MOTIVATION MONDAY @SHIRLEY.SHAPE

Shirley heeft jarenlang last gehad van het jojo effect, maar nu heeft ze balans gevonden in haar leven en is ze atleet. Lees hieronder haar antwoorden op onze workout vragen!

1.Hoelang train je al? En wat was de reden dat je bent gaan sporten?

Jarenlang jojo’de ik met mijn gewicht. Ook door mijn werk als manager in de horeca en hotellerie waardoor ik toch echt wel een foodie ben geworden en lekker eten en drinken gewoon heel belangrijk is. Daarnaast werk je veel en onregelmatig en dan kwam ik zo weer 10 kilo aan, vervolgens hongerde ik mijzelf uit en sportte ik weer heel veel terwijl ik nauwelijks voeding binnen kreeg. Eigenlijk had ik geen idee waar ik mee bezig was. Ik wist niet wat ik nodig had qua voeding en hoe ik goed moest trainen.
Zo’n 6 jaar geleden pakte ik samen met mijn vriend het fitnessen weer wat op, maar wel mondjesmaat, als ik geen zin had om te trainen dan ging ik gewoon niet.

Op den duur werden de trainingen en de gezonde voeding steeds belangrijker in ons leven en in oktober 2016 besloot ik om te trainen voor een bodybuild wedstrijd, de Enercup. Mijn vriend zat hier niet echt op te wachten, maar toen we bij de Enercup gingen kijken in 2016 werd ook hij enthousiast en hij wilde mij steunen in de weg hier naartoe, dus gingen we samen trainen voor onze 1e wedstrijd. Wat ik overigens echt fantastisch vond, want zonder hem was het veel zwaarder geweest. Hij is ook niet echt van het showen en social media, dus dat was echt een toffe ervaring als stel. Inmiddels ben ik alweer 3 jaar atleet en heb ik 6 wedstrijden gedaan, waarvan 3 internationaal. Deze sport is echt een onderdeel van ons leven geworden.

workout vragen, inspiratie, tips

2. Welke spiergroep vind je het leukst om te trainen?

Eigenlijk vind ik alles leuk, vooral de variatie. Benen/billen had ik altijd een hekel aan, tot iemand tegen mij zei: “je zwakste punt is altijd het vervelendst om te trainen”. Want mijn benen en billen waren inderdaad mijn zwakste punten. Nu vind ik legday echt een leuke dag om te trainen en maak ik snel progressie, al ben ik nog niet waar ik wil zijn. Toch, vind ik rug nog steeds het leukst omdat ik daar heel sterk in ben en het mij het gemakkelijkst af gaat.

3. Welke oefeningen deed je tijdens je laatste workout voor die spiergroep?

Sinds december 2018 werk ik met een nieuwe coach, Arno Visscher. Hij zorgt elke week voor nieuwe training schema’s. Mijn workouts verschillen dan ook enorm. Dit zorgt voor een goede prikkel en houdt het ook interessant.

Benen: hierin begin ik eigenlijk altijd met squats, en varieer ik verder met hip thrusts, leg curls, leg extensions, leg press, verschillende varianten van lunges, kickbacks voor de billen, en sluit ik vaak af met een kuitoefening.

Rug: helaas heb ik nog maar een paar rug oefeningen in mijn schema, puur om het bij te houden, want mijn rug is al behoorlijk voor bikini, maar ik pak graag de latt pulldown, cable row of barbell row.

4. Welke muziek luister je tijdens je workout?

Altijd (raw) hardstyle en hardcore. De laatste tijd ga ik heel goed op de Peacock set die hij draaide op Masters of Hardcore en de Warm-up mix voor Intents van Delete. Heerlijke opbouw, dus zeker lekker voor tijdens het trainen!

workout vragen, inspiratie, tips

5. Train je liever samen of alleen?

Toen ik net begon vond ik het heel fijn om samen te trainen en af en toe train ik nog weleens met een vriendin, maar verder train ik het liefst alleen. Wel ga ik vaak samen met mijn vriend naar de gym en dan doen we gewoon beide ons eigen ding aangezien we ook heel anders trainen.

Als ik alleen train zit ik zo in mijn focus dat ik eigenlijk helemaal niet door heb wat er om mij heen gebeurt. Als iemand echt op mij af komt om wat te vragen, probeer ik wel altijd spontaan te reageren, maar als ik echt in mijn focus zit kan ik net even wat meer geven en helemaal mijn hoofd leeg maken. Daarna is er wel weer tijd om een praatje te maken.

6. Hoeveel dagen train je in de week?

Eerder trainde ik altijd 6 dagen per week. Nu doe ik 4 dagen per week aan krachttraining, waardoor ik veel beter herstel. Als ik in wedstrijd voorbereiding ben komt hier elke dag een sessie cardio bij.

7. Ben je wel eens je motivatie kwijt en zo ja wat doe je dan?

Eigenlijk nooit lang. Alleen de 1e paar dagen na een wedstrijd geef ik lekker toe aan de rust, al duurt dat nooit langer dan 2 a 3 dagen. Het trainen is voor mij echt een uitlaatklep, dus ik heb eigenlijk altijd wel zin om te trainen. Geloof mij als je me dat 7 jaar geleden had verteld, had ik je echt voor gek verklaard, maar dat is toch iets wat je ontwikkelt als je serieus bent in deze sport en er echt een passie voor krijgt.

workout vragen, inspiratie, tips

8. Train je vooral voor de buitenkant, je gezondheid of allebei?

Beide. Het is natuurlijk fijn om resultaat te zien en daarnaast gezond te eten, maar eigenlijk is je mentale gezondheid nog veel belangrijker. Als dat niet goed zit, kan je de rest wel vergeten. Voor mij is trainen een manier om mijn hoofd leeg te maken en om mij vervolgens beter en sneller te kunnen ontspannen. Dit helpt mij ook weer om met andere dingen te dealen in het leven en om mentaal heel veel aan te kunnen. Ik ga dan ook nooit een uitdaging uit de weg.

9. Wat neem je voor supplementen of voeding voor, tijdens en na je training?

Inmiddels best veel. Ik begon ooit met een proteine shake en inmiddels heb ik hier het e.e.a. aan toegevoegd. Door mijn havermout doe ik altijd wat whey met wat fruit en wat noten. Verder neem ik in de ochtend mijn vitamines en Omega3. Voor het trainen neem ik een pre-workout voor een lekkere prikkel, extra boost en goede pomp. Ik bouw snel tolerantie op, dus ik neem elke dag een andere pre-workout, dus ik ben al een echte verzamelaar. Tijdens het trainen neem ik een mix van creatine en BCAA+Glutamine.

Ik train graag met een volle maag, dus ik zorg ervoor dat ik altijd nog even iets eet van te voren. Liefst een warme maaltijd met wat pasta of rijst, mager vlees en groenten, maar het kunnen ook gewoon een paar rijstwafels met beleg en wat kwark zijn. Ook neem ik weleens een proteine reep tussendoor als snack. Voor ik ga slapen neem ik magnesium en als ik in wedstrijdvoorbereiding slaap problemen heb, neem ik er 5HTP bij, wat wordt omgezet in melatonine. Dan slaap ik snel in en ik slaap gewoon veel beter en langer door.

10. Waar koop je jouw workout kleding het liefst?

Inmiddels heb ik echt al van alles in mijn kast liggen, o.a. van Gymshark, Gymkiller, EnvyFitness, Nebbia, Gorilla Wear en diverse kleding van andere supplementen merken uit Nederland. Inmiddels heb ik ook al 5 broeken, een paar tops en een hele mooie bikini van MFIT Sportswear. Zij hebben echt hele fijne broeken die mooi hoog zitten en waar je lijf goed in uit komt. Zeker een aanrader!

Wil je Shirley blijven volgen ? Dat kan via haar Instagram account. 

Wil jij graag hulp om in shape te komen d.m.v. ons 8 weken plan, booty workout plan of schema’s op maat? Check dan even onze shop of mail naar cynthia@gymjunkies.nl voor meer informatie. In onze shop krijg je 10% korting op de Lifestyle Plannnen met de code ”gymjunkies10”. 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.