13 sep 3 x HEALTHY ANDIJVIE RECEPTEN
Het advies is om minimaal 250 gram groenten te eten. Het liefst zelfs nog wat meer tegenwoordig! Daarbij is variatie in groenten belangrijk voor de verschillende voedingsstoffen. Maar hoe krijg je dit nou op een lekkere manier allemaal binnen? Vandaag hebben we 3 recepten voor je met de gezonde groente andijvie!
WAAR IS ANDIJVIE GOED VOOR?
Andijvie is een bladgroente die rijk is aan vitamine C, vitamine A & verschillende mineralen. We kennen andijvie vaak van de bekende andijvie stampot. Maar de groenten kun je natuurlijk nog op veel meer manieren klaarmaken!
Je kunt de groente rauw en gekookt eten. Ook drinken sommige mensen andijviesap. Het is een knapperige groente die o.a. goed is voor de botten, de ogen, de huid en de hersenen.
MOSTERDKIP MET ANDIJVIEPUREE
Gewone aardappelpuree is zo saai. Doe er wat andijvie doorheen! Door de crème fraîche die erdoorheen zit en het krokante laagje op de kip ervaar je een verrassende bite! Ben je vegetarisch? Dan vervang je de kip gewoon door een krokante vega variant.
Bereidingstijd: 15 minuten
PASTA MET PAPRIKA, TOMATEN, FETA & ANDIJVIE
Deze heerlijke pasta is zowel warm als koud lekker. Wil je de pasta extra macro-friendly maken? Dan gebruik je bijvoorbeeld volkoren pasta en magere kaas. Eet je geen kaas, dan kun je dat vervangen met pijnboompitjes of noten naar keuze.
Bereidingstijd 10-20 minuten
Deze heerlijke salade vonden we op Simone’s Kitchen! Lekker als lichte lunch of bij een hoofdmaaltijd. Maak ook de frisse sinaasappeldressing erbij en je hebt binnen no time een healthy gerecht op tafel staan.
Bereidingstijd: 5 – 10 minuten
No Comments