Gymjunkie van de maand, krachttraining, transformatie

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – JASPER

Jasper inspireert en motiveert veel mensen via Instagram. Speciaal voor Gymjunkies wil hij hier zijn verhaal delen. In een korte tijd heeft hij enorm veel bereikt qua fysiek maar ook mentaal en hij heeft zelfs zijn eigen bedrijf opgezet. Lees hieronder het inspirerende verhaal van Jasper!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Jasper en ben net 20 jaar geworden! Misschien ken je me wel van mijn instagram profiel @jasper4fit waar ik probeer mensen te inspireren, motiveren en informatie over fitness en voeding op deel. Ik wil beginnen met het bedanken van Gymjunkies dat ik mijn verhaal mag delen op deze website!

Gymjunkie van de maand, krachttraining, transformatie

IK WAS ERG ONZEKER

“Vroeger” was ik eigenlijk heel erg dun… Ik kreeg altijd erg vaak te horen dat ik slap was met grapjes als: “vraag maar niet aan Jasper die kan dat toch niet tillen”, “ohja jij wel Jasper, met je gespierde armen”. De opmerkingen waren niet lullig bedoeld (het waren immers vooral mijn vrienden) maar nadat je duizend keer te horen krijgt dat je slap bent begint het toch aan je zelfvertrouwen te knagen.

Gymjunkie van de maand, krachttraining, transformatie

Ik begon mij onzeker te voelen over mijn lichaam. Daarom ben ik begonnen met hardlopen voor een sixpack (ja ik dacht destijds dat je daar een sixpack van kreeg). Nu, 3 jaar later, snap ik dat hardlopen er alleen maar voor zorgde dat ik nog dunner werd en mijn sixpack, die iedereen heeft, beter te zien was omdat ik nog meer vet ging verbranden. Toch was ik erg trots op mijn sixpack.

Helaas begrepen anderen wel dat het kwam omdat ik gewoon heel erg dun was en vonden zij, naar mijn teleurstelling, mijn sixpack minder bijzonder. Uiteindelijk ben ik een keer met een paar vrienden mee gegaan naar de sportschool. Ik vond het niet leuk omdat zij allemaal veel meer gewicht konden liften en ik met geluk een kleine 5 kilo op elk apparaat wist te behalen… Ik ben daarom na dit eerste bezoek niet vaker geweest.

Gymjunkie van de maand, krachttraining, transformatie

MEER ZELFVERTROUWEN

Na een half jaar had ik een lastige periode waarin ik afleiding zocht. Ik werd toen meer actief in de fitness. Ik begon het steeds leuker te vinden en begon ook steeds meer te leren. Op een gegeven moment kregen mensen door dat ik aan fitness deed en er ook op Instagram erg actief mee was. Mensen vonden het vooral grappig en lachte erom, maar ik zag in dat meningen van anderen er niet toe deden. Ook mijn lage zelfvertrouwen in de sportschool, omdat ik daar met mijn grasspriet armen rond liep, deed mij niks meer. We zouden wel eens zien wie er lacht na 3 jaar! Ik begon daarnaast ook al behoorlijk wat progressie te zien!

Gymjunkie van de maand, krachttraining, transformatie

FITNESS IS MEER DAN ALLEEN SPIEREN OPBOUWEN

Sindsdien is mijn hobby uit de hand gelopen en is de sportschool nu een tweede huis geworden. Ik kreeg te horen van mensen dat ik er goed uit zag en sterk was! Ik kreeg eindelijk de dingen te horen die ik graag wilde horen, maar het was voor mij nog niet genoeg. Ik bleef door leren en trainen. Nu drie jaar later heb ik een fysiek weten op te bouwen waar ik enorm trots op ben en heb ik een hele hoop geleerd over fitness en voeding. Mijn zelfvertrouwen is enorm gestegen en ik ben  nu echt een compleet ander persoon. Mijn hele mindset is anders geworden en dat heb ik aan fitness te danken. Fitness is meer voor mij dan gewoon het opbouwen van spieren. Het is ook werken aan de binnenkant en jezelf als persoon.

Gymjunkie van de maand, krachttraining, transformatie

BODYBUILDING

Ik ben nog een stap verder gegaan en ben gaan deelnemen in bodybuilding wedstrijden in de Mens Physique klasse. In 2020 zal ik deelnemen aan het NK junioren. Daarnaast wil ik graag met mijn kennis andere mensen helpen hetzelfde te bereiken als ik. Natuurlijk hoeft niet iedereen een extreem lichaam en wil iedereen mee doen aan bodybuilding wedstrijden. Ik wil mensen helpen het beste uit zichzelf te halen en het lichaam te behalen waar zij trots en zelfverzekerd mee kunnen rond lopen! Daarom heb ik met een vriend van mij (tevens ook mijn wedstrijd coach) samen ons eigen online coaching bedrijf opgezet: “Your Way”.

Gymjunkie van de maand, krachttraining, transformatie

CONCLUSIE

Het was een lange rit van ups en down, maar fitness heeft er voor gezorgd dat ik uit mijn moeilijke situatie ben gekomen, het heeft mij zelfvertrouwen gegeven, mij als persoon positief veranderd, mij geholpen met het creëren van een positieve mindset waarin alles mogelijk is als je er maar hard voor werkt en heeft er voor gezorgd dat niemand meer durft te zeggen dat ik iets niet kan tillen 😉 !

Wil jij Jasper graag blijven volgen? Dat kan via zijn Instagram account @jasper4fit . 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.