makreel

PITTIGE MAKREEL SALADE

Linda gaat zich meer focussen op lunch recepten. Super leuk, want nu kunnen wij hier allemaal van mee genieten. Dit keer dus een heerlijke makreel salade voor op jouw brood. Smullen maar! 

Begin van dit jaar gaf ik aan dat ik dit jaar meer tijd en aandacht wilde besteden aan de lunch. Dit betekent meer variatie in heerlijke lunchrecepten en bij voorkeur recepten met brood in de hoofdrol. Lunchen met brood vind ik namelijk ontzettend lekker. Je doet mij hier een heel groot plezier mee. Veel meer plezier dan lunchen met een salade. Daarom deel ik vandaag mijn recept voor pittige makreelsalade met jullie. Mega lekker op brood of toast of natuurlijk bij de borrel!

De salade maakte ik met verse gerookte makreel uit de foodybox van kroonophetwerk. De makreel werd beschikbaar gesteld door visrecepten. Een platform van het Nederlands visbureau, waar je allemaal heerlijke inspiratie voor recepten met vis kunt vinden. Het leuke aan de foodybox is dat je op deze manier dus kennismaakt met een hoop (nieuwe) producten en/of merken.

Vroeger thuis maakte mijn moeder geregeld zelf een heerlijke salade voor op brood of toast. Zelf maken vind ik dan ook een stuk lekkerder dan de kant en klare salades uit de supermarkt. Dit inspireerde mij dus ook om van deze verse gerookte makreel een heerlijke gezonde salade te maken. Misschien wat minder geschikt om in je broodtrommel mee naar het werk te nemen, maar dat neemt niet weg dat dit een heerlijke salade is voor op brood. Het leuke van dit recept is dat je het kunt aanpassen naar je eigen smaak of wens. Wil je liever een wat gezondere salade, dan vervang je een deel van de mayonaise voor magere kwark of Griekse yoghurt. Houd je niet van erg pittig eten? Voeg dan wat minder hete saus toe. Zo kan iedereen genieten van een lekkere homemade pittige makreelsalade.

Minder fan van een salade voor op brood? Bekijk dan de recepten voor burrata toast en wraps met gerookte kipsalade op snoepgezond.

 

Ingrediënten (voldoende voor 4 boterhammen)

  • 100 gram verse gerookte makreel
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl hot saus
  • 1-2 kleine augurk(en)
  • 1/4 tl gerookte paprikapoeder
  • 4 bruine boterhammen
  • 1 el kwark/yoghurt
  • handje rucola

 

Werkwijze

  1. Verwijder de graatjes en doe de makreel in een kom.
  2. Snijd de augurk in kleine blokjes.
  3. Voeg alle ingrediënten toe aan de kom met makreel en roer met een vork/lepel tot één geheel.
  4. Verdeel de makreelsalade samen met wat rucola over de boterhammen.

 

Voedingswaarde

Per portie, zonder boterham(men): 200 kcal, 12 gram eiwit, 2 gram koolhydraten, 18 gram vet.

 

Je kunt Linda volgen via Instagram, ze deelt hier super lekkere en gezonde recepten.

Volg je ons Lifestyle Plan? Dan kun je deze salade eten op brood als lunch.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook

[lifestyle-widget]

4 Comments
  • Marijke van Dijk
    Posted at 14:57h, 28 december Beantwoorden

    1 theelepeltje sambal oelek zal ook wel kunnen i.p.v. hot saus?

    • Gymjunkies
      Posted at 15:19h, 29 december Beantwoorden

      yes dat kun je ook gebruiken voor het recept :)!

  • Hesther van Wingerden
    Posted at 10:36h, 22 maart Beantwoorden

    Ik mag vanwege ziekte van Crohn geen pittig eten, waardoor zou ik de hot saus kunnen vervangen?

    • Gymjunkies
      Posted at 07:30h, 23 maart Beantwoorden

      Hi Hester, Je mag dit voor ieder andere saus die niet pittig is vervangen. Ik zou zelf kiezen voor iets van tomaat.

Post A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.