gymjunkie van de week anniek

GYMJUNKIE VAN DE WEEK – ANNIEK

Anniek heeft van allerlei diëten geprobeerd totdat ze ons Lifestyle Plan ging volgen. Ze heeft een houvast gekregen en hoeft zichzelf niets meer te ontzeggen. Haar relatie met voeding & haar mentale gezondheid zijn nu in balans en daar is ze mega trots op! Wat een grote inspiratiebron is deze topper.

Eerst even kort voorstellen; mijn naam is Anniek, ik woon in Groningen, ben werkzaam in de gehandicaptenzorg en ben sinds mei 30 jaren oud. Ik hou van dieren, buiten zijn en vooral van eten. Eten? Ja al zolang ik kan herinneren heb ik een haat liefde verhouding met eten en mijn gewicht.

Ik heb allerlei diëten geprobeerd waarbij vooral constant voor mij de nadruk erg lag op hetgeen wat ik allemaal niet mocht eten. Door het ontzeggen van al die dingen merkte ik dat ik telkens weer verviel in eetbuien, zin hebben in vet eten en vooral geen maat kunnen houden. Ik praatte het dan voor mezelf weer goed door de dag erna bijna niks te eten. Dit is precies de reden waarom ik dit niet volhield en uiteindelijk meer ben aangekomen van het diëten, dan afgevallen.

Je gewicht is maar een getal

Op mijn zwaarst woog ik 91.8 kilo ik vond dit getal vreselijk en door de enorme drempel durfde ik soms niet meer te kijken. Nu besef ik me dat het maar een getal is en dat je eerst een goede relatie met voeding moet krijgen, om daadwerkelijk af te vallen. Sinds ik de eetschema’s van het Gymjunkie Lifestyle Plan volg heb ik ineens het gevoel van houvast gekregen. Ik hoefde mezelf niet van alles te ontzeggen en had het gevoel dat ik uiteindelijk nog best veel mocht eten of soms dacht “o mag ik alweer iets”.

Na ongeveer dik 1 jaar ben ik nu steeds ongeveer 73 kilo. Dit is dus gewoon 18,8 kilo die ik bij me droeg. Doordat ik lang ben kreeg ik nooit het commentaar dat ik te zwaar was of hadden mensen altijd het standaard antwoord: “maar jij bent toch helemaal niet stevig”. Nu ik ben afgevallen zeggen mensen steeds vaker dat ik er goed uit zie of dat ik een goed figuur heb. Ik weet dat ik dit eerst uit mezelf moet halen maar hé, een compliment doet een mens goed.

gymjunkie van de week anniek

Afvallen met medicatie is mogelijk

Een tweede reden dat afvallen voor mij moeilijker ging was omdat ik medicatie gebruik die mijn stofwisseling kan vertragen of in ieder geval verminderen. Ik slik antidepressiva en medicatie om te kunnen slapen. Lang dacht ik dat afvallen en het slikken van deze medicatie niet mogelijk was. Eén: omdat ik niet lekker in mijn vel zat en twee: omdat het zo lang duurde voordat er verandering optrad. Het Gymjunkie Lifestyle Plan bracht hier echter wel echt verandering in, elke week viel ik kilo’s af en voelde ik me fijner in mijn kleren. Het had nog een mooi bijkomend effect – ik voelde me ook beter in mijn vel en had meer energie om aan mijzelf te werken.

Ik heb de regie over mijn lichaam en mind

Kort gezegd het heeft mij alleen maar goeds gebracht. Voor mij werkt het en ik vind het fijn dat mijn relatie met voeding en mijn psychische gesteldheid nu in een gezonde balans zijn. Ik kan nu met openheid zeggen dat ik trots ben op mijn lijf in al haar facetten.

Nog een leuk feitje? Je vindt me nu zelfs in de sportschool omdat ik mijn onzekerheden nu aan de kant kan zetten en besef dat ik de regie heb over mijn lijf en bepaal of ik ga of niet. Het fijne van sporten is dat ik mijn lichaam en mijn hoofd heerlijk kan leeg trainen en dat door het afvallen, het ook nu een stuk gemakkelijker gaat.

So body-mind-set & go! Ik hoop dat iedereen deze ervaring mag meemaken als je eraan toe bent.

Liefs, Anniek

Je kunt Anniek volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook! 

Wil jij ook starten met het Gymjunkie Lifestyle Plan? Lees hier meer informatie en gebruik de code: gymjunkies10 voor korting!

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.