Wednesday Motivation: Interview met Jeremy Mettendaf

Even voorstellen! 

” Ik ben Jeremy Mettendaf, 27 jaar, geboren in Amsterdam en sinds een jaartje woonachtig in Haarlem. Al 7 jaar ben ik samen met mijn vriendin Nochtli met wie ik mijn fitness lifestyle deel.

Ik heb mijn eigen bedrijf als Personal trainer genaamd Lifting Lifestyle. Onder deze naam maak ik ook online persoonlijke trainings- en voedingsschema’s die ik via mijn website www.liftinglifestyle.nl aanbied. Daarnaast ben ik part-time in dienst in een sportschool (Sportcity) als instructeur.

In mijn vrije tijd ben ik vaak in de sportschool te vinden, maar daarnaast  kijk ik ook graag films, speel ik games of voetbal ik. ”

Leuk dat je zo actief bent in het fitwereldje en dit kunt delen met je vriendin! Ben je altijd al sportief geweest of is er een bepaald moment in je leven geweest dat je besloot om je levensstijl om te gooien?

” Ik heb vanaf jongs af aan gesport. Ik ben begonnen met vechtsporten (judo en karate) maar stapte al snel over op voetbal. Vanaf mijn 5e heb ik gevoetbald, zo’n 20 jaar. Doordat ik zoveel passie had (en heb) voor voetbal, ben ik best laat begonnen met fitness. Op mijn 22e begon ik ‘pas’ met regelmatig naar de sportschool gaan. ”

Aan alles zitten leuke kanten en minder leuke kanten. Wat vind je het leukst aan deze levensstijl en wat vind je soms minder leuk?

” Deze levensstijl geeft mij de mogelijkheid om mijn lichaam te vormen naar wat ik wil en mooi vind. Dat is het grootste pluspunt. Omdat ik van eten houd, is de must om veel te eten voor mij ook een pluspunt, haha. De minder leuke kant is het feit dat je alles moet bijhouden. Het is een ondankbare levensstijl, waarbij je progressie al snel een terugval kan hebben als je een tijd niet meer traint en/of op je voeding let. ”

Hoevaak train je in de week? En hoe heb je afgelopen week getraind?

” Ik train 5 keer per week. En ik heb mijn trainingsschema ingedeeld op een manier dat ik alle spiergroepen 2 keer kan trainen. Hamstrings, train ik bijvoorbeeld op een andere dag dan de bovenbenen. Het is niet de meest voor de hand liggende opzet, maar het werkt voor mij. ”

Hoe ziet een dag qua voeding er meestal uit voor jou?

” Ik heb 6 maaltijden per dag en ik eet ongeveer om de 2.5 uur. Elke maaltijd heeft een hoog gehalte eiwitten en afhankelijk van mijn dag indeling, verschilt de volgorde van mijn maaltijden. Rond mijn training eet ik bijvoorbeeld de meeste koolhydraten en eiwitten. En laat in de avond nemen de koolhydraten weer af.

Mijn voeding is niet erg gevarieerd omdat dit voor mij niet nodig is. Ik eet eigenlijk gewoon wat ik nodig heb qua macro’s en vind het prima om dagelijks dezelfde maaltijden te eten voor een bepaalde periode. ”

Wat is jouw favoriete cheatmeal?

” Dat is ijs, haha. Ik ben een echte ijs-freak. Zomer of winter, ijs is altijd welkom. Ben&Jerry’s is daarbij vaak mijn keuze. Maar elk soort ijs kan je me altijd voor wakker maken. ”

Haha ijs is altijd goed inderdaad! Je helpt nu andere mensen hun doelen te bereiken als personal trainer, wat vind je het mooiste aan je werk?

” Mensen laten zien dat het ook anders kan. Dat het nooit te laat is om te veranderen. Iedereen heeft andere doelen en met personal training kan ik laten zien hoe je ervoor zorgt dat je zelf ervoor kan zorgen dit doel te bereiken door je instelling aan te passen. Het is mooi om te zien hoe mensen mentaal en fysiek veranderen. Met personal training kan ik een positieve invloed hebben. ”

 Waar zie je jezelf over 5 jaar? Heb je nog dromen?

” Vijf jaar is een lange tijd en ik vind het moeilijk om daar een uitspraak over te doen. Mijn doel is om te groeien naar een positie waarbij ik genoeg financiële vrijheid heb om de dingen te kunnen doen die ik leuk vind. Mijn eigen weg kunnen volgen zonder vast te zitten.  Zoveel mogelijk mensen motiveren en inspireren om keuzes te maken die ze gelukkig maken, hoop ik in die tijd te kunnen doen. ”

Heel mooi doel, dat gaat jou vast en zeker lukken! Nochtli, je vriendin, is ook erg sportief en fitnessmodel. Het lijkt ons fijn een partner te hebben die ook in het wereldje zit! Trainen jullie bijvoorbeeld vaak samen?

” Het is een groot voordeel als je allebei met dezelfde dingen bezig bent. Hierdoor begrijp je elkaar beter en kan je elkaar ondersteunen. Helemaal als het om fitness gaat en voeding hier een belangrijke rol in speelt. Beide bezig zijn met een gezonde levensstijl, meal preps etc. werkt veel beter dan als je partner hier niets van weet of wilt weten. We trainen af en toe samen, maar niet heel vaak. Haar trainingsschema en dag indeling is anders dan de mijne, dus het komt niet altijd uit. Maar soms stemmen we het wel op elkaar af! ”

Wat wil je nog graag aan onze bezoekers meegeven?

” Denk goed na over wat je wilt bereiken en wees niet bang je daarvoor te gaan. Wees geduldig en laat je vooral niet ontmoedigen door anderen. Everybody has to start somewhere, right? Haal inspiratie en motivatie uit anderen, maar probeer nooit iemand anders te worden. Wees jezelf en toon inzet voor je goals. Life is what you make it. ”

Mooi gezegd! Tot slot nog een paar random questions:) Als je echt moest kiezen: nooit meer trainen of nooit meer gezond eten?

” Nooit meer trainen. Nadat ik mijn leven heb omgegooid van junk food naar healthy food, weet ik iedergeval zeker dat ik die ongezonde levensstijl niet meer wil. Nooit meer trainen, lijkt me erg moeilijk vol te houden, maar voetballen mag dan wel toch 😉 ? ”

Haha ja dat mag hoor ;). Je favoriete spiergroep om te trainen?

” Hahaha, niet zo makkelijk te beantwoorden omdat mijn ‘favoriet’ van tijd tot tijd verschilt. Maar als ik dan toch een alltime favorite moet kiezen, dan kies ik toch voor borst. Op één of andere manier is dat altijd zo geweest, ookal vind ik alle andere spiergroepen ook nice. ”

Liever vis of vlees?

” Voor mij  liever vlees dan vis. Soms is vis wel te waarderen, maar elke keer als ik deze keuze moet maken, dan wint vlees. ” 

Ben je een ochtend of avond mens?

” Een avond mens. Ookal heb ik geen problemen met vroeg opstaan, toch heb ik de meeste energie en creativiteit in de avond. Dit is ook een van de redenen dat ik altijd (te) laat ga slapen, haha.” 

Een luie vakantie op de Malediven of een rondreis door Amerika?

” Pff dat is een moeilijke. Dan deel ik het op en kies ik voor 50/50. Eerst rondreizen door Amerika en dan afsluiten met volledige ontspanning! ”

Waar kunnen we jou blijven volgen?

Ik ben te vinden op Instagram: jeremy.mettendaf

En op snapchat: jeremymettendaf


 

 

 

 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.