gymjunkie

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – MARIËLLE

Van topsporter naar overgewicht, naar maar liefst 30 kilo afgevallen. Dit is het verhaal van Mariëlle. Wat zijn we ontzettend trots op haar en enorm dankbaar dat ze haar verhaal met ons wilt delen.

Hoi lieve Gymjunkies!

Mijn naam is Mariëlle. Ik ben 25 jaar oud en werk fulltime als tandartsassistent. Ik neem jullie graag even mee in mijn leven en de strijd tegen de kilo’s. Op jonge leeftijd ben ik begonnen met de sport judo. Dit bleek zo goed uit te pakken dat ik dag in, dag uit trainde op hoog niveau, een échte topsport dus. Daarnaast veel hardlopen, krachttraining, trainingsstages en elk weekend een nationaal of internationaal toernooi. Ik was afgetraind en woog 65 kilo. Ik kreeg advies van een diëtiste om mijn voeding perfect aan te sluiten op mijn topsport want in de judowereld zit je in gewichtsklasse. Het was dan ook heel belangrijk om je daar aan te houden. Je wilde niet in een hogere gewichtsklasse terecht komen want dan kreeg je tegenstanders met hele andere gewichten.

gymjunkie

STOPPEN MET TOPSPORT

Totdat ik meerdere blessures kreeg aan mijn schouder. Ik stopte op 16 jarige leeftijd na jaren intensief trainen en viel ik in een soort gat. Want wat moest ik ineens met al die vrije tijd? Ik koos ervoor om veel leuke dingen te gaan doen. Vooral uiteten gaan want daar had ik destijds nooit tijd voor. Langzaam maar toch begonnen de kilo’s er aan te komen. Echter zag ik dit niet of wilde ik dit niet zien. Als ik maat 36 of 38 niet meer paste dan kocht ik toch gewoon iets groters? Die maten kloppen toch niet altijd. Soms valt iets gewoon klein uit zei ik altijd tegen mijzelf. Ik wilde niet inzien dat ik niet meer de afgetrainde ik was.

gymjunkie

IK SCHROK VAN MEZELF

September 2019 ging ik voor de allereerste keer en middag waterskiën. Dit moest uiteraard gefilmd worden. Nadat ik achteraf de filmpjes terug keek ben ik zo ontzettend van mijzelf geschrokken dat ik hier absoluut verandering in moest brengen. Ik moest afvallen want deze situatie was niet meer gezond. Ik was toen 24 jaar en voelde me niet meer happy in mijn eigen lichaam. Ik heb mijzelf aangemeld bij de sportschool en heb na jaren voor het eerst weer op een weegschaal gestaan. Dat was een harde klap: 119.1 kilo gaf hij aan, obesitas… Alle waardes waren veel te hoog en ontzettend ongezond!

gymjunkie

KRACHTTRAINING

Persoonlijk vind ik cardio niet echt leuk dus ik ben begonnen met krachttrainen. Met hulp vanuit de sportschool heb ik mijn voeding volledig aangepast en ben ik ontzettend veel water gaan drinken en veel eiwitten gaan nemen, aangezien ik aan krachttraining deed. Ik zocht filmpjes op van workouts en ben gelijk keihard 5-6 x per week gaan krachttrainen. Ik maakte regelmatig foto’s om mezelf gemotiveerd te houden op het moment dat ik er geen zin meer in had. Dan kon ik zien waar ik al vandaan was gekomen en dat hield me dan weer op het juiste pad. Inmiddels ben ik 30 kilo afgevallen sinds september 2019. Het belangrijkste maar ook het moeilijkste was mezelf accepteren zoals ik ben. Je moet eerst van je lichaam houden voordat je resultaat kunt boeken. Want geloof me, elke stap is er één dichter naar je resultaat!

gymjunkie

TOT SLOT

Ik ben ontzettend trots op mezelf als ik zie waar ik vandaan kom. Je veranderd niet alleen lichamelijk maar ook mentaal. Ik ben niet snel meer moe, heb geen lichamelijke klachten meer en heb weer zin om leuke kleding aan te schaffen. Nu we in lockdown zitten probeer ik thuis toch wat krachtoefeningen te blijven doen, maar kan niet wachten om snel weer aan de slag te kunnen in de sportschool!

Heel veel liefs, Mariëlle

Je kunt Mariëlle volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.