gymjunkie van de week

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – DAVID

David heeft altijd al van sport gehouden, van kleins af aan is hij al bezig met bewegen en sporten. Fysiek en mentaal heeft hij een prachtige transformatie doorgemaakt. Fitness is zijn passie geworden. Deze week is hij onze Gymjunkie van de week en verteld hij zijn verhaal, om jou te inspireren en te motiveren. We hebben namelijk allemaal de kracht in ons om dit te bereiken!

Hoi mijn naam is David, en vandaag vertel ik jullie graag een beetje meer over mijn passie voor fitness en de transformatie die ik heb doorgemaakt.

Heel mijn leven, al vanaf kleins af aan staat in het teken van sport en bewegen. Eigenlijk vanaf de dag dat ik kon lopen al. In de ochtend zette ik mijn eerste stapjes, in de avond rende ik rondjes. Bewegen is voor mij een enorme uitlaatklep en ondanks dat we allemaal weten dat het natuurlijk flink wat energie kost, geeft het mij diezelfde energie ook weer terug.

KRACHTTRAINING

Na flink wat sporten te hebben beoefend, van schaatsen tot voetballen begon ik rond mijn 18e met fitnessen. Eigenlijk met als doel om wat ondersteunend werk te doen voor het voetballen. Conditietraining en hier en daar wat apparaatjes om fysiek wat sterker te worden. Zonder echt een doel strompelde ik met wat klasgenootjes een beetje rond in de Fit For Free. Zonder kennis van apparatuur kwam het in het begin dus ook vaak uit op wat buikspieroefeningen om daarna wat te lopen op de loopband.

Je moet weten dat ik altijd een vrij tenger en mager mannetje ben geweest. Erg sportief vaardig, maar nooit echt fysiek sterk. Stiekem vond ik het dan ook best interessant om een beetje af te kijken bij de grote jongens die met dumbbells aan het ‘gooien’ waren. Langzamerhand begon ik het een en ander te proberen, begon ik informatie te verschaffen over fitness en de mogelijkheden die het biedt. Toch had ik sterk het gevoel dat het niet voor mijn lichaam was weggelegd om ooit echt spieren te ontwikkelen, maar wie niet waagt wie niet wint.

Eigenlijk ben ik van nature een echte teamsporter, daarom vind ik het nog steeds zo gek dat fitness een grote passie van mij is geworden. Wat zeg ik; een obsessie! Ik heb namelijk uiteindelijk van mijn hobby, mijn werk gemaakt.

Dus.. waar waren we gebleven? Afkijken van de grote jongens in de Fit For Free. Na een jaar schreef ik me uit bij de voetbalclub om mij volledig op fitness te storten. Het abonnement bij de Fit For Free werd ook opgezegd en ik verruilde de Fit For Free voor DE hardcore gym van Den Haag “Kneets Gym’’.

david

MIJN PASSIE

Daar is eigenlijk mijn passie echt begonnen. Omringd door klerenkasten ging een hele nieuwe wereld voor mij open. Langzaam begon ik te zien dat mijn lichaam aan het veranderen was, en daarbij mijn mindset. Je leert veel over jezelf als je zo’n traject in gaat om jezelf te transformeren zoals je zou willen zijn. Vaak is er nogal een vertekend beeld van bodybuilders in het algemeen, hoewel ik toch echt iedereen zou aanraden om zo’n traject met zichzelf aan te gaan. Niet alleen fysiek, maar misschien nog wel meer om het mentale aspect. Soms zeg ik dan ook wel eens: “Fitness is the most ignored form of therapy’’. Een quote die natuurlijk niet van mij komt, maar waar ik wel achter sta.

”HEEL MIJN LEVEN STAAT IN HET TEKEN VAN FITNESS”

Goed, ik voelde en zag dat mijn lichaam begon te veranderen. Onderhand was ik een jaar of 20 en besloot toen dat ik van mijn hobby, mijn werk wilde gaan maken. Zo gezegd, zo gedaan. Ik begon mijn cursisten en kreeg na mijn Fitness A al direct een baan aangeboden bij mijn stagebedrijf. Daar ontwikkelde ik mijzelf als trainer, personal trainer, groepslesinstructeur en HIIT cycle instructeur.

Je kan dus wel zeggen dat heel mijn leven in het teken staat van fitness. Tegenwoordig niet alleen meer bodybuilding maar ook veel Functional Fitness. Als je mij 7 jaar geleden een foto van nu had laten zien en had gezegd dat ik er later zo uit zou komen te zien, had ik je niet geloofd. Ik was erg onzeker over mijn lichaam, zeker omdat ik zoveel kleiner was dan jongens van mijn leeftijd.

david

TOT SLOT

Het mooie aan fitness is dat jij alle touwtjes in handen hebt, en eigenlijk je eigen stukje klei voor je hebt wat je kan boetseren tot je tevreden bent. Daarnaast is het ook een erg ondankbare sport, die veel frustratie en obstakels met zich mee kan brengen. Juist door het doorstaan van dit soort moeilijke periodes leer je veel over jezelf. De meest onzekere mensen kunnen weer krachtig en stabiel worden zonder enige vorm van therapie die eraan te pas is gekomen. Het bewust worden van je lichaam, en bewust zijn dat jij er de baas over bent.

Je kunt David volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.