Protein Bliss Balls

PROTEIN BLISS BALLS


Ken jij bliss balls al? Een van de lekkerste en makkelijkste tussendoortje gemaakt van dadels, noten en allerlei andere heerlijke ingrediënten. Soms heb ik van die periodes dat ik weer ontzettend zin heb in dadels. Op dat soort momenten maak ik dus graag bliss balls. Deze keer besloot ik voor een eiwitrijke variant te gaan en maakte ik deze protein bliss balls.

Het fijne aan bliss balls is dat je volop kunt variëren met ingrediënten en dus ook smaken. De basis van bliss balls bestaat dus uit dadels en noten. Deze keer gebruikte ik de dadels van Yogi & Yousef, ideaal want je kunt deze online bestellen. Welke noten je hiervoor gebruikt, maakt niet zoveel uit. Vaak vervang ik een deel van de noten ook voor wat havermout en/of geraspte kokos. Deze keer gebruikte ik echter geen geraspte kokos (alleen om de balletjes doorheen te rollen), maar appelmoes en speculaaskruiden. Zo krijg je dus een soort appeltaart snacks. Heerlijk toch?!

Het fijne aan deze snacks is dat je ze heel makkelijk en snel kunt maken. Daarnaast kun je ze prima een week op een droge (en koele) plek in een afgesloten trommel bewaren. Ik maak ze dus graag op zondag, zodat ik voor de rest van de week een lekkere snack klaar heb liggen. Ondanks dat je voor dit recept geen geraffineerde suikers nodig hebt, zijn ze voor mij zoet genoeg. En ook voor deze snack geldt: let op met onbeperkt snoepen, want ondanks dat het vrij van geraffineerde suikers is, bevatten ze wel natuurlijke suikers van de dadels en (flink wat) calorieën door het gebruik van de noten.

In dit recept heb ik een deel van de noten/havermout vervangen voor eiwitpoeder. Hiermee is dit dus ook een eiwitrijke snack. Heb je geen eiwitpoeder in huis, vervang het dan voor extra noten of havermout. Ga jij deze protein bliss balls proberen?

Recept (voor 8 balletjes)

  • 100 gram dadels (ontpit)
  • 50 gram noten
  • 25 gram eiwitpoeder
  • 30 gram havermout
  • 1 el appelmoes 0%
  • 1 tl speculaaskruiden
  • Geraspte kokos

Bereiding

  1. Ontpit de dadels en laat ze 15 minuten weken in warm water.
  2. Giet het water af en voeg de dadels samen met de andere ingrediënten toe aan de keukenmachine. Maal tot een egaal en plakkerig geheel. Voeg eventueel wat extra havermout toe als het te plakkerig is.
  3. Maak balletjes ter grootte van een pingpong balletje. Je kunt je handen iets nat maken om de balletjes te rollen.
  4. Rol de balletjes door de kokos en bewaar in een afgesloten trommel.

Ik laat de balletjes sowieso minimaal 30 minuten uitharden in de koelkast en bewaar ze daar ook meestal in.

Voedingswaarde per stuk

Per stuk: 120 kcal, 5 gram eiwit, 12.5 gram koolhydraten, 6 gram vet.

Je kunt Linda volgen via Instagram, ze deelt hier super lekkere en gezonde recepten.

Volg je ons Lifestyle Plan? Dan kun je dit tussendoortje toevoegen!

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.