interview krachttraining voor mannen

MOTIVATION MONDAY MET JOCHEN

Het is weer maandag, nieuwe week, nieuwe kansen! We hebben vandaag een inspirerend interview voor je om de week te beginnen zodat je lekker gemotiveerd blijft om je doelen te behalen. 

Hoelang train je al? En wat was de reden dat je bent gaan sporten?

” Ik train nu een jaar of 8/9. Alhoewel ik pas de laatste 4/5 jaar echt bezig ben met het serieuzere werk. Destijds ben ik namelijk van start gegaan met Personal body plan, wat enorm succesvol was en vervolgens met Richard Bell. Dit alles vanwege het feit dat ik altijd sport heb geademd, maar ik 8/9 jaar geleden totaal niet lekker in mijn vel zat. Onzeker over mezelf, mentaal & fysiek. Ik had genoeg fysieke dromen, maar zag er totaal niet fit uit.. Dat knaagde aan mij, dus wilde ik  dat d.m.v. fitness ook creĂ«ren, omdat ik dit zag bij andere voorbeelden. Op naar een beter leven!”

interview krachttraining voor mannen

Welke spiergroep vind je het leukst om te trainen…?

” Eigenlijk heel simpel, alles… Klinkt clichĂ©, maar alles moet in verhouding zijn dan pas klopt het. Als mijn borst groter is en mijn kuiten klein.. dan klopt het niet! Als ik echt geen keus heb dan armen.”

Welke oefeningen deed je tijdens je laatste workout voor die spiergroep?

” Machine bicep curl en machine tricep push down.”

Welke muziek luister je tijdens je workout?

” Voornamelijk hardstyle, maar de laatste tijd ben ik ook overgegaan op techno om lekker in een flow te zitten. Dit wanneer de pre workout op die manier zijn werk doet. Hardstyle wanneer ik veel energie nodig heb. Urban, zoals kris kross amsterdam vind ik ook fantastisch. Altijd in mijn eigen wereld, gas erop! Dit kan in mijn eigen gym of bij basic! ”

interview krachttraining voor mannen

Train je liever samen of alleen?

” Liever alleen, helemaal in het moment. Ik moet het doen, niemand anders. Ik ben namelijk voorstander van alleen trainen en zo train ik mijn mensen ook. Zodat ze altijd alleen zouden kunnen trainen. Op basis van kracht en techniek. Op het moment dat je samen traint kun je er wellicht wel meer reps uit halen, maar ik geloof in progressie op eigen kracht.

Wat wel goed kan werken is iemand je techniek laten checken of met een coach werken zoals ikzelf ben. Die kan wel kijken of je techniek goed is en of het klopt wat je doet. Veel mensen willen vanwege kosten besparing het allemaal zelf uitvogelen. Hier ben ik geen voorstander van. Als je vroeger leerde fietsen op voetbal ging of welke activiteit dan ook kreeg je ook te maken met trainers. Met fitness is dit niet anders. Mensen zijn eigenwijs en zien de waarde niet in van een goede coach. Het brengt je verder i.p.v. dat je je geld weg gooit en het zelf moet uit zoeken. ”

Hoeveel dagen train je in de week.

” Elke dag! Zeker omdat ik op dit moment naar een body building show (Mens Muscular Physique) toe werk is dit noodzakelijk. Wel luister ik naar mijn lijf en neem ik indien nodig echt rust of de-load ik een aantal oefeningen/dagen. Die dagen kunnen ook cardio zijn. Tevens raad ik dit niet aan als je niet zo gevorderd bent of een doel hebt als ik. Luister naar je lichaam! ”

interview krachttraining voor mannen

Ben je wel eens je motivatie kwijt en zo ja wat doe je dan?

” In de afgelopen jaren vaak genoeg, maar motivatie is niet nodig om je doel te behalen. We zijn allemaal wel eens minder gemotiveerd dat kan. We zijn mensen, maar net als geld verdienen op je werk, word je soms of vaak wel eens wakker zonder motivatie… Dan ga je ook gewoon, want er moet geld binnen komen. Kortom, het gaat om urgentie en als je die hebt en weet waarom je het doet lukt het altijd. Mensen zullen het waarschijnlijk niet allemaal eens zijn met wat ik hier zeg. Dat is prima. Dit is mijn visie! ”

 Train je vooral voor een mooi lichaam, je gezondheid of allebei?

” Ik train met het doel om mijn eigen leven en die van andere mensen te inspireren en van waarde te zijn. Als mensen zich geĂŻnspireerd voelen omdat ik een goed lijf heb dan is dat zeker een doel. M.b.t mijzelf heb ik het doel het trainen van mijn lijf, het uiterlijk geeft mij zelfvertrouwen en dat zelfvertrouwen gebruik ik om mijn leven richting te geven. Ik doe het niet voor mijn ego (al is het altijd fijn om te horen dat je er goed uit ziet). Ik doe het om mijzelf te pushen om er alles uit te halen. Het geldt voor mij als volgt: Als ik voor mijn gevoel “ er niet fit genoeg” uit zie dan levert dit mij minder zelfverzekerdheid op. Dit is mijn visie. Dit betekent niet dat je er perse goed moet uit zien. Nee, ik doe het voor mijzelf. Want dit zorgt ervoor dat ik mede daardoor maximale potentie uit mijn leven haal op alle vlakken. Daarnaast is gezondheid hierin zeker belangrijk: ik slaap enorm veel, eet bijzonder gezond en geef om mijn lijf. Ik ben vrij gedisciplineerd van mezelf en dat is dan fijn als ik zo te werk ga. Wat anderen doen moeten ze zelf weten.”

interview krachttraining voor mannen

Wat neem je voor supplementen en/of voeding voor, tijdens en na je training.

” Voor de training voornamelijk eiwitten, daar begin ik de dag ook mee. Dit om  schade te voorkomen na een lange training. Je lichaam heeft dan voornamelijk vocht en eiwitten nodig. Daarnaast voed ik mijzelf met fruit en lichte koolhydraten. Voor het trainen neem ik altijd een Pre workout (niet aan te raden) werkt voor mij goed. Tijdens het trainen drink ik enkel water.

Na het trainen ga ik los. Dan eet ik de rest van mijn macro’s. Vetten eiwitten, koolhydraten.. Je lichaam heeft vooral dan veel voeding nodig. Niet meteen na het trainen, maar wanneer het uitkomt. Wel het liefst binnen 4 uur. Dat werkt voor mij en het is geen heilige regel. Ik eet zelf 4 tot 5 x per dag! Supplementen die ik neem; Pre workout, Creatine, Vitamine d3, Multi vit, Magnesium, GABA, ZMA, Taurine, Melatonie indien nodig, BCAA (placebo effect, niet aan te raden om te kopen), Omega health tabletten, Shake (af en toe). ”

Waar koop je jouw workout kleding het liefst?

”’Tegenwoordig draag ik graag Nike, Nike korte broekjes, Basketbal jerseys, baggie shirts, XXL. Ik ben er niet om te showen en wil mensen laten twijfelen of ik nu groot ben of niet ;). ”

Je kunt Jochen volgen via : @jochenkronenberg


gezond afvallen gymjunkies

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.