gymjunkie van de week karin

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – KARIN

Elke week kiezen wij een Gymjunkie van de week uit. Deze week is dat Karin! Ze is 27 kilo afgevallen en startte haar journey naar een gezondere levensstijl 11 jaar geleden. Ze heeft een enorme transformatie ondergaan, op fysiek en mentaal gebied en voelt zich fitter en slanker dan ooit! Laat je vooral inspireren en motiveren door haar verhaal.

Ik weet eigenlijk niet anders dan dat ik altijd zwaarder was dan anderen, in mijn ogen was ik altijd de dikste en de breedste van iedereen. Ik kom uit een familie waarin eigenlijk iedereen stevig gebouwd is. Mijn moeder was ook altijd wel met een dieet bezig en nam mij als ongeveer 18 jarige voor het eerst mee naar een dieetclubje.

Als kind en tiener deed ik aan wedstrijdzwemmen, gym, surfen, tennis, (step)aerobics en toen ik wat ouder was zat ik graag op een spinningbike en liep ik hard. Momenteel Crossfit ik alweer een aantal jaar . Sport was altijd al belangrijk in mijn leven.

CRASHDIEET

Na de geboorte van mijn beide kinderen (in 2001 en 2004) was ik in 2010, op 37 jarige leeftijd, qua gewicht wel op mijn zwaarst. Met twee jonge kinderen en een man die veel van huis is door zijn werk als zeeman, kwam ik niet echt aan sporten toe en ook snoepte ik te veel. Er moest echt wat gebeuren en wel snel ook! Ik was zo ongelukkig met mijn lijf en spiegelbeeld.

Ik maakte toen de keuze om een crashdieet te volgen. Ook begon ik met hardlopen, intervaltraining en duurlopen van 10-15 km. Deze combi zorgde ervoor dat ik in no time 30 kg afviel. Dit was natuurlijk heel fijn, maar het was echt tijdelijk want in de loop van de jaren kwam ik toch weer bijna 20 kg aan. Met een crash dieet van alleen shakes en repen val je alleen af, maar je verandert je eetpatroon niet. Tevens moest ik het hardlopen op een gegeven moment ook staken door een langdurige knieblessure.

CROSSFIT

Iets meer dan 6 jaar geleden startte ik weer met sporten in een net geopende Crossfitbox in Zuidwolde. Hier werd toen door de eigenaresse naast Crossfit ook RPM en Grit gegeven. Met de laatste 2 begon ik in de box, Crossfit leek me namelijk veel te heftig. Wanneer ik op de RPM bike zat zag ik nl al die Crossfitters helemaal stuk gaan. Ik dacht dat ga ik nooit kunnen en vooral ook nooit durven. Na een aantal maanden werden de RPM bikes verkocht i.v.m. ruimtegebrek en toen heb ik toch de switch naar Crossfit gemaakt. Wauw wat was dit leuk!

gymjunkie van de week karin

Crossfit is een combinatie van krachttraining, cardio en gymnastics. Krachttraining is wel mijn favoriet. In de loop van de tijd ben ik cardio ook heel erg leuk ben gaan vinden, dit komt ook zeker omdat dit me steeds gemakkelijker af gaat. Gymnastics is niet mijn sterkste kant. We hebben een toffe box met goede coaches en veel leuke mensen om samen mee te trainen. We trainen elke dag een andere spiergroep, hierdoor verveelt het eigenlijk nooit. Een training bestaat gewoonlijk uit 3 blokken; de warming up, een strength en een metcon. Door het consequent trainen en de verandering van mijn eetpatroon viel ik weer af. Mijn lijf veranderde; ik werd slanker, sterker en steeds fitter.

LIFE CHANGING

In de box werd ook geregeld informatie gegeven over voeding. Zo leerde coach Nadine mij om via een app mijn voeding bij te houden en te eten naar mijn ingestelde calorieën en macro’s. De combi van voeding tracken en Crossfit werkte voor mij super goed. Het bewust worden en zijn van wat je op een dag allemaal naar binnen werkt is heel verhelderend, maar zeer zeker ook heel confronterend.

BUIKWANDCORRECTIE EN PLASTISCHE CHIRURGIE

Begin 2019 heb ik de beslissing genomen om een buikwandcorrectie te laten doen. Ik ergerde me al jaren aan mijn buik. Mede door het jarenlang overgewicht en twee zwangerschappen was deze zo lelijk geworden. En door het afvallen had ik echt te veel vel over. De enige manier om van het overtollige vel af te komen was een operatie. Met trainen krijg je dat echt niet weg. Dit wordt vaak wel gedacht en uitgesproken, maar helaas werkt dan niet zo.

Ik ging op onderzoek naar verschillende klinieken en vergeleek ervaringen en resultaten van diverse plastisch chirurgen. In maart 2019 had ik mijn eerste afspraak met een van de plastisch chirurgen van de Velthuiskliniek in Velp. Na een paar goede gesprekken en duidelijk gemaakte afspraken lag ik op 22 november vol vertrouwen op de operatietafel van Drs. Wiebren van den Berg om een buikwandcorrectie met liposuctie van bovenbuik en flanken te ondergaan.

Voor de operatie was ik nog een aantal kilo’s afgevallen, dit zou zeker ook een mooier en eindresultaat geven. Ik had enorm veel getraind om zo fit mogelijk de operatie in te gaan. Ik denk zeker dat ik hier profijt van heb gehad tijdens mijn herstel na de operatie. En het resultaat was magnifiek, al vanaf de eerste keer dat ik mijn nieuwe buik zag. Een betere keuze had ik niet kunnen maken.

gymjunkie van de week karin

NA DE OPERATIE

Na 6.5 week begon ik weer voorzichtig met trainen in de box. Mijn coach had een speciaal schema voor mij gemaakt om rustig op te bouwen. Na 9 weken trainde ik weer, met zo nodig eerst nog wat aanpassingen, mee met mijn Crossfit buddies. Conditioneel had ik amper ingeleverd na de operatie en daarna ging het alleen maar beter met trainen. Momenteel train ik gemiddeld 4 keer per week, maar het gebeurt ook vaak genoeg dat ik er 5 keer ben. Door de Corona maatregelen zijn we momenteel echt beperkter met wat we kunnen qua trainen, maar wanneer ik de mogelijkheid heb en het weer het toelaat, kan je me buiten op de parkeerplaats van de box zien trainen.

Na de operatie viel ik ook nog weer een aantal kilo’s af. Momenteel ben ik 27 kilo lichter dan dat ik op mijn hoogste gewicht was in 2010. Het gewicht wat ik nu heb bereikt heb vind ik goed, dit past prima bij mij. Nog steeds track ik al mijn eten in de app, maar ben wel soepeler geworden. Ik weet van mezelf dat ik na een dag dat ik minder streng ben geweest dat ik de volgende dag mijn gezonde eetgewoonte gelijk weer kan oppakken.

MIND CHANGING

Mijn buik is prachtig plat geworden. Ik zie zelfs door het trainen mijn buikspieren verschijnen! Vol trots kan ik nu kijken naar mijn spiegelbeeld. Hier moest ik echt wel aan wennen. In mijn hoofd had ik nog steeds die lelijke buik en die kilo’s extra. Wanneer ik kleren ging passen pakte ik eerst nog een maatje XL, terwijl een maatje M nu vaak groot genoeg is.

Na jaren een echt negatief zelfbeeld te hebben gehad moest ik echt een mind change ondergaan om te zien en te geloven dat het nu goed is. Ik heb daar uiteindelijk hulp van een coach bij gehad om te kunnen genieten van mijn nieuwe beeld. Nu kan ik dan ook oprecht trots zijn op mezelf en wat ik bereikt heb.

gymjunkie van de week karin

TOT SLOT

Wat ik wel geleerd heb de afgelopen jaren is dat alles, maar dan ook echt alles moet kloppen in en om je heen voordat je missie wil slagen. Lukt het niet bij een eerste poging dan komt er wel een volgende. Er komt ooit een moment dat de je de knop definitief kan omzetten.

Ik word binnenkort 48, maar ik zeg altijd (met een dikke knipoog natuurlijk) dat ik me eigenlijk 28 voel. Maar eerlijk, ik ben fitter en slanker dan ooit! En wat zegt leeftijd dan eigenlijk? Wil jij me graag volgen? Dat kan via Instagram.

Liefs, Karin.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.