fitgirl, inspiratie, transformatie

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – FENNA

Fenna zat in een rollercoaster wat betreft sporten en voeding, maar nu heeft ze haar balans weer terug gevonden. Het gaat nog niet altijd even makkelijk, daar is ze heel eerlijk in, maar ze focust nu vooral op zelfliefde en mindset. Dat gaat je uiteindelijk ver brengen. Vandaag deelt ze haar inspirerende verhaal met ons. 

EVEN KENNIS MAKEN

Hee hoi!! Mijn naam is Fenna, 26 jaar en woonachtig in het mooie Friesland! Mijn fitjourney is een hele lange weg. Je bent niet binnen een paar weken of maanden klaar… Inmiddels is het alweer 5 jaar geleden dat mijn afval proces begon… En wanneer ben je klaar? Wanneer ben je tevreden?

fitgirl, inspiratie, transformatie

DE KNOP MOET OM

Eind 2013 ging bij mij de knop om nadat ik als kind zijnde vaak naar een diëtiste ging omdat ik ‘te zwaar was’. Vanaf jongs af aan zat ik op wedstrijdzwemmen waarvoor ik 4 keer per week fanatiek trainde plus daarnaast had ik geregeld nog een wedstrijd. Ik merkte uiteindelijk dat ik niet verder kwam in de sport en ben op mijn 16de daarom gestopt met wedstrijd zwemmen. Van 4 a 5 keer per week zwemmen naar bijna helemaal niks…

Ik werd lid van de sportschool, maar het enige wat ik deed was af en toe een keer een fietsles, body pump of een zumba-lesje. Op het MBO in de pauze ging ik vaak even naar de winkel met vriendinnen, waar ik een frikandel broodje, een zak chips, chocola, energy drink of wat anders meepakte. Zelf had ik het niet eens door waar ik eigenlijk mee bezig was, maar ik voelde me ontzettend onzeker. Destijds had ik een vriend dus ik vond alles ook wel prima. Na steeds van alles te hebben geprobeerd qua diëten bleek niets te werken en daardoor hield ik het niet vol. Eind 2013 kwam ik in contact met een personal trainer in mijn sportschool. Toen tikte de weegschaal 102,5 kilo aan…

fitgirl, inspiratie, transformatie

fitgirl, inspiratie, transformatie

Na een goed gesprek zou hij mij gaan begeleiden met mijn voeding. Hierbij keken we natuurlijk wat ik het beste kon doen qua sport. De knop ging om en ik was er zo ontzettend klaar mee. Bijna elke dag was ik wel in de sportschool te vinden en soms zelfs wel 2 keer per dag. De eerste kilo’s vlogen eraf en binnen 5 a 6 maanden tijd was ik al 20 kilo kwijt! Ik deed veel cardio en verder deed ik groepslessen; bodypump, grit, fietsen, etc.

KRACHTTRAINING

Het 2e half jaar raakte ik ook de laatste 10 kilo kwijt, waardoor ik dus binnen een jaar tijd 30 kilo was afgevallen! Mijn doel was gehaald, maar op mentaal vlak was ik nog steeds heel erg onzeker.
Ik ontdekte krachttraining, kwam iets aan in kilo’s qua spiermassa maar bleef uiteindelijk een jaar stabiel in gewicht. Omdat ik eigenlijk nooit een opbouw qua voeding heb gehad wist ik niet meer zo goed wat ik moest eten. Wat was nou goed of slecht ? En ik durfde veel producten niet te eten zoals: brood, rijst, pasta etc. Bang om weer aan te komen. Nu had ik eigenlijk een nieuw doel voor ogen… onder de 70 kilo komen! Maar een getal is ook maar een getal…

fitgirl, inspiratie, transformatie

TERUG VAL

Toen ik in 2015 ging samenwonen kwamen er weer een aantal kilo’s bij. Gelukkig greep ik op tijd in, maar ik baalde wel want de weegschaal tikte nu weer 88 kilo weer aan… Dit wilde ik toch niet? Ik heb toen uiteindelijk een dieet gevolgd zodat ik die kilootjes die erbij waren gekomen snel weer kwijt raakte in korte tijd. En dat werkte! Ik tikte de 72 kilo weer aan en mijn lichaam veranderde gigantisch qua shape.

fitgirl, inspiratie, transformatie

ANDERE MENSEN INSPIREREN & MOTIVEREN

De liefde voor sport was ontzettend gegroeid en daar wilde ik meer mee doen. Ik wilde met mijn verhaal en proces ook mensen helpen. Mensen inspireren en motiveren leek me superleuk en daarom ben ik in 2015 een opleiding gestart voor fitnesstrainer! Ik haal voldoening & energie uit sporten en heb een liefde ontwikkeld voor krachttraining & voeding. Momenteel ben ik daarom ook werkzaam in de sportschool als personal trainer, fitnessinstructeur, als front desk medewerker en als groepsles instructeur van RPM (fietsen) & GRIT. Het is een rollercoaster van emoties en merk toch nog wel dat het stukje mindset & zelfliefde nog erg lastig is. Want wanneer is het goed genoeg?

fitgirl, inspiratie, transformatie

BALANS

1.5 jaar geleden heb ik Personal Body Plan gedaan om meer balans in mijn voeding te krijgen en gerichter te gaan trainen. Het bleek dat ik veel te weinig at dus ging in calorieën omhoog en voelde me veel beter. Helaas sloeg ik er helemaal in door… Waardoor het een obsessie werd, ik durfde niet meer uit eten. Woog al mijn eten voerde alles in op een app en mocht absoluut niet buiten het boekje gaan… Dit werd op laatst zo erg dat ik hulp ben gaan zoeken en het bleek dus heel erg te maken te hebben met mijn mindset; het niet goed genoeg zijn, zelfliefde, etc. En dat werd ook veel beïnvloed door sociale media.

Uiteindelijk ben ik daar wel sterker uitgekomen maar ik heb nog best vaak een terug val. Ik geniet nu wel meer van het leven; lekker uiteten, op het terras en mezelf iets lekkers gunnen! Waar ik momenteel mee bezig ben is om gespierder/droger te worden, focus op de billen en schouders en mijn vetpercentage nog iets naar beneden krijgen! Zelf vind ik het super leuk om mensen te inspireren en te motiveren dus check mijn insta: @fenna_wytske <3

“We were born to be real, not to be perfect”

Wil jij graag hulp met je doelen en focussen op voeding & mindset? Dan is het Gymjunkie Lifestyle Plan iets voor jou! Meer informatie vind je hier

Wil je gaan starten? Dan krijg je met de code ”gymjunkies10″ korting. 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.