Raw food chocolade aardbeientaart

RAW FOOD: CHOCOLADE AARDBEIEN TAART

Mijn zusje Laura eet sinds een aantal maanden rauw. Die keuze heeft ze moeten maken omdat haar eczeem zo erg is geworden dat ze er niet meer door kon functioneren. Nu, 6 maanden later, is haar huid helemaal genezen. De dokters hebben haar van alles gegeven en niks heeft gewerkt. Moet je nagaan wat voeding toch met je kan doen! Wil je de rest van haar verhaal lezen, klik dan hier. Je kunt ook een kijkje nemen op haar blog www.fruitforjoy.nl ,daar staan nog meer heerlijke recepten op! 

Nu het recept wat ze laatst heeft gemaakt! Een chocolade aardbeien taart van alleen maar natuurlijke producten. Het bevat wel wat calorieën, maar het is juist heel gezond omdat het geen toevoegingen bevat en chemische bestandsdelen. Ik heb een stuk mogen proeven en ik kan het niet anders omschrijven dan : HEMELS!!

rauwe taart

 

Wat heb je nodig?

Bodem:
200 gram Dadels
150 gram Pistache
1,5 el water

Doosje aardbeien

Vulling:
250 gram Cashewnoten
100 gram Rietsuiker
100 gram Pure, rauwe Cacao
160 ml Water
175 ml gesmolten kokos olie
1 tl zout

Springvorm 20 cm
Blender

Bereiding

De cashewnoten doe je in een kom met water en laat ze dan één nacht weken.

Gebruik een blender om de dadels en pistache noten te malen tot een glad beslag. Doe er eventueel nog wat water bij om het minder stug te maken. Daarna kun je de bodem van de springvorm vullen met het beslag. Daar boven op leg je de aardbeien in een cirkel aan de rand van de vorm. Snijd de aardbeien doormidden, zodat ze plat tegen de bodem aan kunnen liggen.

Voor de vulling doe je de cashewnoten, rietsuiker, water, gesmolten kokos olie, pure cacao en het zout in de blender. De kokosolie verwarmen in een pannetje en daarna even laten afkoelen. Als de vulling helemaal glad is giet je deze over de bodem met aardbeien.

De taart doe je 3/4 uur in de vriezer. Daarna haal je deze eruit en verwijder je de rand van de vorm. Doe er nog wat aardbeien, stukjes pistache en blauwe bessen boven op.

Laat de taart ongeveer 15/20 min ontdooien en smullen maar!

Je kunt Laura ook volgen op Instagram & Facebook!

 

NIEUW: Makkelijke recepten om lekker en gezond af te slanken. De Afslank Receptenbijbel.

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.