rust moment

WAAROM IS HET BELANGRIJK OM OP TIJD EEN RUSTMOMENT TE PAKKEN?

We willen het liefst veel resultaat behalen in zo’n kort mogelijke tijd, maar is dit nou de beste manier? Ramon legt je in deze blog uit, hoe belangrijk het is om een rust moment te pakken en je op deze manier weer extra inzicht en motivatie krijgt. 

Ik ben een persoon die niet stil kan zitten. Ik vind tijd kostbaarder dan geld want tijd kan je niet terug verdienen en geld wel. Heel het jaar door hou ik me bezig met persoonlijke ontwikkeling. Of dat nou fysiek, mentaal of spiritueel is, het houd me allemaal bezig.

Buiten dat heb ik ook nog een full time baan en doe ik een opleiding voor mijn werk. Dit doe ik allemaal met veel plezier maar als je dit dag in, dag uit doet gaat het uiteindelijk veel energie kosten. Je lichaam en mind zullen aangeven dat het teveel word. Hierdoor zul je informatie minder goed onthouden, je zult vaker moe zijn, geen zin hebben in nieuwe dingen proberen, weinig tijd doorbrengen met familie en vrienden. Je zult dingen minder goed onthouden, minder gemotiveerd zijn, je zult lakser zijn, je overspannen kunnen voelen en je zult minder snel open staan om te ontvangen.

NEEM OP TIJD JE RUST

Daarom is het van belang om een goed rust moment voor jezelf te nemen. En wat bedoel ik met een goed rustmoment? Een goed rustmoment is in mijn ogen een periode van minimaal 1 week in een onbekende omgeving en het liefst dicht bij natuur. Natuurlijk varieert dit per persoon, en sommige hebben dit meerdere keren per jaar nodig. Mijn voorkeur heeft ook 2x per jaar 2 weken maar het kan heel goed zijn dat jij een trip van 3 maanden nodig hebt. Maakt niet uit, doe wat goed voelt en wat jij denkt dat je nodig hebt.

Maar terug komend op mijn statement. Een hele week in een andere omgeving geeft jou lichaam, ziel en mind even een reset. Je zit weken lang in een zelfde routine wat veel stress kan opleveren. Deze stress hoopt zich op in jouw lichaam maar zonder dat je het door hebt ook mentaal en in je ziel. Deze stress tast ook jou dagelijkse doen en laten aan waardoor je minder productief bent. Hierdoor kun je dingen over het hoofd gaan zien omdat je geen tijd neemt om te reflecteren. Zodra je in die andere omgeving zit krijgen jou hersenen niet de seintjes dat je weer gauw moet doorwerken en al je afspraken moet nakomen. Zo kunnen ze ontkoppelen van de oude realiteit. Je zult per dag voelen dat je steeds meer mentaal, fysiek en spiritueel oplaad.

REFELECTEREN

Belangrijk is om in deze week/weken zo weinig mogelijk te doen of het juist inplannen met compleet andere dingen/activiteiten waar je energie van krijgt. En zorg dat je momenten neemt om te reflecteren. Het is natuurlijk niet voor niets waarom je deze weken voor jezelf nodig hebt om te herstellen. Kijk naar wat je de afgelopen periode hebt bereikt, wat heb je behaald en wat heb je niet kunnen behalen? Ligt hetgene wat niet behaald is nog steeds in één lijn met je doelen? Zo ja; hoe ga je dat de komende periode wel voor elkaar krijgen? En zo nee; kijk naar een ander doel wat meer bij je past. Belangrijk is ook om jezelf deze periode te belonen. Hierdoor krijg je meer waardering voor jezelf en het gevoel dat je goed bezig bent. Wees ook niet te streng voor jezelf.

WAAROM DE NATUUR?

Omdat wij mensen zijn en van oorsprong één zijn met de natuur. De natuur zelf, of je je nou in de bergen, de bossen of het strand bevind het heeft allemaal dezelfde frequentie. De 432hz frequentie en deze frequentie is de theta frequentie. In deze frequentie kun je goed ontspannen en zul je openstaan voor suggesties. Dit is ook een helende frequentie, je kunt het zien als een soort natuur helend bad waar je in gaat.

Zelf heb ik een hike vakantie achter de rug waar ik door veel bossen en bergen ben gaan hiken en dit voelde voor mij ook als een natural high. De adrenaline die je krijgt van langs gevaarlijke punten te hiken en de overwinning die je voelt zodra je de top hebt bereikt of de hike hebt afgemaakt en alle uitzichtpunten die je krijgt te zien. Al deze moment brengen je naar het nu en verfrissen je met de natuur. Zodra je daarna tijd voor jezelf neemt om te reflecteren voel je dat je weer productiever kunt denken en zo kun je ook weer je visie aanpassen.

WAT HELPT NOG MEER?

Wat mij nog meer helpt om te ontspannen en dat heb ik ook op vakantie gedaan is om regelmatig een massage te nemen. Hierdoor zullen alle blokkades en knopen uit je spieren worden gemasseerd zodat de doorbloeding weer synchroon loopt. Ook is het goed om regelmatig een sauna te pakken om zo alle giftige stoffen uit je lichaam te zweten. Dit zal ook weer als een verfrissing aanvoelen.

Tot slot is het ook belangrijk om je te omringen met vrienden waar je energie van krijgt en je diepe gesprekken mee kunt hebben om zo op een ander niveau te praten. Dit brengt je weer inzichten en kun je eventueel toepassen op je nieuwe visie. En om niet te vergeten is het zeker handig om regelmatig te mediteren. Hierdoor vind je sowieso meer rust en kom je dichter bij jezelf. Zo kun je ook antwoorden uit jezelf halen hoe je verder moet in jouw situatie.

Je kunt Ramon volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

gezond afvallen gymjunkies

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.