gymjunkie van de week

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – SILVIO

Wat een prestatie! Silvio is maar liefst 110 kilo afgevallen en komt van ver. Hij heeft vol overtuiging de knop omgezet en is met de volle 100% voor zijn doel gegaan. Wij vinden hem enorme inspiratie. Hij neemt je mee in zijn verhaal, waar het allemaal begon en hoe het er nu voor staat.

Hi Gymjunkies!

Ik ben Silvio, 23 jaar uit Utrecht, in het dagelijks leven ben ik actief in de fitness branche als personal trainer met mijn eigen bedrijf Fit met Sil. De komende 10 minuten neem ik jullie mee in mijn verhaal waarin ik maar liefst 110 kilo ben afgevallen! Hopelijk inspireert en motiveert het velen van jullie!

HOE HET BEGON

Als kinds af aan was ik altijd iets zwaarder dan de rest, niet zo ernstig om er echt zorgen om te maken. ik zat tenslotte nog de groei ik was pas (1.68 m). Sporten deed ik heel veel! Vier keer per week inclusief wedstrijden was normaal. Als kind zijnde hield ik gewoon heel erg van eten. Ik vond zo ook mijn troost erbij na het overlijden van mijn beste vriend en oma. Tegelijkertijd was mijn broer ernstig ziek hij had een hersentumor op zijn hypofyse.

Hierdoor waren mijn ouders een paar jaar bijna elke dag in het ziekenhuis met mijn broer, deze periode viel heel zwaar op ons als gezin zijnde. Hierdoor viel ik een beetje op de achtergrond, wat natuurlijk heel logisch is! Met mij als persoon ging het mentaal niet zo goed destijds. Ik was heel erg in mezelf gekeerd als iemand vroeg hoe het met mij ging, antwoorde ik altijd met: ‘het gaat wel goed’. Ik had een muur om mij heen gebouwd om alle pijn te ontlopen. Niet gedacht dat het later tien keer zo hard terug zou komen.

gymjunkie van de week

BREEKPUNT

Het moment dat het echt snel bergafwaarts ging met mijn gezondheid was toen ik een scooter ongeluk kreeg. Ik had geen voorrang gekregen van een bestelbus en reed met volle vaart in de zijkant van de bus. De gevolgen van het ongeluk waren enorm. Ik had een open bot fractuur in mijn onderarm, tussenwervelschijven in mijn rug waren scheef. Mijn linkerbeen weefsel doormidden gesneden, met als gevolg dat ik er niks meer in voelde. Lichamelijk lag ik in puin.. Ook moest opnieuw leren lopen want dat deed ik alleen nog maar scheef.

Dit had zo’n impact op alles wat ik deed ik mijn dagelijks leven. Ik moest stoppen met sport en bepaalde hobby’s. De weegschaal schoot na mijn ongeluk alleen maar omhoog. Ik raakte in zo’n diepe dal en kreeg steeds meer het gevoel dat er geen uitweg was.

gymjunkie van de week

Ik vond mijn troost steeds meer in eten en gamen. Ik sloot mijzelf af van de realiteit want die wilde ik niet onder ogen zien. Ook met mijn gezondheid ging het steeds slechter. Mijn darmen stopte met werken of waren overprikkeld. Ik sliep nog maar 6 uur per dag had totaal geen levenslust. Ik kreeg echt het gevoel dat ik leefde om te leven. Elke dag voelde als een strijd tegen mezelf. Ik had er simpelweg gewoon geen zin meer in. De persoon die ik was wilde ik gewoon niet zijn. Op een gegeven moment woog ik op mijn top 205 kilo op 20-jarige leeftijd.

Na zoveel jaar mijzelf groot te houden brak ik. Ik kon het gewoon niet meer en zag helemaal nergens een uitweg. Het moment dat ik voor het eerst echt over mijn gevoelens ging praten, stopte ik maar niet met huilen. Het voelde alsof er een baksteen in mijn keel vast zat.

gymjunkie van de week

ULTIMATUM

Ik was er helemaal klaar mee! Met toestemming van mijn ouders stopte ik met elke soort verplichting die ik had (studie, werk, financieel). Als ik dit echt waar wilde gaan maken moest mijn volle focus op mezelf liggen.

De eerste dag dat ik de sportschool in liep had ik echt het gevoel dat alle ogen op mij gericht waren, maar dat weerhield me zeker niet. Ik had een doel en die moest ik halen! Als persoon zijnde heb ik echt de mentaliteit van alles of niets. Elke dag was ik te vinden in de sportschool, minstens 3 uur per dag. Dan kwam ik thuis en ging ik door met trainen op de bokszak. Vervolgens was ik daar klaar mee ging ik op YouTube filmpjes kijken over technieken en mijn training voorbereiden voor de volgende dag. Ik had voor mezelf besloten dat ik pas na een maand op de weegschaal ging staan omdat je zeker in het begin als een raket afvalt en ook omdat je veel vocht vasthoudt.

gymjunkie van de week

VELOVERSCHOT

 Na zo veel kilo’s kwijt te zijn had ik heel erg last van veloverschot rondom mijn gehele lichaam. Rond mijn schaamstreek en rug had ik 10 cm aan veloverschot. En ook rondom mijn borst is het gaan zakken. Het was best wel moeilijk voor mij om dit te zien. Dan heb je zo hard je best gedaan en dan is dit het resultaat. Dit weerhield mij niet om gewoon mijn ding te doen. Ik was trots en dat liet ik graag zien op het strand.

Toch wilde ik graag ondanks al het zelfvertrouwen dat ik had opgebouwd graag een strak lichaam en ging ik langs verschillende ziekenhuizen, praten met chirurgen over de mogelijkheden. Mijn lichaam zou nooit meer natuurlijk herstellen werd mij verteld omdat het al zo uitgerekt was. Na een proces van een half jaar werd de aanvraag ingediend bij de zorgverzekeraar. Helaas wilde mijn zorgverzekeraar niets betalen en raakte we in een geschil van een half jaar. Wat uiteindelijk voorgelegd was bij de geschillencommissie en ik helaas verloren had. Dit had allemaal zo’n mentale impact voor me maar ik hield me sterk. Mijn moeder zegt altijd: ‘komt het niet linksom dan rechtsom’.

LITTEKENS MET EEN MOOI VERHAAL

Vorig jaar ontmoette ik een chirurg die gespecialiseerd is in lower body lifts. Zij heeft echt mijn leven compleet veranderd. Vanaf het begin had ik een heel goed gevoel bij haar als mijn chirurg. Vooral omdat dit best wel een zware operatie is vind ik dat belangrijk. Mijn operatie zou plaatsvinden begin december in het Stuivenberg ziekenhuis in België. Helaas door beperkte opnames door het virus werd dat verplaats naar 19 januari.

Het is nu twee maanden geleden sinds mijn operatie en ik voel me zo top! Ze hebben 4.5 kilo aan vel weggehaald. Alles voelt zo anders en heb meer bewegingsvrijheid dan ooit. Ik kan niet wachten om weer anderen te kunnen trainen en zelf ook weer! Merk wel echt dat het lastig is voor mij om drie maanden niet te kunnen sporten of training te geven. Gelukkig mag ik bijna weer aan de slag.

gymjunkie van de week

DIT IS PAS HET BEGIN

Mijn doel is om met mijn verhaal mensen te kunnen helpen en dezelfde passie overbrengen om jezelf te verbeteren. Ookal sta je net zoals ik ver van je doel dat het bijna onmogelijk lijkt om het te behalen, toch zal het lukken als je iedere dag 100% geeft! Mijn volgend doel is om in het tijdschrift Mens Health te komen. Met de mentaliteit van afgelopen jaren komt dat vast goed!

Website: www.fitmetsil.nl

Je kunt Silvio ook volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

2 Reactie's
 • Felix van Dijk
  Geplaatst op 14:10h, 13 april Beantwoorden

  Helemaal gemotiveerd na het lezen van deze blog om af te vallen. Wat een kanjer die Silvio! Als een raket die crosstrainer op! 🙂

  • Gymjunkies
   Geplaatst op 08:15h, 14 april Beantwoorden

   Wat een leuke reactie en mooi om te horen dat dit je zo gemotiveerd heeft! Wij zijn ook erg trots op hem. 🤩💪🏼

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.