gymjunkie

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – KJELL

Het kan dus wel, zolang je ergens maar hard voor werkt. Dat is Kjell zeker gelukt. Hij is maar liefst 20 kilo kwijt geraakt! Hij ruilde het gamen in voor de sportschool en geniet nu van zijn actieve leven samen met zijn vriendin Jenthe. 

Hoi,

Ik zal me kort even voorstellen. Ik ben Kjell, 34 jaar en een echte Gymjunkie (geworden). Vroeger spendeerde ik mijn dagen achter de playstation en propte me vol met junkfood. Zo ging er iedere vrijdag een kilo lasagne naar binnen, gevolgd door een liter cola en iets later nog wat snoepjes.

Het is mogelijk!

Op een bepaald moment besloot ik toch maar eens te gaan sporten en heb ik een abonnement genomen bij de plaatselijk gym. Niet onmiddellijk met het idee om heel wat kilo’s kwijt te raken maar meer om mijn conditie wat te verbeteren. Dus begon ik wat cardio te doen en een beetje gewichten te tillen. Al snel kreeg ik de smaak te pakken en zag ik de eerste resultaten.

Hoe meer ik trainde, hoe meer ik me ook bewust was dat het echt wel mogelijk was. Ik zag vaak voor en na foto’s in het begin en dacht toen dat al die mensen iets bijzonders hadden (goede genen) en dat zoiets voor mij niet haalbaar was.

Tot ik dus die eerste kleine veranderingen zag. Toen merkte ik dat die inspanningen in de gym en aan de eettafel echt werkte. Ik besloot me ervoor in te zetten en ben uiteindelijk een 20-tal kilo’s kwijt geraakt.
Dit proces leerde me ook enorm veel over andere zaken in het leven. Vaak lijkt wat iemand heeft of doet zo onbereikbaar. Ik zag en zie nog altijd veel mensen rondom me heen met zoveel mogelijkheden die er niets mee doen omdat ze denken dat ze X of Y toch niet kunnen bereiken. Onmiddellijk stoppen hun dromen daar, zonder dat ze er ooit aan begonnen zijn.

gymjunkie

Mijn reis

Wat deze reis mij geleerd heeft is dat iedereen het kan, dat als je ergens echt hard voor werkt je wel ergens komt. Sinds mijn transformatie merk ik ook dat ik veel meer energie heb dankzij het sporten en goed eten. De laatste jaren heb ik me wat minder op de gym gestort en ben ik me meer gaan bezig houden met Muay Thai. Deze vechtsport heeft me ook geleerd hoe ik mijn grenzen kan verleggen en die uitdaging heb ik wel nodig. Mocht mijn vroegere, gamende lasagne-etende ik, mezelf nu terugzien zou die er niets van begrijpen. Toen was een uitdaging voor mij een zo hoog mogelijke score te behalen op een spelletje “call of duty” 😊

Sinds kortere tijd heb ik daarnaast dan nog acrobatie mee opgepikt samen met mijn vriendin Jenthe Van Houdt. Zij is 4-voudig Europees Kampioen in acrobatisch dansen.  Mijn gym en Muay Thai passie heb ik doorgegeven aan haar en zij heeft mij de acrobatie geleerd.

gymjunkie

Levenslessen

Als afsluiter wil ik nog zeggen dat de lessen die ik geleerd heb uit mijn transformatie dat ik deze voor altijd mee neem in alle aspecten van mijn leven. Ik kan het dus iedereen aanraden om het beste van zichzelf te maken lichamelijk en mentaal!

Groetjes,

Kjell

Je kunt Kjell volgen via Instagram.

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.