gymjunkie

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – DAPHNE

WAUW, ongelofelijk knap! Daphne is maar liefst 20 kilo afgevallen. Hoe dit haar is gelukt? Er ging een knop om. Ze deed het nu voor zichzelf en niet meer om anderen tevreden te stellen. Wij bewonderen haar verhaal enorm en zijn dan ook erg trots op haar. Lees hier haar inspirerende verhaal.

Hoi lieve allemaal!

Allereerst dank dank dank, dat ik mijn verhaal mag delen. Super leuk! Ik ben Daphne en ik ben 26 jaar oud. Ik werk in de gehandicaptenzorg en werk hierbij onregelmatige diensten. Voor zover ik me kan herinneren ben ik altijd al te zwaar geweest en heb ik denk ik al tientallen diëten geprobeerd. Van shakes, tot afslankpillen, van koolhydraatarm tot al het andere. Helaas lukte het me nooit om flink af te vallen en om tevreden te zijn met mezelf.

GEPEST

Op school ben ik hier dan ook veel om gepest, ik viel er eigenlijk altijd buiten. Pukkel hier, slechte ogen daar, tanden die niet netjes recht stonden en dan ook nog te dik. Iedereen had er altijd wel iets over te zeggen. Natuurlijk heb ik wel mijn slankere periodes gehad, dit zie ik bijvoorbeeld ook rond de tijd wanneer ik een relatie kreeg met mijn vriend. Dit is nu ruim vijf jaar geleden, sindsdien is er veel veranderd! Ik durf echt wel te zeggen dat ik van eten hou en dat ik een lekkerbek ben. Het liefst ging ik twee keer per week lunchen met vriendinnen en minimaal één keer per week uit eten. En wat ik dan het lekkerste vond? Onbeperkt sushi eten of een all-you-can-eat buffet. Heerlijk!

gymjunkie van de week

KNOP OM

En natuurlijk wist ik wel dat ik te zwaar was, maar ik dacht ach, ik heb m’n grote liefde ontmoet en het lukt me toch niet, dus waarom zou ik het nog proberen? En toch ging dit jaar bij mij de knop om! Na een lange huizenjacht vonden mijn partner en ik ons droomhuis en gingen we allebei officieel uit huis. Dit vond ik voor mij de kans om mijn eigen regie te pakken en om ermee aan de slag te gaan. Tijdens de verbouwing probeerde ik wel al op te letten, maar tussen het klussen door is een broodje van de bakker of een snack wel erg lekker toch? Toen we eenmaal samenwoonden ging de knop echt om. Ik haalde gezonde voedingsmiddelen in huis en liet vooral al het ‘te veel’ staan. Geen broodjes frikadel als lunch, geen drie boterhammen met hagelslag als ontbijt. Nee, yoghurt met muesli en slankere vleeswaren op brood. Het bevalt me top! En zo is het me gelukt om op eigen kracht 20 kg af te vallen. Bizar hé?! Ik kan het zelf nog steeds niet geloven als ik het hardop zeg.

GYMJUNKIE LIFESTYLE PLAN

Die ochtend ben ik ook vier keer op de weegschaal gaan staan, om te kijken of hij het wel zeker wist, maar hij twijfelde geen seconde meer. Dit was voor mij ook het moment om te starten met het Gymjunkie Lifestyle Plan! Ik merkte dat ik vaak hetzelfde at en dat dit me een beetje ging ‘vervelen’. Op Instagram werd ik geïnspireerd om het Gymjunkie Lifestyle Plan aan te schaffen en ik heb nog geen seconde spijt gehad! Nieuwe combinaties qua brood- (of cracker) beleg en hieruit bleek ook dat ik te weinig at. En dit herkende ik wel. Zo ben ik van het alles of niets principe en vind het moeilijk om mezelf juist soms wel dat lekkers te gunnen.

PROCES

Elke week puzzel ik op mijn gemakje met welk dagschema ik ga volgen, ook aan de hand van wat ik nog in huis heb en gewoon waar ik trek in heb. Dat vind ik zo leuk om te doen! Ook heb ik nu mijn eigen mini sportschool op onze zolderverdieping waar ik bijna elke dag los kan gaan. Een hometrainer, roeiapparaat en gewichten heb ik tot mijn beschikking en als kers op de taart woon ik vlakbij een lange dijk en aan de Oude Maas en kan ik heerlijk lopen! Dit is ook tot één van mijn favorieten gaan behoren, uren wandel ik met een ontspannende podcast op. Hoe gelukkig en relaxed ik dan thuis terug kom, is met geen pen te beschrijven.

gymjunkie van de week

TOT SLOT

Waarvoor ik het doe? Voor mezelf. Nooit verwacht dat ik dit ooit nog zou zeggen, want voorheen deed ik het (afvalpogingen) altijd voor anderen. Hoe zouden anderen me zien, wat zou mijn vriend wel niet van me denken? Maar nu doe ik het voor mezelf en voor niemand anders. En ik voel me er heerlijk bij. De eerste 20 kg hoef ik niet meer mee te slepen. Het liefst wil ik nog zo’n 20 kg kwijt, maar ik heb geen haast en ik zie wel hoe het loopt. Het Gymjunkie Lifestyle Plan gaat me hier zeker bij helpen! En wat me er ook bij helpt? Mijn Instagram pagina en alle lieve volgers die ik heb, waar ik ondertussen echt goed contact mee heb.

Mijn einddoel.. eigenlijk maakt me dat gewicht geeneens zo uit. Ik wil gewoon zo graag eens in de spiegel kunnen kijken en zeggen; zo Daph, je ziet er goed uit. Me goed voelen in mijn lichaam en het vertrouwen in mezelf kunnen hebben dat ik iets klaar kan spelen. En natuurlijk lijkt het me heerlijk om in bikini te kunnen shinen of om met mijn neefjes te kunnen rennen en springen, maar dat ik me zelf gelukkig voel, vind ik alles waard!

We zitten nu rond de feestdagen en helaas ben ik ook net voor de Kerstdagen geveld door het heersende coronavirus. Hierdoor heb ik een enorm groot deel conditie in moeten leveren. Mijn voornaamste doel nu is om deze conditie weer op te bouwen en weer aan de slag te gaan met mezelf. Gelukkig zal het Gymjunkie Lifestyle Plan me zeker houvast bieden om tenminste het lekkere (en wat gezondere eten) weer op te pakken!

Ik hoop jullie hiermee te kunnen inspireren en bij vragen of opmerkingen mogen jullie me altijd een berichtje sturen. Ik sta altijd open voor een praatje, gezellig zelfs!

Liefs, Daphne

Je kunt Daphne volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.