons geluk verder zetten.”

Wanneer en waarom zijn jullie met deze levensstijl begonnen?

We zijn altijd sportieve mensen geweest. Toen we elkaar leerden kennen deed ik aan voetbal en Stephanie aan tennis. Door toenemende blessures en de nood aan een nieuwe uitdaging besloot ik om eens een kijkje te nemen in Concourse Sportcentrum in Sint-Truiden, waar ik volledig in de ban raakte door fitness. Het duurde eveneens niet lang vooraleer Stephanie mee de sportschool in liep. We gingen samen met twee compleet verschillende doelen: ik wilde in gewicht (spiermassa) aankomen en Stephanie wilde gewicht verliezen. Ondertussen zijn we bezig aan ons achtste jaar, en uiteraard streven we nog steeds dezelfde doelen na! Af en toe brengen we nog eens een bezoekje aan onze eerste sportschool, hier worden we nog steeds aangesproken als ‘dat jong fitnesskoppeltje’. ”

Wat vinden jullie het leukste aan deze levensstijl?

Dat het een voortdurende uitdaging is. Veel mensen streven naar het snel behalen van resultaten, terwijl wij juist houden van het werken naar deze resultaten. Het is mooi om te kunnen zien hoe je lichaam reageert op aanpassingen in je training of je voedingspatroon. Je leert je lichaam steeds beter kennen en weet bijvoorbeeld met welke oefeningen je het meeste resultaat kan behalen. Dit geldt eveneens voor je voeding. Ikzelf heb lange tijd bijzonder veel proteïnen gegeten en weinig koolhydraten, en er kwam geen gram spiermassa bij. Zo ontdekte ik dat mijn lichaam behoorlijk wat koolhydraten nodig heeft om spiermassa op te bouwen. Bij Stephanie werkt het juist andersom, maar zo zie je weer dat niet iedereen hetzelfde is.”

fit couple, workout vragen, interview

Aan alles zitten positieve en negatieve kanten. Wat vinden jullie het moeilijkste aan deze levensstijl en hoe ga je daarmee om?

Het afstemmen van de resultaten die je wil op je levensstijl, dit is voor ons een ware zoektocht geweest. Hierbij vinden we het belangrijk dat het een levensstijl blijft, en geen verplichting. Enkele jaren geleden gingen we bijzonder extreem, calorieën en macro’s werden zorgvuldig geteld en we bezochten minimum zes maal per week de sportschool. De resultaten kwamen snel maar of we ons daarom beter voelden is nog maar de vraag. Vandaag hebben we hierin een betere balans gevonden, we genieten meer van het leven en durven ook eens een stevige cheatmeal in te lassen, want pizza heb je nu eenmaal nodig om gelukkig te zijn ;). We beseffen ook dat we beiden geen lichaam willen waar competities mee gewonnen worden, maar een lichaam waar we ons goed in voelen. Hierdoor is fitness voor ons ook meer als zomaar een hobby geworden, iets wat we graag doen en waar we niet meer zonder kunnen. ”

Wie kookt er meestal bij jullie? En wat is je favoriete healthy recept?

 ” Stephanie is een ware keukenprinses, zij probeert vaak nieuwe dingen en laat graag haar creativiteit de volle loop, dat zie je ook duidelijk op haar Instagram. Ikzelf sta ook regelmatig in de keuken, maar dit is meestal voor de mealprep. Vaak zijn we samen in de keuken te vinden, ik groenten of vlees aan het snijden en zij brengt vervolgens alles samen, zo is onze maaltijd altijd super snel klaar! Ons favoriete gerecht is pizza, maar dat is jammer genoeg niet zo healthy. Als gezonde optie gaan we dan voor Chakchouka. Dit gerecht maak je zelf zo gezond of ongezond als je wil. Wij doen er meestal een berg groenten in en als er nog wat extra proteïnen nodig zijn kip of kalkoenblokjes. En als ontbijt gaat er niets boven protein pancakes met vers fruit! Een topper! ”

Trainen jullie vaak samen of alleen?

Vaak zijn we samen aan het trainen. Stephanie werkt enkele dagen per week in shiften waardoor het soms niet mogelijk is om samen te gaan. We doen ook meestal geen gezamenlijke workout aangezien we beide op een verschillend niveau trainen en ook vaak andere oefeningen doen. Toch houden we elkaar een beetje in het oog om elkaar waar nodig te corrigeren en te motiveren. Een knipoog tussen de sets kan al voldoende zijn om er weer helemaal tegen aan te gaan! ”

fit couple, workout vragen, interview

Hoe vaak trainen jullie en wat is je favoriete workout?

We proberen iedere week 5-6 keer te trainen. De favoriete workout blijft legday! Deze doen we tweemaal per week. De meeste mensen trainen niet graag benen, maar voor ons is het één van de meeste intensieve workouts, en dat vinden we er zo leuk aan. ”

Wat is de leukste eigenschap van je partner?

Dimitri: Stephanie is een echte doorzetter. Hoe moeilijk het ook wordt, ik heb haar nog nooit zien opgeven, en dat is niet enkel in de sportschool maar ook in het dagelijkse leven. Een echte powergirl!

Stephanie: Dimitri weet wat hij wil en gaat er dan voor de volle 100% voor. Hij laat zich niet afschrikken door anderen om zijn doelen te bereiken en vindt steeds weer nieuwe wegen om gemotiveerd te blijven. Het is echt inspirerend om hem bezig te zien!

Instagram staat vol met inspirerende mensen! Zijn er mensen/accounts in het speciaal die jou inspireren?

Vroeger keken we nog al eens op naar de grote ‘fitnesshelden’ op Instagram zoals Erko Jun, Sergi Constance, Michelle Lewin, … . Dat is nu wel wat minder. Nu proberen we meer deel te maken van de community van mensen die op dezelfde golflengte zitten als ons. Hierbij gaat het ook meer over interesses delen met elkaar, en niet over opkijken naar iemand, dat is heel belangrijk voor ons.

Jullie cheaten vast ook wel eens. Waar kun je jullie s’nachts voor wakker maken?

Pizza of lasagne! Absolute klassiekers maar oh zo goed! ”

Wat is jullie favoriete quote?

 ”Better sore and sweaty, than lazy and unhappy”

fit couple, workout vragen, interview

Wat willen jullie graag meegeven aan onze bezoekers die ook bezig zijn met hun eigen fitjourney?
  • Een goed uitvoering gaat voor op zware gewichten. Jammer genoeg zien we veel mensen met zware gewichten trainen en weinig aandacht geven aan hun vorm, wat snel tot blessures kan leiden. Als je wil dat je lichaam nog een tijdje mee kan, werk dan eerst aan je vorm, de zware gewichten komen later vanzelf!
  • Voeding is heel belangrijk, maar ook heel persoonlijk. Sommige mensen hebben meer koolhydraten of eiwitten nodig als anderen. Laat je dus niet vangen door diëten met strikte regels die voor iedereen zouden werken, maar zoek uit wat jouw lichaam nodig heeft en werk daar op verder.
  • Zorg ervoor dat je het graag doet en dat je een ritme vindt wat bij jou past. Het kan niet de bedoeling zijn dat je jezelf iedere dag naar de sportschool moet sleuren omdat je toch maar graag blokjes zou willen. Als je iets wil bereiken moet je er uiteraard wat voor over hebben, maar als je het echt niet graag doet is het praktisch onmogelijk om vol te houden.
  • Leg je doelen vast en denk erover na wat voor jou de beste manier is om dit doel te bereiken. Besef ook dat er niet slechts één weg naar een bepaald doel is! Het wil niet zeggen omdat een bepaalde methode voor jou niet werkt dat je daarom je doel in de vuilbak moet gooien. Hou vast aan hetgeen waar jij naartoe wil, en blijf zoeken naar verschillende wegen om dit te bereiken.
  • Tot slot iets wat we graag willen meegeven aan andere fitcouples: besef dat het zeer zeldzaam is om iemand te vinden die deze levensstijl helemaal met jouw wil delen, waarbij je samen kan werken naar resultaten. Geniet van elk moment van jullie journey samen, want wat jullie hebben is uniek!

 Groetjes,

Dimitri & Stephanie

Instagram @dimitri_vrdckrs of @stephitfoodness.

Website www.strk.be.

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.