recepten, tomatensoep, voeding

GEZONDE TOMATENSOEP

Hoi! Mijn naam is Kristel Ruijs, ik zal de komende tijd voor Gymjunkies recepten gaan maken. Ik eet zelf veganistisch en ik heb daar lichamelijk veel baat bij. Veel mensen denken dat veganistisch eten heel moeilijk en duur is, maar met mijn recepten zal ik jullie laten zien dat dat reuze meevalt.

Mochten jullie vragen hebben dan kunnen jullie mij vinden op instagram @kristelruijs .

recepten, tomatensoep, voeding

Een snelle en vooral gezonde tomatensoep voor de mensen die weinig tijd hebben of geen zin hebben om te koken. Binnen +/- 15 minuten heb je een lekker soepje voor je staan!

Wist je dat tomaten vruchten zijn en geen groente? In tomaten zit een hoop vitamine C en ook het stofje lycopeen. Lycopeen zorgt niet alleen voor de mooie rode kleur van tomaten, het is ook een antioxidant.

Ingrediënten
•600 gram trostomaten
•1 blokje tuinkruidenbouillon
•1 eetlepel knoflook (wokgemak van AH is sowieso wel een musthave tip voor in je koelkast)
• 1 ( of 2) eetlepel sambal oelek
• 1 blik gepelde tomaten
• 1 groot blikje tomatenpuree
• +/- 15 gr basilicum
Benodigdheden
Pan en staafmix
Bereiding
Tomaten in 4 of 6 stukken snijden. Doe de tomaten in een pan met een klein laagje water en het bouillonblokje. Even +/- 10 min laten staan, dan de tomatenpuree en gepelde tomaten erbij. Weer even laten staan en na 5 minuten mixen met de staafmixer. Daarna kan de rest erbij. De hoeveelheid sambal kun je naar smaak toevoegen. Het ligt er natuurlijk aan hoe goed je tegen pittig eten kan.
Dan nogmaals alles mixen met de staafmixer en dan is jouw soepje klaar!
Voedingswaarde totaal:

Calorieën 310.5 gram
Koolhydraten 42.67 gram
Eiwit 15.91 gram
Vetten 7.38 gram

Liefs, Kristel Ruijs
Afvallen en toch lekker, makkelijk & gevarieerd blijven eten? Dan is het Gymjunkie Lifestyle Plan iets voor jou. Meer informatie vind je hier. Met de kortingscode ”gymjunkies10” krijg je korting! 
No Comments

Post A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.