gymjunkie van de maand jessica oebeles transformatie

GYMJUNKIE VAN DE MAAND – JESSICA


Wat heeft Jessica een onwijs mooie transformatie gemaakt! Vanaf jongs af aan had ze al problemen met haar gewicht. Toch wist ze in 2011 de omslag te maken, de knop om te zetten en zoals je ziet heeft ze nu echt een killer body! 

HOE HET BEGON

Oké ik ga beginnen bij het begin…Als kind zijnde was ik al stevig, kreeg vaak mijn zin en dat was in eten! Toen mijn ouders gingen scheiden ben ik alleen maar gaan groeien en niet in de lengte. ik was dus een emotie-eter, alle redenen om alles te eten (feestje, verdriet, boos, druk, etc.) tot ik op mijn hoogtepunt 140 kilo woog.. Diëten genoeg gedaan, maar niks wat ik volhield. Eten was mijn verslaving als roken voor een roker.

gymjunkie van de maand jessica oebeles

Toen een collega (die hetzelfde was ondergaan) mij adviseerde om een gastric bypass te ondergaan, ben ik het gaan uitzoeken en zo ben ik uiteindelijk geholpen in 2011 aan een maagverkleining. Maar met een maagverkleining betekent niet dat je niks meer moet doen en dat het allemaal vanzelf gaat… helaas. Na het zien van verschillende personen met ‘huidschorten’ was ik in paniek.. Ik wilde geen overvel!

Na 6 weken van m’n operatie mocht ik gaan sporten. Maar omdat ik dit haatte en dacht ‘ik in de sportschool tussen al die sporters?’ ben ik gaan zwemmen, 3 keer per week 50 baantjes, dit was vol te houden… En ik viel binnen een jaar 60 kilo af!!!✌️ Geen plastische chirurgische behandeling ondergaan.. Na dit jaar heb ik niet zoveel meer gedaan en er veranderde ook niks meer aan m’n lichaam, kwam niet aan en viel niet af, ik vond het best zo.

gymjunkie van de maand jessica oebeles transformatie

 

VERVOLG

In 2015 vond ik het niet goed genoeg meer en ben ik begonnen met krachttraining (veel opgezocht op internet en Instagram). Dus mijn eigen ding gedaan tot ik zelfs verschijnselen van een ‘sixpack’ kreeg, door privé omstandigheden en een gebrek aan motivatie ben ik anderhalf jaar gestopt en heb ik maar wat zitten doen met af en toe een keer sporten en soms wat gezond eten.. Maar ik voelde me steeds ongezonder en slechter worden.

 

gymjunkie van de maand jessica oebeles transformatie

 

En toen..

5 oktober.. ik kwam uit mijn nachtdienst en was in Den Haag om mijn wenkbrauwen te laten doen. Na deze behandeling wilde ik terug naar huis. Voordat ik de weg op wilde rijden bedacht ik nog even naar het toilet te moeten, ik stapte uit en…. Werd wakker in een ambulance! Ik had een epileptische aanval gehad. Nog nooit en nooit eerdere wegrakingen gehad. Uit verdere onderzoeken is gelukkig niets gekomen. Maar mede dankzij dit besloot ik dat ik mijn leven weer gezonder moest leiden. En dus drastisch alles moest omgooien. Ik heb nu een coach genomen om het uiterste te halen uit mijzelf!

 

gymjunkie van de maand jessica oebeles doel

Dus nu..

Nu wil ik dus weer strak worden voor de zomer 2018!!! En ik wil jullie meenemen in mijn journey naar een healthy-mothafacking/ Beyoncé-lichaam (I wish). Haha maar goed, ik wil jullie dus laten zien hoe ik de strijd aan ga en wil jullie hierbij ook een beetje te motiveren!

gymjunkie van de maand jessica oebeles transformatie afvallen

MIJN RESULTATEN TOT NU

Ik ben 4 dec begonnen met een voeding-, en trainingsschema (89 kg en 24% vet). De eerste week was moeizaam.. Zoveel eten dat ik moest kokhalzen, gelukkig heeft mijn coach wat dingen aangepast waardoor ik dus een week later goed kon beginnen met het voedingsschema. Daarna kwam kerst.. en oud en nieuw.. en kreeg ik gelukkig vrij van dieet. Helaas zijn mijn vakantie uren nu op en ben ik weer vol in dieet! But ondanks kerst en oud & nieuw ben ik 3 kg kwijt en 1% vet! Dus het is niet voor niets geweest en ook word ik hierdoor alleen nog maar meer gemotiveerd.

 

 

Ik ben geen cosmetische operaties ondergaan en heb geen huisschorten. Wel heb ik striae en lossig vel, maar hé ik draag de strepen als een tijger die een strijder is en ik mag al blij zijn dat ik er zo ‘strak’ uit mag zien voor iemand die zoveel gewogen heeft. Toch blijft het altijd een psychisch probleem (wat mensen wel herkennen denk ik) dat ook al ben ik nu zo, je bent nooit tevreden en blijft onzeker. Ik weet wel dat het nergens op slaat, maar het zit nu eenmaal in mijn hoofd.

WAT IK WIL MEEGEVEN

Het is niet erg als je een keer faalt! Maar raap je zelf op, want het trainen is niet alleen zorgen voor een mooi lichaam. Maar vooral en eigenlijk het belangrijkste, een gezond lichaam! Dus ben je een keer gestopt en denkt waar moet ik beginnen weer?! Neem een coach aan en ga ervoor ??

gymjunkie van de maand jessica oebeles

Wil je meer zien van Jess? Je kunt haar volgen op Instagram!

Ook op een gezonde manier afvallen en aan jouw droomlichaam werken? Maak er een levensstijl van met ons Gymjunkie Lifestyle Plan! Meer informatie lees je hier. 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.