new year new me

NEW YEAR, NEW ME – GOEDE VOORNEMENS EN TIPS

HAPPY NEW YEAR, voor iedereen de allerbeste wensen! In 2021 wil ik nog meer gaan sporten, gezonder gaan eten en nog vele andere doelen aan gaan pakken. Als ik eind 2021 terugkijk wil ik veel doelen behaald hebben. Maar waarom zijn die goede voornemens altijd alleen maar rond de jaarwisseling? Waarom kunnen we niet ergens midden in het jaar ook voornemens opzetten? Jij bent toch iedere dag de beste versie van jezelf, waarom doen we dan alleen maar aan goede voornemens met oud en nieuw?

NEW YEAR, NEW ME

Een nieuw jaar waarin vele van ons een volledig nieuw persoon willen zijn, allerlei doelen willen behalen en ons leven willen beteren. “Volgend jaar ga ik echt beginnen” Hoezo volgend jaar pas? Waarom begin je niet NU met het veranderen van dingen in jouw leven?

De vraag: ‘Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar?’ krijgen we aan het einde van het jaar maar vaak genoeg en op 1 januari schijnen we ineens allemaal een nieuw mens te zijn. We gaan het eens anders aanpakken dit jaar. Hoe anders? De eerste twee weken van januari massaal een abonnement afsluiten bij de sportschool en gezonder gaan eten? Hoelang gaan we dat dan volhouden? Maximaal een maand? We moeten alles kunnen geven toch? En ja, dat kan je! Zodra je besluit dat je dat ook er voor over hebt en het werk ervoor wilt gaan doen.

DOE HET VOOR JEZELF

Mensen roepen soms maar wat als het gaat om goede voornemens, iedereen zegt dat ze meer willen genieten van de kleine dingen, gezonder willen leven of willen afvallen. Ga eens voor jezelf na wat jij echt wilt bereiken in een bepaalde periode, wat is iets waar jij echt voor wilt gaan en wat zie je graag veranderen? Je hoeft niet net als ieder ander rond de jaarwisseling ineens van alles te bedenken om in het nieuwe jaar te veranderen. Je kunt bijvoorbeeld ook in het midden van het jaar iets veranderen of wat denk je van vandaag nog?

We doen allemaal maar mee omdat het beeld dat wordt gevormd in de maatschappij; dat een nieuw jaar voor veranderingen moet staan. WHY O WHY trekken we niet ons eigen plan? Je maakt die veranderingen en voornemens toch voor jezelf en niet voor een ander? Het is niet belangrijk wat de buitenkant ziet of denkt, maar doe het voor jezelf! Denk serieus na over jouw goede voornemens en onthoud dat je deze helemaal niet alleen hoeft in te zetten wanneer het nieuwe jaar is begonnen.

Stel jezelf deze vragen eens:

  • Op welk gebied wil je groeien?
  • Wat wil je bereiken?
  • Welke mensen wil je meer zien en welke mensen heb jij niet nodig?
  • Ben je nog blij met je huidige baan en gaat alles goed in jouw relatie?

Ga er eens even voor zitten en denk serieus na over welke voornemens jij voor jezelf hebt. Het kan ook zijn dat jij standaard overal te laat komt, ga dit dan eens veranderen. Veranderingen hoeven niet altijd grootst te zijn, de kleine dingen kunnen soms ook erg belangrijk zijn. Wat voor een ander belangrijk is, betekent niet dat het voor jou ook belangrijk is. Kies jouw eigen doelen en zet ze in wanneer het voor jou goed voelt. 1 januari zijn we dan wel een nieuw jaar ingegaan, maar dit betekent niet dat jij ook, net als de rest ineens van de een op andere dag totaal moet veranderen.

Ben jij van plan gezonder te gaan eten of af te vallen? En mocht je ons Gymjunkie Lifestyle Plan willen volgen, dan krijg je als trouwe lezer 10% korting met de code “gymjunkies10”.

*Wil jij graag hulp bij het behalen van jouw doelen m.b.t. training, voeding en mindset omdat je dit nog vrij lastig vindt? Geen zorgen, wij willen je daar met liefde en plezier bij helpen. Voor meer informatie kun je een berichtje sturen naar info@gymjunkies.nl

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.