persoonlijke ontwikkeling

PERSOONLIJKE GROEI – 5 TIPS VOOR JOUW ONTWIKKELING

Wil je vooruit in het leven en zoek je serieus verandering op bepaalde gebieden? Persoonlijke groei is iets dat je realiseert met vallen en opstaan. De weg die je inslaat is niet altijd eenvoudig en brengt de nodige uitdagingen met zich mee.

Hoe is persoonlijke groei mogelijk en wat zijn de belangrijke punten waar je aandacht aan kunt besteden? Graag deel ik met jullie wat mijn visie is én je krijgt van mij een aantal handige tips hoe je dit toepast in je leven.

PERSOONLIJKE GROEI, WAT VERSTAAN WE HIERONDER?

Persoonlijke groei draait om vooruitgang. Het heeft alles te maken met jezelf ontplooien. Je gaat op zoek naar wie je bent, wat je eigenschappen zijn, waar je kwaliteiten liggen en welke kansen er zijn om bepaalde dingen in jezelf aan te pakken of te veranderen. Dit is een bijzonder proces en vraagt af en toe best wat van jezelf.

Gelukkig sta je er niet alleen voor, want dagelijks zijn wereldwijd miljoenen mensen bezig met persoonlijke groei en verandering. Logisch, want het beïnvloedt op een positieve manier de wereld, maar ook jezelf! Persoonlijke groei en zelfvertrouwen gaan namelijk hand in hand. En hoe beter jij jezelf kent, hoe zinvoller je bijdrage wordt aan anderen.

HOE MAAK JE PERSOONLIJKE GROEI MOGELIJK?

Misschien heb je al heel wat persoonlijke groei boeken gelezen, podcasts geluisterd en heb je verschillende persoonlijke groei workshops gevolgd om bezig te zijn met dit onderwerp. Zo trots op jou, je bent op de goede weg!

Af en toe is groeien best spannend, want je weet niet altijd wat je onderweg tegenkomt. Daarom mag je best trots zijn op jezelf. Kijk eens achterom en zie waar je vandaan komt en waar je op dit moment staat. Is dat niet iets om te vieren? Jouw motivatie en doorzettingsvermogen om bezig te zijn met persoonlijke groei is sowieso een groot applaus waard, want jij bent tenslotte zelf de sleutel tot persoonlijke groei en ontwikkeling!

PERSOONLIJKE GROEI TIPS

Hoe kun je nu persoonlijke groei toepassen in jouw leven?

  • Werk aan een stevige basis voor persoonlijke groei. Schrijf ervaringen en lessen op in een “journal” of dagboek en lees boeken die over dit thema gaan.
  • Persoonlijke groei en vitaliteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kies daarom voor een gezond leven: beweeg voldoende, eet gezond en pak voldoende slaap.
  • Maak persoonlijke groei tot het belangrijkste in je bestaan. Zie mogelijkheden als een uitdaging om jezelf te verbeteren of je grenzen te verleggen.
  • Groeien doe je stap voor stap. Overvraag jezelf niet, maar wees mild en geduldig.
  • Laat je inspireren door talloze persoonlijke groei voorbeelden.
PERSOONLIJKE GROEI EN SPIRITUELE ONTWIKKELING

Zelfontwikkeling en persoonlijke groei bereik je niet in sneltreinvaart. Verandering kost nu eenmaal tijd. Groei realiseer je ook door af en toe eens stil te zijn. Achterover leunen is misschien wel het moeilijkste wat er is. Je leven hoeft geen voortdurende poging te zijn om jezelf te verbeteren. Kijk ook naar wat je hebt, welke mooie eigenschappen er zijn en wat je jezelf en anderen te geven hebt.

Realiseer je ook dat groeien soms pijn doet. Een kind leert ook niet in een enkele dag lopen. Hij of zij zal meerdere malen onderuit gaan voor het uiteindelijk vaste grond onder de voeten heeft. Geef jezelf de tijd om te groeien en zorg op die manier voor een zinvolle dagbesteding en een betekenisvol bestaan.

Wil jij graag hulp bij je zelfontwikkeling/persoonlijke groei of weet je zelf niet weet waar je moet starten? Klik dan hier. Wij kunnen je hierbij helpen! 😃

Liefs, Valesca

Je kunt mij volgen via Instagram

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

gezond afvallen gymjunkies

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.