gymjunkie van de week

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – LOTTE

Wat een doorzetter is Lotte. Ze is maar liefst 33kg afgevallen! Dit alles door in zichzelf te geloven. Ze wil iedereen inspireren & voelt zich positief over de toekomst. 

Ik zou toch nooit, slank of normaal worden, dus waarom proberen? Dik is hoe ik ben. Het lukt toch nooit. Nu ben ik 4,5 maand verder en ben ik al 33 kg afgevallen. Mijn naam is Lotte en dit is mijn verhaal.

Ik ben altijd al wat molliger geweest en heb mijzelf altijd dik gevonden. Dit heeft mij altijd erg onzeker gemaakt, nieuwe vrienden maken, feestjes, daten, nieuwe dingen proberen met mensen die ik niet ken. Ik volgde veel body postivity accounts op Instagram en had besloten dat ik mijzelf ook goed in mijn eigen lijf wilde voelen.  Die meiden op Instagram konden het ook, dus ik ook. Maar elk jaar bleven er maar kilo’s bijkomen en ik bleef ontevreden over mijn uiterlijk en gewicht. Tot dat ik op een dag besloot dat het klaar was en dat ik niet zo verder kon…

gymjunkie van de week

Doodongelukkig in het buitenland

Ik ben reisleiding van beroep, daardoor zit ik bijna het hele jaar in het buitenland. Werken, feestjes, lekker eten, erop uit met vrienden, kortom een heleboel gezelligheid. Maar ik begon mij steeds slechter te voelen over mijn uiterlijk en gewicht. Ik kon geen kleding kopen, want in de ‘normale’ winkels paste ik de kleren niet en online shoppen kon niet in het buitenland. Tijdens het uitgaan dronk ik veel, zodat ik niet zo onzeker was over mijn uiterlijk en ik wat losser werd. Normaal kon ik dit vervelende gevoel van mij afschudden, maar het gevoel werd alleen maar versterkt. Drie maanden later en ik had me nog nooit zo ontzettend ongelukkig gevoeld over hoe ik eruitzag.

Aan het einde van mijn seizoen besloot op vakantie te gaan naar het buureiland, daar zat een vriendin van mij.  Deze vriendin was zelf ook veel afgevallen, dus ik vroeg haar om advies. Ze vertelde mij over een bepaald dieet, ik was sceptisch, maar ach wat had ik te verliezen? Slechter dat dit kon het toch niet worden. Dus ik besloot het een kans te geven, één maand ging ik het dieet het serieus proberen beloofde ik mezelf.

gymjunkie van de week

Het 1 op 1 dieet

Zaterdag, 4 dagen nadat ik geland was in Nederland zou ik naar de gewichtsconsulent gaan. De afspraak stond al gepland. Daar ontmoette ik mijn gewicht consulente, waar ik nog steeds hele steun van krijg tot op de dag van vandaag.

Mijn doel was 20 kg afvallen. Mijn consulent vroeg wat ik nog meer wilde bereiken. Waarop ik antwoordde “ik wil in de Zara kunnen winkelen en ik wil kunnen shoppen in de stad net zoals andere meiden van mijn leeftijd”. Mijn consulente verzekerde me dat dit zeker ging lukken.

De eerste twee weken waren moeilijk. Mijn lichaam moest afkicken van alle frisdrank, ongezonde snacks en maaltijden die ik normaal at.

Achteraf ben ik heel blij dat ik ben begonnen met dit dieet. Ik kon gevarieerd blijven eten en heb nooit een hongergevoel gehad.

gymjunkie van de week

Wandelen was de eerste stap

Ik was zo gemotiveerd en ik zou niet alleen het dieet gaan doen. Bewegen en sport, was nooit helemaal mijn ding, 5 minuten lopen was al te ver.  Maar sport en beweging hoorde erbij vond ik. Gelijk een abonnement voor de sportschool, was nog iets te veel commitment, dus ik besloot te gaan wandelen.

Mijn stiefmoeder wandelde elke ochtend en ik ging elke ochtend mee. Dit waren geen verre afstanden, meestal een rondje van 3,5 kilometer. Ik vond het heerlijk en kan inmiddels het wandelen niet meer missen.

Een paar weken later stond ik toch in de sportschool. Spannend vond ik het, zouden mensen mij raar aankijken? Daar staat er weer één hoor, een dikkerd die wil afvallen. Gelukkig was dit totaal niet het geval en ben ik heel fijn begeleid door de trainers van de sportschool en hing er altijd gezellige en fijne sfeer! In het begin vond ik het zwaar, maar ook de sportschool begon ik steeds leuker te vinden. Ik ging trouw 3 keer per week en begon resultaat te zien! Inmiddels kan ook dit niet meer missen in mijn wekelijkse routine.

Instagram

Daarnaast heb ik vanaf het moment dat ik begon met afvallen, alles gedeeld op mijn Instagram. Dit vond ik toch spannend, want als ik faalde, zou iedereen het weten. Maar het voelde ook als een stok achter de deur. Toen ik mijn eerste voor en na foto op Facebook en Instagram foto online zette, kreeg ik daar zoveel mooie en lieve reacties op. Dit motiveerde mij alleen maar meer. Ik wist het zeker, deze keer zou ik niet opgeven!

Als in de spiegel kijk, zie ik geen verschil

Nu zijn we 4,5 maand verder en ben ik 33 kilo afgevallen. Ik ben ontzettend trots op mezelf en heb mijn eigen verwachtingen overtroffen. Wel ben ik nog hard bezig met mijn eigen zelfbeeld, dit blijft toch lastig. In de spiegel zie ik altijd nog “dikke Lotte” staan. Alleen als ik foto’s naast elkaar hou, zie ik het verschil. Hier heb ik het soms nog moeilijk mee.

gymjunkie van de week

Het corona virus

Inmiddels ben ik zoveel afgevallen, dat mijn dagelijkse outfit bestaat uit een joggingsbroek of legging. De meeste kleren in mijn kast zijn veel te groot. Begin april zou ik gaan winkelen in Rotterdam, eindelijk in ‘echte winkels shoppen’ en niet alleen online. Door het corona virus is dit helaas nog even uitgesteld.

Dit is niet het enige wat is uitgesteld. Ik zou half april vertrekken om voor een lange periode naar het buitenland te gaan voor mijn werk. Doordat ik momenteel geen inkomsten heb, heb ik besloten om tijdelijk te stoppen met het dieet en probeer ik in het afvallen mijn eigen weg te vinden. Dit is nog wel even zoeken, maar ik kom er wel.

Doordat ik nu veel tijd heb, probeer ik niet bij te pakken neer te zitten. Ik zie dit als een kans om extra hard aan mijzelf te werken. De sportschool is dicht, dus ik probeer thuis workouts te doen, ik ben begonnen met hardlopen en mijn wandelrondjes zijn nu tussen de 5-10 km elke dag. Ook heb ik nu lekker veel tijd om te koken, wat ik superleuk vind om te doen!

Work in progress

Mijn verhaal is nog niet af. Ik wil graag nog 15 à 20 kg afvallen, ik wil meer conditie opbouwen en fitter worden. Om die kilo’s nog te verliezen ga ik nu starten met het Gymjunkie Lifestyle Plan! Ik hoop over een paar maanden flink wat vooruitgang geboekt te hebben, daar ga ik voor. Via gastblogs ga ik jullie op de hoogte houden. Wil je ook graag mee doen met het plan? Dan kun je het bestellen met 10% korting gebruik dan de code ”Lotte10”. 

Ik hoop ook dat door mijn verhaal inspirerend en motiverend is voor andere. Het is niet onmogelijk. Geloof in jezelf! Ik kan het, dus jij ook, zolang je er maar de volle 100% voor gaat. Kleine stapjes vormen vanzelf een grote stap vooruit.

Ben je benieuwd naar mijn weg naar een gezondere en fittere ik? Of wil je mij graag iets vragen? Volg mij dan op Instagram.

 

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.