eetbuien stoppen, eetbuien, afvallen, cynthia houben, succesverhaal

Ik ben zo klaar met die eetbuien!

Eetbuien, zoals sommige van jullie wel weten was dit een groot deel van mijn leven. Elk jaar schommelde ik enorm in gewicht, van 80 kilo naar 60 en weer terug… Tot ik er een aantal jaar geleden zo klaar mee was! Ik heb door de jaren heen manieren gevonden die goed voor mij werken. Vandaag deel ik er een aantal. 

Stress was een grote factor
  • Stress was bij mij een grote factor om te gaan eten. Ik heb de afgelopen jaren leren mediteren en door elke dag 10 minuutjes de tijd te nemen om tot mezelf te komen. Weg van alle drukte, heb ik heel weinig stress meer. Ook laat ik dingen los die er niet toe doen, druk maken ben ik mee gestopt. Ging dat makkelijk ? Nee, het is een proces en kost tijd, maar zeker de moeite waard als je een stressvrij leven wil!
Waarom wil ik eten?
  • Mezelf afvragen waarom ik wil eten. Bij mensen met eetbuien is het belangrijk dat je bewust wordt van het waarom. Waarom wil je nu eten? Ben je verdrietig? Ben je boos? Verveeld? Alleen? Ik ging een boekje bijhouden en schreef die emoties op die ik voelde als ik een eetbui had gehad of als die eraan zat te komen. Ze gaan niet meteen weg, maar alles draait om bewustwording voor je het kunt veranderen.
Leren omgaan met mijn emoties
  • Leren omgaan met mijn emoties. Voor mij waren mijn eetbuien een vorm van therapie, maar dan een hele slechte verschrikkelijke therapie, waar je alleen maar ongelukkiger en ongezonder van werd. Ik at om mijn gevoel weg te eten. Ik had veel pijn van dingen die vroeger gebeurd waren, maar ook in het dagelijks leven kon ik niet met emoties omgaan. Nu weet ik hoe ik met emoties om kan gaan en ook besef dat al die emoties er mogen zijn. De eetbuien zijn nu verleden tijd. Ik heb hier laatst een korte video over gemaakt.
Voorkom verleidingen
  • Haal niks in huis. Als je alleen woont is dit een stuk makkelijker. Toen ik nog met mijn ex woonde hielp hij me hierbij en ging hij ook over op gezonde snacks en voeding. We haalden niks meer in huis wat mij kon triggeren. Het was zo zwaar de eerste 2 weken, ik was zelfs in staat om elke avond of nacht naar het tankstation of de mac te rijden… ik was echt eetverslaafd alsof ik drugsverslaafd was. Maar niks in huis halen hielp mij heel erg! Het werd daarna steeds makkelijker. Woon je nog thuis en zijn jouw eetbuien een enorm probleem geestelijk en lichamelijk bespreek dit dan en kijk wat er mogelijk is. Lukt dit niet dan is het het beste om dus nog meer te werken aan een positieve en sterke mindset, zodat je de verleiding kunt weerstaan.
Eetbuien met gezonde voeding
  • Ga over op gezondere dingen i.p.v. fastfood of suikers. Desnoods eet je een hele zak noten leeg en heb je dan ook veel te veel kcal binnen of eet je bananen met pindakaas. Tuurlijk, qua kcal zit je dan ook nog snel te hoog, maar het is wel gezond! Dus je hebt gelukkig niet al die slechte transvetten en suikers. Zelf heb ik dit een periode lang gedaan om van die suiker verslaving af te komen, het hielp echt want je ging vanzelf toch minder eten daardoor. Ik heb nu ook klantjes die eetbuien hebben tussendoor, maar overdag zoveel mogelijk aan onze schema’s houden. Van de week appte een klantje mij dat ze al 10 kilo kwijt is ondanks de eetbuien!

Ik hoop dat je iets aan deze blog hebt, je kunt je gratis abonneren op mijn YouTube kanaal om op de hoogte te blijven van nieuwe video’s. Hier praat ik veel over mindset, maar ook voeding & training.

Liefs, Cynthia

Je kunt mij ook volgen via  InstagramFacebook , YouTube & Bloglovin’

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.