gymjunkie

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – CHARLOTTE

Wat een powervrouw is Charlie. Ze is maar liefst 36 kilo afgevallen met ons Gymjunkie Lifestyle Plan. We zijn zo ontzettend trots op haar! Vandaag deelt ze haar verhaal.

Begin juni 2020 is bij mij dat ene knopje omgegaan. Alhoewel in de dagen, maanden en jaren daarvoor het woord ‘afvallen’ regelmatig door mijn hoofd heeft gespookt. Mijn naam is Charlotte en ik ben 23 jaar. In de afgelopen elf maanden ben ik met het Gymjunkie Lifestyle plan 36 kilo afgevallen.

VROEGER

Zoals ik hierboven al benoemde, ben ik al een langere tijd bezig met de strijd tegen overgewicht. Vroeger en op de middelbare school ben ik altijd wel wat steviger geweest dan de rest, maar hier was nooit sprake van overgewicht. Eigenlijk pas vanaf het moment dat ik op mijzelf ben gaan wonen, ben ik pas echt overgewicht gaan krijgen. Op de voorgrond leek het voor iedereen alsof ik een gezond leven leidde. Ik sportte voldoende, was altijd een bezig bijtje en at in bij zijn van anderen gezond. Echter als ik alleen was kon ik erg ongezond eten. In de loop van de jaren heb ik mijzelf een ongezonde leefstijl aangeleerd, wat zich voornamelijk uitte in niet op de juiste tijdstippen eten met als gevolg onbewuste eetbuien. Op slechte dagen kon ik naar de supermarkt gaan, van alles halen waar ik op dat moment zin in had en dit op mijn kamertje alleen opeten. Ik merkte aan mijn kleding dat ik bleef aankomen, maar heb in die tijd nooit op een weegschaal gestaan. Ik hield iedereen voor de gek, maar eigenlijk mijzelf nog het meest.

gymjunkie van de week

De gedachtes en de wil om af te vallen waren er zeker, maar de actie en discipline om door te zetten was er nooit. Ik startte een aantal dagen goed, maar al snel viel ik weer terug in mijn ongezonde leefstijl. Achteraf ben ik bewust dat je lichaam went aan de suiker doordat er bepaalde stoffen zoals dopamine vrijkomen. Het heeft zo´n verslavend gevoel. Ik kan zeker concluderen dat ik verslaafd was aan deze bepaalde soort voeding. Juist hierdoor was het ontzettend spannend om te starten met een gezonde leefstijl, wetend dat de kans groot is dat ik toch wel weer zou falen. “Waarom zou ik überhaupt nog starten als ik toch altijd faal?” Deze teleurstellingen hebben geleid dat ik uiteindelijk onzeker was in alles wat ik deed. Ik gaf snel op en durfde geen enkele uitdaging meer aan te gaan. Totdat mijn vriend, waar ik ontzettend veel steun aan heb, een weegschaal in de badkamer neerzette en mij de ruimte gaf om erop te gaan staan.

KEERPUNT

Op mijn zwaarst heb ik 109,2 kilo gewogen. Ja echt jongens, 109.2. Ik schaamde me dood. Walgde echt van mezelf. Ik schrok me dood, want ik was totaal niet bewust van mijn gewicht. “Hoe heeft het ooit zo ver kunnen komen? Waarom heb ik hier nooit wat eerder aan gedaan? Hoe ga ik dit in hemelsnaam er weer af krijgen, zonder weer duizend keer te falen?”

gymjunkie van de week

Ik ben opzoek gegaan naar inspiratie. Jonge meiden die ook de strijd tegen de kilo’s aangaan of deze strijd zelfs al hebben gewonnen. Op YouTube ben ik zo ontzettend geïnspireerd door twee toppers. Een van deze toppers was Lotte en zij volgde het Gymjunkie Lifestyle Plan. Na een lang gesprek en veel vragen ben ik toch de uitdaging aangegaan. ”Charlie, waarom zou je niet gewoon een maand het plan proberen en dan proberen om drie kilo af te vallen?” Nou zogezegd zo gedaan, mijn eerste doel werd opgesteld en ging aan de bak. De eerste twee weken bestond uit het ‘afkicken’ van mijn ongezonde leefstijl, vooral van de suikers en het eten uit verveling. In de eerste maand viel ik al 6.6 kilo af! Dit resultaat gaf mij zoveel moed, waardoor ik steeds meer zelfvertrouwen kreeg en doorging in mijn proces. Continue behaalde ik mijn opgestelde doelen en hierdoor kreeg ik zoveel voldoening en motivatie. Echter had ik nooit verwacht dat het zo’n mentale rollercoaster zou zijn. Ik ben zo onder de indruk van de verandering in mijn mindset en blijf mij keer op keer verrassen.

DOEI KILO’S

Nu elf maanden later staat de teller op MIN ZESENDERTIG KILO! Ik voel mij ontzettend goed. Het grootste verschil tussen mijn leefstijl van toen en van nu is dat ik een gezondere relatie heb met voeding en beweging. Ik eet zes momenten op een dag, ben ervan bewust dat ik mezelf niet moet vullen maar moet voeden, honger mezelf niet uit en geniet van wat ik eet. Ik geniet zo van bewegen en sporten. Het geeft mij energie en voel me er zo fit door.

De afgelopen maanden heb ik mij gericht op het verliezen van kilo’s. De meeste kilo’s zijn er nu af en zal ik nog ongeveer vijf kilo willen afvallen. De volgende uitdaging, en ik denk de grootste uitdaging, staat alweer op de planning: in balans zijn en op gewicht blijven. Ik vind het ontzettend spannend, maar weet ook dat dit mij gaat lukken.

gymjunkie van de week

Ik ben zo ontzettend dankbaar voor het Gymjunkie Team en dat ik mij ambassadeur mag noemen van het plan! Daarbij ben ik ontzettend dankbaar dat ik elke dag weer anderen mag inspireren met mijn verhaal. Dit doe ik zowel op Instagram, maar ook steeds meer in mijn privésfeer.

TOT SLOT

Lieve lezer… ik wil een boodschap voor jou achterlaten. Middels mijn verhaal wil ik je laten zien dat je veel meer in staat bent, dan dat jezelf denkt. Geloof in je zelf. Daag jezelf uit. Wordt de beste versie van jezelf. Het is je zo gegund. Blijf bij de realiteit en vraag jezelf af wat haalbaar is. Ook al ben jij een aantal weken of jaren bezig, SO WHAT?! Als jij maar goed voor jezelf zorgt, want je bent het waard.

“Work hard in silence, let the success be your noise!”

Liefs Charlotte

Zou jij ook het Gymjunkie Lifestyle Plan willen volgen? Dan krijg je 10% korting met mijn kortingscode: “charlie10”.

Je kunt Charlotte volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.