VOLKOREN TOAST – KROKANTE KIP & GEPOFTE ZOETE AARDAPPEL SPREAD

Dag Gymjunkies! Vandaag geef ik voor het eerst een recept aan jullie weg.

Koken met recepten?

Ik heb met Cynthia een kort gesprek gehad, zo vertelde ik haar dat ik even moet omschakelen. Ik kook namelijk NOOIT met recepten, nee echt NOOIT! Mijn gerechten komen uit impulsief koken. Ik bedenk me nooit vooraf wat ik ga maken. Zo trek ik gewoon de koelkast open zie wat groenten, vlees, kaas e.d. liggen en begint de hersenpan te kraken en smaken te combineren. Wel bedenk ik mij dat het gezond is, en de macro’s in balans zijn. Maar speciaal voor jullie Gymjunkies ga ik bijhouden wat ik doe en een recept uitschrijven.

Nu vraag jij je natuurlijk af hoe ik dat doe? Heel simpel, ik bepaal allereerst wat het hoofd product wordt van de maaltijd, zo kies ik vandaag voor kip, Nu weet jij natuurlijk allang dat kip een bron van eiwitten is. Dus hebben we alleen nog koolhydraten en vetten nodig. Als koolhydraat kiezen we voor zoete aardappel en volkoren brood, de vetten halen we uit kaas. Om te zorgen dat we niet weer snel honger krijgen doen we champignons als volume bij de maaltijd.

Heb ik je al een beetje warm gemaakt? Super, dan gaan we nu over naar het recept.

Wat heb je nodig?

Product                      Hoeveelheid

Kipschnitzel               100     Gram

Zoete aardappel       100     Gram

Champignon              100     Gram

Witte of Rode ui       40       Gram

Jonge Kaas 30+         30       Gram

Magere melk             30       mL

Tijm                            1.½     Theelepel

Olijfolie                      3          Gram

Peper & Zout

Aluminium folie

Hete lucht oven
Keuken mixer

 Werkwijze

1) oven voor verwarmen op 190 graden hete lucht

2) Aardappel verpakken

3) Aardappel Poffen

4) Champignons en uien snijden

5) Kip, champignons en uien roosteren

6) Brood toasten

7) Aardappel spread af maken

 

Aan de slag

Je hebt de oven aangezet op 190 graden hete lucht.

Schil de zoete aardappel en prik hem daarna in met een vork of keuken mesje.

Verpak de zoete aardappel in aluminium folie met 1 thee lepel tijm en 3 gram olijf olie.

Laat de boven kant open, maak er dus een soort bakje van.

Pof de aardappel 45 minuten in de oven, de aardappel is gaar als hij zacht is van binnen.

Terwijl de aardappel in de oven aan het poffen is kun je alvast veder gaan met het snijden van de champignons en uien, deze leg je op een ovenplaat/schaal. Besprenkel deze met het overgebleven tijm wat peper en zout.

Als de aardappel 30 minuten in de oven zit, doe je ook de ovenplaat/schaal met kip, champignons en uien in de oven voor de laatste 15 minuten. Zo is alles tegelijk gaar.

De laatste 5 minuten rooster je het brood mee in de oven of in de brood rooster.

Zet je oven op 225 graden hete lucht.

Doe de gepofte aardappel met tijm, olijfolie en melk in de keuken mixer en draai het mengsel fijn tot er geen stukjes meer in zitten.

Smeer de zoete aardappel spread op je toast, leg de kip, champignons, ui en kaas er boven op. Schuif het geheel nog eens 3 tot 5 minuten in de oven om de kaas te laten smelten en je gerecht te gratineren.

IMG_6962

 

 

Voedingswaarde

Calorieën:                  489

Koolhydraten:           51
Eiwitten:                    33

Vetten:                       15

Vezels:                       7

Tips

Grill de kip vooraf voor een extra krokant laagje

Honing als garnering (KCAL niet mee berekend)

Groetjes, Tommy.

Wil jij graag wat strakker worden voor de zomer en op een gezonde manier vet verliezen ? Bekijk dan hier het Gymjunkie Lifestyle Plan!

2 Comments
  • Fabiënne
    Posted at 11:00h, 18 oktober Beantwoorden

    Klinkt goed! Dit is ook te maken zonder kaas lijkt me toch? 🙂

    • Gymjunkies
      Posted at 19:15h, 18 oktober Beantwoorden

      Ja absoluut! Je kunt zelf ingrediënten weglaten of eventueel toevoegen:)

Post A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.