Heerlijke lasagne, koolhydraatarm!

De laatste tijd ben ik erg op mijn koolhydraat inname aan het letten. Je hebt koolhydraten nodig om te kunnen functioneren, maar vaak neem ik er toch teveel van. Daardoor ga ik nu wat minder snel vooruit en ik merkte dat ik weer meer insuline moest gaan spuiten. Voor degene die het nog niet weten, ik heb diabetes type 1. Ik voel me een stuk beter als ik minder koolhydraten eet en een voordeel is dat ik dan minder insuline nodig heb.

Daarom heb ik een koolhydraatarm recept verzonnen en de lasagne is ook nog is hoog in eiwitten! Dus je spieren worden goed gevoed. Mark en ik hebben hem samen gemaakt en waren erg benieuwd of het ook lekker zou smaken. Eindresultaat? Het was super lekker, we wilden eigenlijk nog wel een keer opscheppen ;).

Als je liever wel koolhydraten erbij wil eten kan je altijd nog pasta erbij koken. Hieronder het recept! Ben benieuwd hoe jullie hem vinden.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 396

Koolhydraten: 22,5 gram

Eiwit: 28,6

Vetten: 16,9

10949824_902909309743790_1608217899_n

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • +/- 350 gram kipgehakt
 • 1 courgette
 • 1 ui
 • 1 rode paprika
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 ei
 • 390 gram tomatenblokjes basilicum
 • 250 gram ricotta
 • 50 gram parmezaanse kaas
 • Italiaanse kruiden naar smaak
 • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 20 min                                  

Tijd in de oven: 35 min

Doe de ricotta in een bakje en kluts hier het ei doorheen samen met de Italiaanse kruiden. Snijd de ui in kleine stukjes. Rul dan het kipgehakt in een pan samen met de knoflook, ui, peper en zout tot het gaar is. (kipgehakt blijft witter dan gewoon gehakt)

Snijd de paprika in kleine stukjes en schaaf de courgette met een kaasschaaf of mandoline in dunne lange plakken.

Vet de ovenschaal in met een beetje boter. Maak laagjes in de ovenschaal van courgette, tomaat, paprika, ricotta, kipgehakt en dan weer courgette, tomaat etc…

Strooi de Parmezaanse kaas eroverheen en zet de lasagne 35 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Eet smakelijk!

 

Liefs, Cynthia

 

Instagram: @cynthiahouben_

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.