gymjunkie van de week

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – JOANNE

Wat een power vrouw is Joanne! Ze volgt sinds een korte tijd het Gymjunkie Lifestyle Plan en is al meer dan 10 kilo afgevallen. Ze heeft veel meegemaakt, maar toch hielt ze haar hoofd boven water. Nu is ze getransformeerd in een prachtige vrouw met een ijzersterke mindset!

Hoi lieve allemaal,

Gymjunkies heeft mij gevraagd of ik mijn voortgang met jullie wil delen, en dat wil ik heel graag! Allereerst ben ik iedereen van Gymjunkies ontzettend dankbaar voor het feit dat ik eindelijk een gezonde relatie met voeding ontwikkeld heb en dat ik al zo’n verschil bij mezelf mag waarnemen. Ik ben inmiddels 10.5 kilo kwijt en voel me beter dan ooit tevoren!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Joanne Elzinga, ik ben 25 jaar en werk als begeleider intensieve zorg op een woongroep voor mensen met een verstandelijke (en soms ook lichamelijke) beperking. Daarnaast ben ik PGB-begeleider van een super leuk jochie van 10 jaar; Jaron.

Vroeger als jongere meid maakten mensen zich regelmatig zorgen om mijn gewicht. Niet omdat ik nou “stevig” was, maar juist in tegendeel. Mensen noemden mij met enige regelmaat een ‘plank’ en vroegen mij of mijn ouders ik wel genoeg at… Echter kon ik eten wat ik wilde, maar ik kwam geen gram aan.

Pas in mijn puberteit, na mijn start met anticonceptie én wanneer ik op mezelf ging wonen, kwam ik aan. Het leek, in tegenstelling tot voorheen, alsof ik alles wat ik at meteen zag verschijnen in de vorm van een groter lichaam. Vooral mijn buik, billen en benen werden steeds steviger.

gymjunkie

DEPRESSIE

In 2017 is mijn neef (mijn beste vriend) overleden na een eenzijdig auto-ongeluk, verbrak mijn toenmalige vriend onze relatie en was ik alles wat vertrouwd voelde plots kwijt. Ook mezelf, mijn eigen ik was weg. Ik ben depressief geraakt en begon steeds meer te eten. Elke avond at ik frituur/chocolade/chips/pizza of iets anders ongezonds. Ook dronk ik heel erg veel suikerhoudende dranken. Niet eens omdat ik zo’n trek had of omdat ik me dan minder verdrietig voelde (ook al was dat laatste vaak wel mijn excuus) maar vooral omdat het een ‘gewoonte’ geworden was. Ik genoot niet eens meer van mijn eten maar de kilo’s bleven er maar aankomen.

gymjunkie

TERUG NAAR DE BASIS

Ik heb mezelf, na een therapeutische behandeltraject en het zoeken naar mijn eigen identiteit gelukkig weer teruggevonden. Ik ben dan ook back en stronger than ever! Ik heb geleerd mijn grenzen aan te geven, naar mezelf en mijn lichaam te luisteren en trek me niet meer zoveel aan van de mening van anderen.

Wel schrok ik na dit heftige traject énorm van de weegschaal toen ik 99,9 kilo zag verschijnen. Dit heeft voor mij de welbekende knop omgezet. Ik ging me focussen op mijzelf.

gymjunkie

MINDSET

Waar ik mijzelf vroeger bestempelde als dik, lelijk en ongezond, ben ik nu van mezelf gaan houden om wie ik ben. Voorheen startte ik altijd met crashdiëten omdat ik mezelf dik en lelijk vond en na korte tijd stopte ik er ook weer mee omdat het niet vol te houden was. Het verschil met toen en nu? Ik ben nu begonnen met afvallen volgens een leefstijl plan (eindelijk af van die dieet-gedachte!) en val af omdat ik van mezelf houd en mezelf een gezond lijf gun.

Ik ben op 6  december 2020 begonnen met het Gymjunkie Lifestyle Plan en ben tot nu toe 10.5 kilo kwijt! Ik ga rustig verder met mijn reis naar een gezond BMI en geniet ondertussen enorm van alle mooie dingen die het leven te bieden heeft, mét een hapje en een drankje ;).

Zou jij ook ons Gymjunkie Lifestyle Plan willen volgen, dan krijg je als trouwe lezer 10% korting met de code “gymjunkies10”.

gymjunkie

Ik hoop dat ik een motivatie mag zijn voor andere mensen (ook al is het er maar één). Als ik mijn negatieve mindset en kijk op het leven kan omgooien, als ik op een verantwoorde manier kan afvallen; dan kun jij het ook!

Houdt van je lichaam en van jezelf. Je bent uitgegroeid van een kind naar een volwassene, hebt misschien al veel dingen moeten doostaan. Je lijf houdt je al jaren op de been en zal dat waarschijnlijk nog jaren gaan doen. Je bent prachtig en je bent het waard om gezien te worden!

JIJ BENT HET WAARD & JIJ DOET ER TOE! 

Heel veel liefs, Joanne

Je kunt Joanne ook volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.