succesverhaal emely geen excuses

FULLTIME WERKEN, STUDEREN & 2 KINDEREN.. GEEN EXCUSES MEER!

10 weken terug mailde ik Cynthia met de letterlijke vraag: kun je mij helpen? Vandaag kan ik zeggen dat ik heel erg blij ben met die vraag om hulp!

Wie ben ik?

Misschien moet ik mij eerst even voorstellen. Ik ben Emely, 30 jaar, mama van 2 jongens, echtgenote van een fantastische man, student en fulltime medewerker in de horecazaak van mijn moeder. En ja, je leest het goed, ik werk fulltime en studeer via afstandsonderwijs. Dit houdt in dat ik niet naar school ga, maar zelfstandig van thuis uit studeer. Op deze manier wil ik mijn Bachelor lager onderwijs halen. Ik ben per week zo’n 60 uur bezig met werk en studies. Daarnaast nog het huishouden, kinderen opvoeden… Erg drukke planning dus, maar dit even terzijde.

Tijd voor verandering!

Waarom ik nou Cynthia om hulp vroeg? Eigenlijk was ik altijd al blij met mijn figuur. Niet te mager, niet te dik, maar gewoontjes. Net prima. Ik at waar ik zin in had en sporten deed ik gewoon voor de fun, zeker niet wekelijks ofzo. Na 2 zwangerschappen op 2 jaar tijd, stoppen met roken, onregelmatig eten op het werk en eten door stress van de studies kwam daar echter snel verandering in!

succesverhaal emely

Op 1 jaar tijd kwam ik 10kg aan. Ik woog 71,4 kg bij de start. Volgens het BMI had ik met mijn 168 cm dus overgewicht! De mensen uit mijn omgeving vonden mij nog steeds ok, maar zo voelde ik mij zeker niet meer! Ik werd steeds onzekerder over mijn lichaam, vond het vreselijk om een kledingmaat meer te moeten dragen, en mijn dertigste verjaardag kwam eraan. De vrees om die extra kilo’s nooit meer kwijt te raken zat er dik in. Dus besloot ik om er iets aan te doen! Ik begon te lopen! In mijn eentje begon ik met Start-to-run en dat ging prima, ik verloor 2 kg. Ik was vertrokken, maar daar bleef het bij… Dan maar iets drastischer gaan proberen, niet meer eten, maar maaltijdshakes drinken. Geen frisdrank, maar fruitsappen… Ik moest en zou vermageren! Het ene dieet volgde het ander op, allemaal verloren moeite!

De motivatie

Toen zag ik op Facebook en Instagram de veranderingen van Aline. Aline woont bij mij in de buurt dus ik weet waar ze vandaan komt en hoe ze nu is. Geen ‘voor en na-photshop-dingen’ dus. Zij had een mega-verandering ondergaan! Wat een lijf! Daar was ik echt jaloers op, dit wilde ik ook kunnen. Waarom lukte mij dit niet?! Simpel, ik at en sportte verkeerd! Via Aline kwam ik dus bij Cynthia terecht. Ik mailde Cynthia met de vraag om mij te helpen. Ik koos voor een schema waarbij ik in mijn eentje aan de slag zou gaan. Door het afstandsonderwijs heb ik al wel wat zelfdiscipline gekweekt. Ik deed mijn verhaal en Cynthia maakte een schema op. Nee, niet ‘een’ schema, maar het perfecte schema!  Ik had heel wat ‘voorwaarden’ waar voldaan moest aan worden.

Voorwaarden:

  • Een voedingsschema die te volgen was samen met mijn kinderen en man. Ik wilde hen dezelfde gezonde voeding geven maar geen dingen met rare geuren en smaken (ik zag de krullende neuzen (mezelf incluis) al voor me)
  • Geen shake (ik kan moeilijk zelf een “chocolademelkje” drinken en mijn kinderen verplichten hun bord leeg te eten)
  • Haalbaar tijdens de werkuren want ik eet meestal tijdens het rondlopen in het café (neer zitten en rustig een uitgebreide maaltijd nemen lukt mij niet)
  • Een sportschema die haalbaar was (lopen was geen probleem maar fitnessen daar was ik een leek in)
  • Thuis kunnen sporten (ik heb geen oppas voor de kinderen, mijn man werkt op onregelmatige uren, op vaste tijdstippen naar de gym dat lukt mij niet)

succesverhaal emely

Betere versie van mezelf

Cynthia is er in geslaagd om aan al mijn moeilijke voorwaarden te voldoen. De kinderen zijn dol op de avondmaaltijden, de tussendoortjes zijn ideaal voor op het werk, sporten doe ik wanneer ik de tijd heb (wel 3 keer per week, maar ik kies zelf welke dagen en welke tijdstippen). Ik was vooral verbaasd dat ik zoveel mocht eten. Om eerlijk te zijn moest ik op sommige dagen mezelf overhalen om echt wel nog die laatste snack te nemen. Ik lustte alles wat er op stond en geloof mij, ik ben een moeilijke eter! Ik had in het begin wel een soort van “overeenkomst” gesloten met mezelf. 8 weken volle bak er tegen aan en dan zien we wel weer. Maar na 8 weken voelt dit helemaal niet meer aan als een overeenkomst!

Ik heb gewoon helemaal geen zin meer in de oude, slechte gewoontes. Vroeger at ik 3 tot 4 appels op een volledig jaar, nu eet ik er minstens 1 per dag! Ik at die  appel in het begin omdat het moest, ik had een schema te volgen. Nu heb ik gewoon zin in een appel. Dit is eigenlijk maar een kleine verandering. De grootste verandering ben ik zelf. Ik voel me veel beter, fitter en gezonder.

De complimentjes van mijn man, de klanten die opmerken dat ik ben vermagerd en de kledingmaat kleiner geven mij een enorm grote boost. Momenteel eet en sport ik dus nog even verder met mijn 8-weken schema, maar ik heb Cynthia al verwittigd. Na mijn examenperiode wil ik graag een nieuw schema, ik voel me nu lekker in mijn vel, maar het is mij te leuk om nu te stoppen.

Bedankt!

Daarom 1000 maal dank Cynthia! Jij hebt mij gegeven wat ik nodig had, een haalbaar en efficiënt plan! Ook bedankt aan Aline, want zonder jou was ik nu waarschijnlijk nog steeds de gefrustreerde en ontevreden mama en echtgenote. Jij hebt je blootgegeven op sociale media, je hebt mij en vele andere getoond dat het echt wel mogelijk is. Bedankt daarvoor!

Bestel het Gymjunkie Lifestyle Plan in de webshop of mail voor meer informatie aan over de schema’s op maat via cynthia@gymjunkies.nl. 

Meer succesverhalen lees je hier.

Volg je ons al op Instagram en Facebook?

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.